kolik jídel denně?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
115
15.12.09 13:47

kolik jídel denně?

Kolikrát denně jste krmily půlroční mimi? Dnes jsem se dočetla, že takto „starému“ mimču stačí dát papat 4-5 jidel denně. Já holčinu kojím sedmkrát denně (z toho jednou v noci) a uvažuji, že ji jedno krmení vynechám. Ale pětkrát denně mi přijde málo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9909
15.12.09 13:50

My jsme krmili 5krát denně.Ale každé mimčo je jiné a vyhladoví taky jinak.Nám to tak vyhovovalo a je to takhle dodnes,ale občas taky je to 6krát.Ale teď je to tím že vstává třeba kolem 9 hod tak se nám to celý posunulo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8451
15.12.09 13:54

Citule, já myslím,že u takhle malého prcka je to dost individuální. Řídila bych se potřebami miminka. Náš maloch jedl víckrát za den, ale zase pil kratší dobu. Řekla bych, že určitě sama nejlíp poznáš, jestli je hladová nebo ne :wink: Spíš než něčím co jsi četla, bych se řídila vlastním citem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
15.12.09 13:56

Tak já mám hladovce hladového a jak nemá papání po dvou hodinách ve dne v noci, tak je k neutišení. Ale teď, co jsme začli s příkrmy, tak se to začíná lepšit. Už mu asi mlíčko nestačilo. Už je občas ochotný vydržet 3 hodiny a víc, takže se to snad už bude zlepšovat a stihnu i něco jiného, než jen kojit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
15.12.09 14:13

Pokud ji pořád jenom kojíš, tak 7 mně přijde přiměřené číslo, obzvlášť když v noci je to jenom jednou. Až se naučí na příkrmy (myslím tak, že jedno nebo dvě celá jídla bude příkrm), asi se počet o 1 - 2 zmenší. Každopádně 4× mě přijde moc málo, já bych trpěla hlady :-D Podle mě je dobré učit dítě zhruba pravidelné stravování po menších dávkách už malička. Vždyť je to z hlediska metabolismu špatně, když jíme jen třeba 3× denně, ale zato se pořádně nacpeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
15.12.09 14:19

Mateo, v tom s tebou souhlasím, jen mě zarazil ten článek.
Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
15.12.09 14:21

ahojky,

mě přijde těch 7 krmení akorát. já v půl roce kojila 6× přes den a občas 1× v noci. navíc taky záleží jestli je zima nebo léto, to pak je víc žízeň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
15.12.09 15:24

Gamma: přesně tohle jsem si taky říkala, vždyť dospělý člověk by měl jíst minimálně 5× denně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
15.12.09 16:17

No my jíme 5× denně ale je to tím, že byla na UM a v noci už nekrmím. Takže má v 7 mlíko v 10 ovoce, ve 12:30 oběd, 15:30 mlíko a v 18 kaši. V půl sedmý je tuhá a dýl nevydrží. Mezi těmi jídly ještě žvejká křupky nebo kousek rohlíku, takže jí vlastně skoro pořád :lol: ale pokud kojíš tak mi to přijde v pohodě. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
15.12.09 18:25

Já bych jí rozhodně neomezovala. Kojili jsme po 2,5-3 hodinách a ve vašem věku a v noci cca 2-3×. Nyní kojíme 3×-v noci nekojíme a přes den papáme pořád něco

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
17.12.09 10:03

Ahojky, myslím, že se nedá říct přesně kolikrát by se mělo za den kojit.V očkováku je napsáno, že MM je dostačující, pokud dítěti stačí osm až deset kojení za den. Já kojim sedm až osmkrát denně.Řídila bych se miminkem :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová