Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky,
kolikrát v noci kojíte takhle staré mimčo? Mám pocit, že čím je Barunka starší, tím častěji v noci kojíme… před týdnem jsem začala dávat i kaše jako večeři, ale budí ještě dřív než předtím - už klidně okolo 10 hod (kojím před spaním tak kolem 7).
Kdy vám mimčo začalo spoát celou noc? Nebo jak toho docílit? My kojíme ted v noci tak 2-3×.
Díky za zkušenosti a rady ![]()
Iva
Ahoj, také jsem byla kolem tohoto věku zoufalá, postupně jsem noční kojení odbourala, prostě jsem začala spát v podprsence a noční košili, pár nocí prořvala, ale už dlouho v noci nekojíme. Celou noc tedy ještě nespí, tak jednou se vzbudí, napije se (čaj, voda…) a spí dál. Chce to trpělivost, ale jde to…
Ahoj,
nám malá do 8 měsíce spala krásně, 2× se nakojila, ale to byla otázka 10 min. a hned zase spinkala. Pak se ji začly prořezávat zuby a chtěla kojení pořád, bylo to hrozný. Stal se z toho už zvyk než hlad nebo žízeň. Holky mi tu poradily jak odbourat noční kojení úplně. Hold nechat v noci vyplakat. Vyměnili jsme si s manželem místo v posteli, spal u postýlky, když se malá vzbudila na kojení, tak ji utišil. 2 noci plakala tak 15 min. a usla, 3 noc spinkala do rána. Od té doby celkem pohoda. Sem tam, když ji asi trápí zuby, tak se v noci max. 1× probudí. Chce to obrnit nervy a vydržet ![]()
Ahoj,
mám takmer ročnú Julinku a v noci kojím podľa potreby. Niekedy 2-krát niekedy aj 6-krát. Skor sa snažím obmedzovať kojenie cez deň, dávam už UM. Keď som najstaršieho prestala v roku v noci kojiť, veľmi rýchlo sa mi prestalo tvoriť mlieko, len tak-tak som vydržala do roka a štvrť. Teraz chcem tiež vydržaľ minimálne 15 mesiacov, takže nočné kojenie odbúravať ešte nebudem.
Chápem ale, že ako tehotná musíš byť hrozne unavená, a chceš si aspoň v noci odpočinúť. Otázka potom ale je, či odpočinok bude kvalitný, keď sa v noci miesto kojenia bude budiť na fľašku. Asi by v tvojom prípade bolo riešenie prestt v noci kojiť, a zároveň nedávať náhradu. Pár nocí asi bude krušných, ale snáď sa úspech dostaví…
Buresinko, my v noci kojíme ještě teď. Já to ale ani nechci omezovat.
Díky nočnímu kojení se mi nesnížila laktace, my potřebujeme mlíčko ještě i hodně přes den.
Myslím, že jestli kojíš v noci 2× až 3×, je to úplně normální.
Ale zase jsem slyšela, že je to už spíš o zvyku než o hladu ![]()
Po kašičce je ještě větší žízeň.
Pokud se chceš vyspat celou noc, připrav se na hodně hlasitý protest, prý pomáhá jedině ignorovat.
Já bych na to neměla srdce ![]()
Buresinko, tak u nás jsme na tom úplně stejně…A taky Bára.
Je to o zvyku, hlad nemá. Prostě potřebuje ten přícuc.S dudlíkem v noci nepochodím, to se vzteká, že to není ono a probudí se definitivně.
MAnžel ji v noci neuklidní( ve dne jo), když nejsem v zorném úhlu, tak řve, že by přivolala sociálku.
Občas mám záchvaty,že už nechci, že ji nechám vyřvat. No jo, ale naše slečna to vydrží i 3 hodiny( to byl zatím její rekord) - normálka tak 1,5.
A tak jsem došla k závěru(nouze naučila Dalibora housti…), že co: nikdy už si nebudeme tak blízko jako teď , tak co. Snad se někdy rozhodne, že stačilo…
![]()
V osmi měsících jsem už měsíc nekojila v noci vůbec. Co jsem zavedla kaši na večeři, tak když už zbaštila plný talíř, podle mě nemusela v noci jíst. Když kňourala, dostala dudlíka, asi týden, dva se budila častěji, tak jsem podávala dudlík a pak ji to asi přestalo bavit, tak spinkala celou noc. Ale zároveň s nočním odstavením se přestěhovala do svého pokojíku.
Zkusila bych nedat, je jasné, že bude protestovat, ale ta vidina prospaných nocí v budoucnu mě držela při životě=))
Tak jsem pročetla tuhle diskusi a tak nějak jsem si potvrdila, že nedělám žádnou chybu, když malou v noci jednou vzbudím na kojení. Měla jsem hrozné problémy s kojením a malá taky celkově pomalu přibírala, tak jsem se naučila si jí tak v jednu, ve dvě v noci vzbudit, protože mám dost tvrdé spaní a její kňourání mě nevzbudilo. Malá se pak úplně probudila a nemohla usnout. Takhle si jí vzbudím, přebalím, nakojím a vrátím do postýlky a ona spinká dál. Už jsem si to vyčítala, že bych jí měla přestat budit, ale jak to tu čtu, tak kvůli množství mlíka se vyplatí v noci kojit. Teď Toničce rostou zoubky a spinká dost neklidně a stejně se kolem té jedné budí, tak budu v nočním kojení pokračovat. ![]()
My tedy v noci už dlouho nekojíme a mlíčko pořád je, přes den kojíme tak jednou… když je nemocná, tak víckrát a mlíčko je podle potřeby
Akorát nevím, jak jí naučit, aby spala celou noc, budí se stále, i když spí v ložnici jenom s tatínkem, nevím no, prostě nám to hlava nebere a pevně doufáme, že se nějak spát celou noc naučí…
Malý tedy v osmém měsíci už kojený nebyl, ale začal se mi budit taky, i když předtím spal krásně celou noc. Zoubkama to nebylo.
Zkoušela jsem ošidit čajem, ale nevzal mi ho, dudlíka nemáme, takže dávám mléko. Mám ho připravené u postele, takže strčím lahvičku, on už si ji drží sám, takže zalehnu a můžu zase spát. On po vypití lahvičky usne sám.
Budí se nepravidelně - někdy spí dva dny pěkně, třetí den se vzbudí na pití.
Ahoj holky, dík za příspěvky.
Mischni, mám pocit, jako kdybych to psala já! Ty Barborky jsou v noci nějaké nevrlé a nespalé
když se v noci probudí, tak se pomalu rozjíždí a dokáže spustit takový křik, kdy zabírá jen maminka… a prso samozřejmě.
NEchat vyřvat? Na to nemám srdce a vím že ona by to vydržela hoooodně dlouho a hoooodně hlasitě. Nenechá se ničím ošulit.
Přes den prso už moc nechce, tak si říkám, že aspon v noci má mlíčko… někdy je to o nervy, ale asi to musím vydržet!!!
Mě se malá v noci budí tak po 3-4 hodinách na kojení (teď má skoro 10 měsíců k.v.)…přijde mi ale, že to není ze zvyku, ale že má fakt hlad
…občas se budí i jen tak, to po utišení usne, když chce ale pít, tak neusne… když byla menší tak měla v noci jeden 6i-hodinový spánek, párkrát spala i 8 hodin…Nevím jestli to není tím, že si ode mě najednou nikdy nevezme až tak moc, aby jí to na celou noc vydrželo… ![]()
ahoj rébi, mě se taky budí čím dál častěji čím je větší… že už by to mlíčko nebylo tak vydatné? nebo je to zvyk? kdo ví… ale je pravda, že pije docela dlouho a z obou prsou, takže asi hlad má… ale proč všude píšou, že díte od půl roka vydrží spát celou noc? že by nemělo mít hlad??? kurňa, kdo píše ty chytrý knihy??? ![]()
Nelli se mi do deseti měsíců budila v noci na kojení od narození 1-4×, žádné pravidlo v tom nebylo, přes den jedla po dvou hodinách a v noci prostě jak kdy, jednou nebo čtyřikrát spíš vyjímečně, nejčastěji 2-3×. V deseti měsících najednou sama od sebe v noci kojo nechce, resp. když začne brečet a já k ní vstanu, stačí ji vzít do náručí a hned zas chrupe, aniž by vyžadovala prso, tak to beru tak, že hlad nemá, a tím pádem končíme s nočním kojením.
Nelli se mi do deseti měsíců budila v noci na kojení od narození 1-4×, žádné pravidlo v tom nebylo, přes den jedla po dvou hodinách a v noci prostě jak kdy, jednou nebo čtyřikrát spíš vyjímečně, nejčastěji 2-3×. V deseti měsících najednou sama od sebe v noci kojo nechce, resp. když začne brečet a já k ní vstanu, stačí ji vzít do náručí a hned zas chrupe, aniž by vyžadovala prso, tak to beru tak, že hlad nemá, a tím pádem končíme s nočním kojením.