Při krmení lžičkou nezavírá pusu

597
14.2.15 19:06

Při krmení lžičkou nezavírá pusu

Dobrý den maminky, zakládám nové téma, neb mám asi trochu raritní problém. Dcera 11 měs. mi při krmení lžičkou nezavírá pusu. Abych byla přesnější a popsala postup… Když jí strčím lžičku do pusy, ona ji prostě nezavře tak, že by ji rtama svírala. Jídlo jí musím jakoby otřít o horní patro a vytáhnout. Teprve, až když je lžička venku, tak ji teprve zavře. Zkouším na ní různé fígle, zatlačit na jazyk, otočit lžičku vzhůru nohama apod. Nic nepomáhá, je to pořád stejné, v lepším případě se mi rozbrečí, v tom horším mi bojkotuje jídlo. Jinak papá krásně, je to velký jedlík, jen ten postup už mi přijde zvláštní. Možná řeším prkotinu, ale mám docela strach, že to bude mít vliv na samoučení a bude jí to dlouho trvat… Máte některá z vás s tímto zkušenost? Nebo radu, jak toto řešit. Nepřijde mi normální, aby dítě skoro v roce neumělo olíznout lžičku zavřenými ústy. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7332
14.2.15 19:12

Naše dcerka taky tak papala zpočátku, nechápala to a časem na to přišla :mrgreen: nebooj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
14.2.15 19:13

Nemám zkušenost a neporadím ti, ale asi bych z toho ještě nedělala nějaké závěry. Co, když ji dáš do ruky lžičku, aby jedla sama? Obětovala bych zamazané oblečení i okolí a zkusila, jak si poradí, třeba by to automaticky naskočilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
716
14.2.15 19:14

Časem na to přijde. Nespěchej na ni :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
277
14.2.15 19:15

Já myslím že tohle děti dělají, naše malá tak jedla taky, ale ona tu pusu nechtěla ani otvírat, špatně mi jedla a jen viděla lžičku už brečela. Spravilo se to až časem, dodnes ale není extra jedlík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
14.2.15 19:16

@Nina Filipi :hug: a kdy na to asi přišla? :mrgreen: Já doufám, že až bude jíst sama, že jí snad dojde, že bude muset jíst jinak. Nerada bych se s ní mordovala ještě dva roky. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
14.2.15 19:17
@alcar píše:
@Nina Filipi :hug: a kdy na to asi přišla? :mrgreen: Já doufám, že až bude jíst sama, že jí snad dojde, že bude muset jíst jinak. Nerada bych se s ní mordovala ještě dva roky. :D

tak to už nevím, ale trvalo to dýl :mrgreen: :mrgreen: jsem to pak neřešila a ani nevím kdy to přešlo. PRostě na to časem přišla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
14.2.15 19:19

@lubomíra to jsem zkousela a ona vzdycky otoci tu lzicku vzhuru nohama a je fakt, ze to setre po jazyku. Ale pusu zavre minimalne. No asi to jeste fakt potrva…
Ja uz cucela i na youtube na nejake deti, jak ji, abych se presvedcila, ze to fakt delame spatne. Ja uz si totiz zacinala myslet, ze delam neco spatne ja. Tak to jste me uklidnily, ze to tak nektere deti maji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
14.2.15 19:25

Co zkusit dávat nějaké kousky napíchnuté na vidličce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1846
14.2.15 19:37

Taky jsem to tak dělala a když dcera něco nejedla, tak to obvykle neplivala, ale předklonila se s otevřenou pusou a čekala až jí to vyteklo ven :zed: Dnes jsou jí 3 roky a jí úplně normálně. Ale když si vzpomenu na ty boje… :zed: Odmítala jakýkoliv příkrm tak, že v 8 měsíchci jsme se vraceli čistě na UM a začínali znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
14.2.15 20:04

@Pipet vyzkousim :) To jsem zvedava :D
@Lerista ona prave jinak ji uplne krasne, uz od 7 mesicu ji kousky, ted uz ma jidlo ve forme totozne napr. s normalnim dospelackym rizotem, stouchanymi brambory s dusenou mrkvi apod. Takze po teto strance je to v pohode. Ale ta technika mne proste prijde zvlastni. Tim, ze (aspon nejak) ji, tak jsem se nad tim nezamyslela, ale dneska jsem videla prave dcerku od kamaradky a ta dava krasne rty k sobe a ja si uvedomila, ze moje mala to vubec takhle nedela. Tak jsem se uplne zhrozila, ze jsem ji to naucila spatne a ze uz ji to neodnaucim nebo nenaucim jinak. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
14.2.15 20:05

@Lerista ale vy jste to mely teda silene. :zed: :lol: Ona mne delala sceny jenom ten prvni mesic, ale pak uz v pohode nastesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1846
15.2.15 10:00

@alcar No užili jsme si. Třeba ještě v roce a půl byly dny, kdy snědla 2 křupky a jednu porci kaše za 24 hod. Doháněla to mlékem, které miluje a může neomezeně. Do těch 18 měs nesnědla víc než 50g pevné stravy na jeden zátah. :zed: Tehdy nějaké nezavírání pusinky jsem opravdu neřešila. Nakonec se to naučila taky :) Na druhou stranu v roce už aktivně používala 40 slov, do 3 let neznala kašel a byla jen 1× nemocná. Od té doby, co se jí upravil reflux, tak nikdy nezvracela, neměla průjem… nemusela jsem řesit nemoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí