Jak naučit na kravské mléko?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3678
14.2.15 13:59

Když nechce, tak nenutit. Syn taky nepije mléko a nejí sýry, teda u nás doma se nepije vůbec. Maximálně se u nás jí jogurty. Pokud bude chodit do školky a mléko nebude chtít pít, tak snad učitelky nejsou tak hloupé, aby dítě nutili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101871
14.2.15 14:01
@Renatt píše:
No tak u nás si připadám já jak exot, který ho nenaučil pít mléko:-(
Mléko nebo kakao tam pijou skoro všichni:-(

No a co, tak si za exota… my taky, kluk zas nepije čaj :mrgreen: a občas ani šťávu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
14.2.15 14:02

@terinka4444 http://www.vegmania.cz/…i-rekordmani
Syn žádné mléčné výrobky nejí, nechávala jsem mu proto brát krev, zda mu něco nechybí, všechny výsledky v pořádku, a to včetně vápníku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14662
14.2.15 14:02
@SIMONA1234 píše:
Nejvíc vápníku je v máku…
:pankac: :pankac:
Jojo, makové buchty u nás jedou ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14662
14.2.15 14:04
@j.a.n.i1 píše:
No a co, tak si za exota… my taky, kluk zas nepije čaj :mrgreen: a občas ani šťávu.

No, ono to není jen o mléku:-(
On nechce jíst ani omáčky a vůbec je prostě vybíravý:-( Takže jsem za matku, co doma asi nevaří:-)
Tak jsem si říkala, že aspoň tu dvouleťačku to zkusím naučit, ale u omáček se taky netváří a mléko jsem jí zkusila dát místo Nutrilonu Sunar a nechce, tak si říkám, že obyčejné nebude chtít už vůbec:-(

Příspěvek upraven 14.02.15 v 14:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
14.2.15 14:04
@Renatt píše: :pankac: :pankac:
Jojo, makové buchty u nás jedou ;)

Miluju všechno s mákem… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14662
14.2.15 14:05
@SIMONA1234 píše:
Miluju všechno s mákem… :mrgreen:

Já taky, ale moc se to neslučuje s tím, že chci zhubnout:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101871
14.2.15 14:06

@Renatt Tak ten náš taky, ale podle toho co píšeš bude doplněk vašeho… pije vlastně jen vodu, mlíko a 100% džus a co se jídla týká, tak omáčka + těstoviny je favorit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
14.2.15 14:07
@Renatt píše:
No, ono to není jen o mléku:-(
On nechce jíst ani omáčky a vůbec je prostě vybíravý:-( Takže jsem za matku, co doma asi nevaří:-)
Tak jsem si říkala, že aspoň tu dvouleťačku to zkusím naučit, ale u omáček se taky netváří a mléko jsem jí zkusila dát místo Nutrilonu Sunar a nechce, tak si říkám, že obyčejné nebude chtít už vůbec:-(

Nehrotila bych to, ve školce sní třeba vše jako ten náš. On je doma dost vybíravý a v MŠ jí pěkně a často si přidává :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
14.2.15 14:08
@Renatt píše:
Já taky, ale moc se to neslučuje s tím, že chci zhubnout:-(

No jo, nemůžeš mít všechno… :mrgreen: Obsahuje cca 50% oleje. Ale zdravého…!!! :pankac: Horší to je s tím těstíčkem pod tím máčkem, no…kynuté je kynuté… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
14.2.15 14:11
@AliTad píše:
@svadlenka A proč ho to nutně učit? Na kravském mléce není nic extra zdravého, na tavených sýrech už vůbec nic. Dítě není tele, kravské mléko nepotřebuje. Pokud jí jogurty a sýry typu Lučina, úplně to stačí. A vápník je ve spoustě jiných potravin, a mnohem lépe vstřebatelný.

Presne tak. Ja treba taky nesnasim mliko, uz od mala; jen si vzpomenu na ty skraloupovy skolkovy mlika a je mi blbe jeste dnes.
Jsou daleko zdravejsi jidla, kde je vapnik; kvalitni jogurty, lucina, mak atd. A treba ty taveny syry bych diteti a vlastne ani dospelymu vubec nedavala, vsak to je sama sul a vyzivna hodnota nula nula prd.
A ze nebude pit mliko ve skolce jako ostatni, to je teda argument. Myslim, ze dnes uz je jina doba a decka se nenuti vypit a snist vse, co maji na taliri…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14662
14.2.15 14:11
@SIMONA1234 píše:
No jo, nemůžeš mít všechno… :mrgreen: Obsahuje cca 50% oleje. Ale zdravého…!!! :pankac: Horší to je s tím těstíčkem pod tím máčkem, no…kynuté je kynuté… :mrgreen:

Nebo nudle s mákem a ten cukr a máslo, bez kterého by to prostě nebylo ono, co?:-)
Ale tak děti to milují, tak ať si dají a mně jen tečou sliny:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14662
14.2.15 14:13
@Gorlami píše:
Presne tak. Ja treba taky nesnasim mliko, uz od mala; jen si vzpomenu na ty skraloupovy skolkovy mlika a je mi blbe jeste dnes.
Jsou daleko zdravejsi jidla, kde je vapnik; kvalitni jogurty, lucina, mak atd. A treba ty taveny syry bych diteti a vlastne ani dospelymu vubec nedavala, vsak to je sama sul a vyzivna hodnota nula nula prd.
A ze nebude pit mliko ve skolce jako ostatni, to je teda argument. Myslim, ze dnes uz je jina doba a decka se nenuti vypit a snist vse, co maji na taliri…

Ale jo, nutí je hodně. Ne vše, ale dost.
Mléko teda pít nemusí, dají mu čaj, ale s tím jídlem to do nich celkem tlačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
14.2.15 14:13

Ani studený? My třeba nikdo nepijem teplé mléko samotné. To musí být třeba kakao nebo frapko. Studený v pohodě i samotný, i děti. Ve školce mají na výběr co chtějí, nikdo do ničeho nenutí ani do jídla ani do pití :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
14.2.15 14:14

@Renatt No, jsou „šílenci“ v oblasti zdravé výživy, co si mletý mák nasypou do jogurtu…nebo do misky na müsli s mlíkem… 8o Na to jsem teda ještě nenašla odvahu… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí