Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojky, snad mi někdo poradíte - moje 5ti měsíční dcerka je už skoro měsíc na Nutrilonu AC. Zkraje ho pila docela ochotně, ale teď mi ho přestává pít a mám dojem, že jí prostě přestává chutnat. Existuje něco, čím by se u tahle maléno mimi dala vylepšit chuť UM.
Zatím jsem zkoušela Glukopur, chvíli to fungovalo, ale teď už nechce, navíc nevím, kolik jí ho můžu denně dávat.
Máte zkušenost s Nutrilon Allergy Digestive Care?
Přidejte zkušenost s Nutrilon Allergy ...Ahoj, my jsme taky na nutrilonu AC ale zatím to pije,on byl odmala zvyklý na tu hořkou chuť ještě z nutrilonu HA tak mu to nějak nevadí.Ale zkus napsat dotaz ,na stránkách nutrilonu.Taky jsem jim psala už nevím co to bylo a třeba ti poradí.
glukopuru se prej muze dat 5g do 100 ml - to je presne jedna odmerka z nutrilonu AC.
AHoj,
my ho také měli a skončili jsme eště dřív než jsme začali ale zachránila nás BEBA HA a nebo HIPP HA. Oba nejsou tak hořký jako Nutrilon…zkus si to sama ochutnat!!!!! Fakt děs
Hipp je nejlepší , ale ta Beba se zase líp mixuje ![]()
Pokud mate alergii na kravskou bilkoviny, nedoporucuji experimentovat s mleky typu HA. Ty jsou pouze preventivni, nejsou tam tolik nastepene bilkoviny kolik alergik potrebuje. Ty mas na vybranou pouze z techto - Alfare (Nestle)- je trosku vic nastepene nez AC, podle me jeste vic horke, vpostate pro me nechutne, bez glukopuru ani ranu.., Neocate, Nutrilon allergy digestive care (je i bez laktozy). Nezbyde ti nez vylepsit chut pouze glukopurem, maximalne vyrobit treba bananovy koktejl - ale moc to netece z klasicke savicky, to spis dat do hrnecku s brckem, treba.
kupodivu neocate mi prijde chutove lepsi nez NAC. Ale decku smrdi taky, je treba zvykat. jinak NAC je prej na tom z hlediska BKM stejne, jako MM, kdyz matka pije pul litru mleka denne. souhlasim s tim, ze HA nedavat.
Petro, zkoušela jsem poslat dotaz přes ten jejich formulář a nepovedlo se. V pondělí jdeme k mudr, tak pokud neporadí ona, zkusím to znova mejlem nebo tak něco.
Pudloslavo, díky moc za info - dávala jsem předtím asi tak půl lžičky a přišlo mi, že to na tu chuť nemá moc efekt.
Ado, na HA Nutrilonu byla malá předtím, ale začala kadit zeleně a skoro úplně přestala jíst. Po NAC se to zlepšilo, ale teď se zase dostáváme tak půl litru mlíka denně, což mi přijde hrozně málo.
MadGirlNancy, ten banán mě napadl taky, ale teprve minulý týden jsme začali se zeleninovýma příkrmama, tak jsem spíš potřebovala poradit, jak překlenout ty 2-3 týdny, než nasadíme nějaký to ovoce.
tamsyn: někdy je lepší psát emailem,ty formuláře moc nefungují…
Holky potrebuju nutne poradit… Maly (4 mrsice) ma uz od narozeni bokesti briska, nejvic po 6 hodine az do rana, blinka a spatne kaka (do pliny se vykakal jen 3× od narozeni)… Mudr nam ted dala NAC. Prvni to vubec nepil, tak sem mu dala trochu hroznoveho cukruva jakz takz to pije, ALE ma jeste vetsi krece nez mival… Rve, krouti se… Vkuse jedeme od vcera… Takze ma za sebou asi 7 davek NAC..dnes s pauzama se trapil i pres den… Meli ste take zhorseni? Nemam jet radsi na pohotovost zitra? Uz sem z neho zoufala jak se trapi ![]()
Holky potrebuju nutne poradit… Maly (4 mrsice) ma uz od narozeni bokesti briska, nejvic po 6 hodine az do rana, blinka a spatne kaka (do pliny se vykakal jen 3× od narozeni)… Mudr nam ted dala NAC. Prvni to vubec nepil, tak sem mu dala trochu hroznoveho cukruva jakz takz to pije, ALE ma jeste vetsi krece nez mival… Rve, krouti se… Vkuse jedeme od vcera… Takze ma za sebou asi 7 davek NAC..dnes s pauzama se trapil i pres den… Meli ste take zhorseni? Nemam jet radsi na pohotovost zitra? Uz sem z neho zoufala jak se trapi ![]()
Tak nam se brisko prave naopak zlepsilo, kdyz jsme najeli na NAC.mate alergii na kravskou bilkovinu? pokud ne, asi bych zkusila nejake primo na koliky, treba hami citlive brisko ![]()
Mudr prave rikala, ze testy nebudeme delat, ze sou casto falesne… Ze to vyzkousime tim, ze namda NAC
@shina podle mne je to hrozne kratka doba usuzovat po 7 davkach ucinek mlicka
davate jeste probioticke kapicky? chudatecko to je hrozny ze se tak trapi - take pomaha nahrivani a samozrejmne noseni. mas satek nebo manducu?
@shina jo a jinak nase mala mela NAC take ale spis kuli ekzemku… ted je spis problem ze me nechce jist mlecne vyrobky…kolik jsi tam dala toho hroznoveho cukru? treba ma nadymani po tom…me doktorka poradila kdyz jsme prechazely na NAC tak ho nejdriv smichat s norm, mlickem ktere jsme pouzivali a postupne delat silnejsi a silnejsi - napr 3 davky jen dve odmerky NAC a zbytek normal, pak pridat zas davku a dat treba zas 3× atdatd
Tak ja vim, ze zlepseni nebude hned, ale necekala sem zhorseni
dala sem 1 a 1/2 odmerky na 200ml. Davala sem BioGaia, vypotrebovala sem 2 lahvicky a bohizel taky nic :/ proto zkousime zda nema alergii… Ale ma takove krece, ze je prohly hlavickou snad do pul tela k zadecku a nemuzu ho ani na rukach udrzet… V manduce nechce byt a do satku ho ano nedam, pze se mi propne jak spona (je hypertonicke mimi)