8měsíční a převrácený režim jídla?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
8měs. převrácený režim jídla???
Dobrý den. jdu pro radu. je možné, že má můj syn (za týden má 9 měsíců) převrácený „papcí“ režim? od cca prvního měsíce je zcela na UM. ráno okolo 9 sní flašku s kaší, pak ve 12 zeleninku, pak okolo 4-5 třeba jogurt, přesnidávku apod a mezi 8-9 sní zas flašku kaše a jde spat. no a v noci řve(asi hlady, protože nic jiného ho neutěší ) o pul 12, o pul 2, okolo 4, a někdy i okolo 6 ráno. pokaždé když se vzbudí sní 150ml UM. Za den se mi do něho nepodaří natlačit víc jidla. prostě to nechce. a tak otázka zní, je tohle v tomhle věku normální že chce tolikrát za noc jíst? příje mi, že jelikož se v noci tak futruje, tak proto toho přes den moc nesní. je tedy možné že je v tomhle převrácený a měla bych se nažit to otočit? podotýkám že když se mu snažím dát jen čaj tak řve ještě víc… už vážně nevím co dělat. dík za rady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jo a dělá to už tak 3 měsíce, zuby sice rostou ale zkoušela sem i nurofen a žádná změna, nakonec pomohlo jen mlého
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus nedávat jako poslední jídlo kaši, ale mléko, já kaši dávám k odpolední svačině, mě spal malej od 8 měsícu celou noc, ale je možné, že máš doma prostě hladovce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@střepina no já dávám kaši z důvodu, že si myslím, že ho to víc zaplácne
. no a to množství co sní za den, není to málo? dcera snědla za den tak 2× víc než on a to byla maličká(jako drobek). syn je už teď větší i těžší než ona v roku. a od 8 měsíců my dcera spala v kuse 12 hodin.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych noci nabízela max. jednou mliko a jinak vodu nebo čaj na zahnání zizne. Casem by ti měl jist víc přes den a v noci lip spat.
Každopádně mam dvě deti a ani jedno to takto nemělo, tak radim bez zkusenosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle me zlozvyk, dite se probere z hlubsiho spanku a neumi bez ukliudnovadla prejit do melkeho spanku, tak se vzbudi a dozaduje se sve jistoty. Nektere deti se budi na dudlik, kojene na prso, tvoje na dudlik na flasce, z ktereho tece oblibene mlicko.
Je to na tobe, me takhle terorizoval kojeny syn ve stejnem veku, nakonec jsem se rozhodla nedat prso a prezit a behem tri dnu spal jen s jednim probuzenim a do mesice celou noc.
Treti to delal jako nekojeny v roce na flasku se stavou, tam uz to neslo tak hladce jako s prvnim, cim je dite starsi, tim chytrejsi je vytrvalejsi. Ale opet, zkrouhla jsem to na jednu flasku a konecne se trochu vyspala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivuša.Nen píše:
@střepina no já dávám kaši z důvodu, že si myslím, že ho to víc zaplácne. no a to množství co sní za den, není to málo? dcera snědla za den tak 2× víc než on a to byla maličká(jako drobek). syn je už teď větší i těžší než ona v roku. a od 8 měsíců my dcera spala v kuse 12 hodin.
Taky myslím, že kaše je mnohem sytější a vhodnější před spaním. Jinak já dávala klukum minimalně o dvě jídla denně víc a to chodili spat v sedm.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivuša.Nen třeba má po ní větší žízen, zkusila bych dát poslední mléko, pokud dáváš mléko jen jednou v noci, tak mi to přijde celkem v normě a časem se to srovná
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A pitny rezim pres den ma jaky? Protoze pokud mu stahnes mliko, nebude mit prakticky zadny prijem tekutin, pokud pres den nepije
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže je možný že je v noci přejezený a tak za den už toho tolik nesní? taky se mi to zdá málo ale prostě do něj nic nenatlačím. pusa zavřená, kroutí hlavou že ne ne a když to do pusy nacpu ta to stejnak vyplivne. a jak sem psala, čaj sem zkoušela ale děsnej řev. doporučíte mi ted nechat ho vyřvat pár nocí, nic mu nedat a třeba se to zlepší?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivuša.Nen ahoj, já jsem na tom stejně bledě, už jsem myslela, ze záložim diskuzi, takže diky. Dceri je 6,5m, je kojena + jeden zeleninovej prikrm. Přestala přes den skoro jist (vyžadovat mliko) a v noci chce 2-3×. Dnes jedla 0:00, 3:30, pak byla vzhůru od 7, ale hlad neměla. Takže jsem ji dala az prikrm v 10 (snedla 15g) a trošku dokojit (nic moc). Pak jsme byly venku a to jist nechtěla, dala jsem ji az ve 4 (zas prikrm - 30g) a dokojila. V pul osmé se na pila z prsu a šla spát. Ji hrozné malo, z lahve pit odmítá. Kasi jsem zkoušela a nepomohla.
Myslíte, ze když do ni budu cpat víc jídla přes den, ze se to otočí? Ale jak to do ni natlacim? Ještě před měsícem spala 20-8 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, my resili nachlup to same. Po rade doktorky jsme utli nocni mlicko. A najednou basti pres den krasne. Spis ted resim prisun tekutin, tak jsem ji nechala jedno mlicko kolem seste rano a taky má jedno pred spanim.
Pres den odmitla mliko v 6ti mesicich, pila jen v noci co 3hodiny a pres den pak snedla treba jen par lzic jogurtu.
Sli jsme na odnaucovani postupne. Nejdriv jsem snizila množství mleka ze 180 ml na 90 (pomalu, behem 3tydnu) a pak jsem tech 90ml vic a vic redila az v tom mela jen 1 odmerku mlika. To pila asi 3dny. No a pak jsem ji zkusila nedat a bylo
první 2 dny se vzbudila, ale stacilo pohladit a uklidnila se. Po hodince prevalovani usnula. Třetí den spala az do sesti v kuse (to ji porad davam 150ml UM)
Je to delší cesta nez nechat vyrvat ale me to stalo za to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit