Jak naučit na kravské mléko?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak naučit na kravské mléko?
Poradí mi nějaká mamča jak naučit pít 2 letého klučinu, kravské mléko.
Nechce ani kakao:-Ani tavené a tvrde syry nejí:O Jedině lučina tu si ještě dá. Umněle mi pije v pohodě.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@svadlenka A proč ho to nutně učit? Na kravském mléce není nic extra zdravého, na tavených sýrech už vůbec nic. Dítě není tele, kravské mléko nepotřebuje. Pokud jí jogurty a sýry typu Lučina, úplně to stačí. A vápník je ve spoustě jiných potravin, a mnohem lépe vstřebatelný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkusit ruzne varianty mleka. Muze mu vyhovat studene, vlazne, teple… U nas jsou oblibene koktejly, mleko s bananem, jahody, boruvky, kompotove ovoce,… Caszeji tedy nez z mleka delame z neochuc. kefiru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AliTad píše:
@svadlenka A proč ho to nutně učit? Na kravském mléce není nic extra zdravého, na tavených sýrech už vůbec nic. Dítě není tele, kravské mléko nepotřebuje. Pokud jí jogurty a sýry typu Lučina, úplně to stačí. A vápník je ve spoustě jiných potravin, a mnohem lépe vstřebatelný.
Třeba proto, že půjde do školky a pak tam bude jeden z mála, který ho pít nebude.
Mám ten samý případ s mým starším synem, taky pil Nutrilon do 3 let, ve školce mléko nechtěl, nechce ho do dneška.
U dvouleté dcery přemýšlím přesně o tom samém, jak ji to naučit… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jednodušše.. ale pár dní to potrvá. Postupně jednu dávku UM nahradit KM (např. ze 180 ml smíchat s 30 ml KM). Postupně ubírat UM, až budeš na 100% KM.
U nás úspěch zaručen asi po 14ti dnech postupného míchání (netlačila jsem na to).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Renatt píše:
Třeba proto, že půjde do školky a pak tam bude jeden z mála, který ho pít nebude.
Mám ten samý případ s mým starším synem, taky pil Nutrilon do 3 let, ve školce mléko nechtěl, nechce ho do dneška.
U dvouleté dcery přemýšlím přesně o tom samém, jak ji to naučit…
A čemu to jako vadí? Tak si dá čaj… Starší chodí do školky a má z určitých důvodů dost přísnou dietu s vyloučením mj. mléka a tuhle mi paní učitelka říkala, že to mlíko jim tam stejně půlka dětí nepije ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ted cerstva zkusenost: pridavala jsem mu tam na chut frapko a postupne ubirala. Ted uz pije samotny mliko ![]()
U starsi jsem michala um s kravskym a postupne ubirala um a pridavala normos
![]()
- Citovat
- Upravit
@Renatt Tak bude jeden z mala… No a? Ja teda take nevidim duvod proc nutit diteti kravske mleko. Dulezitejsi jsou jogurty nebo syr (ne taveny).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Místo mléka bych dávala radši jogurty nebo kefír, to je i zdravější. U nás pije mléko jenom syn, my s chlapem ho nepili nikdy
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AliTad píše:
prosím, kterých?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AliTad píše:
A čemu to jako vadí? Tak si dá čaj… Starší chodí do školky a má z určitých důvodů dost přísnou dietu s vyloučením mj. mléka a tuhle mi paní učitelka říkala, že to mlíko jim tam stejně půlka dětí nepije
No tak u nás si připadám já jak exot, který ho nenaučil pít mléko:-(
Mléko nebo kakao tam pijou skoro všichni:-(
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adebe píše:
@Renatt Tak bude jeden z mala… No a? Ja teda take nevidim duvod proc nutit diteti kravske mleko. Dulezitejsi jsou jogurty nebo syr (ne taveny).
přesně tak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mlíko bych nenutila…buď ho jednou pít bude, nebo nebude…a co? Kvůli mlíku ještě nikdo neumřel…ve školce bude mít výběr z mléka nebo čaje/šťávy/vody…Já mlíko miluju, ale chápu, že ho někdo nemusí…A Lučina je super. Jestli k tomu baští jogurty, tak mu to bohatě stačí. A mlíko zahleňuje…teď v období viroz a chřipek bych ho vyřadila/omezila i kdyby ho miloval…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Barushe píše:
Ted cerstva zkusenost: pridavala jsem mu tam na chut frapko a postupne ubirala. Ted uz pije samotny mliko
U starsi jsem michala um s kravskym a postupne ubirala um a pridavala normos![]()
Toto mi neprošlo:-( Míchání UM s kravským ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 píše:
prosím, kterých?
Nejvíc vápníku je v máku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit