Z čeho děláte dětem kakao na pití?

1382
14.2.15 18:15

Z ceho delate detem kakao na piti?

Ahoj, porad tu čtu, ze vaše deti pijí kakao, tak by me zajimalo, co si pod tím kdo představuje. Pro mě je kakao svarené mlíko s obyc. kakaem s trochou cukru. Ale je to časově náročnější a pak je nápoj vařící. Jak delate kakao na piti dětem vy? Povarit obyc. kakao, zamíchat Granko v ohratym mliku, nebo vite o nejake zdravější variantě Granka? Myslim, co by chutnalo jak prave kakao a pritom to bylo instantní.

Příspěvek upraven 14.02.15 v 23:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4984
14.2.15 18:17

Muz dela kakao z kakaa v mlece na sporaku ja delam „kakao“ z granka v mlece ohratym v mikrovlnce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
14.2.15 18:19

Dělám normálně Granko, cukrama ho jinak neperu horem dolem, tak i nemyslím, že by to nějak výrazně uškodilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
14.2.15 18:21

Z kakaa a cukru. Uvarim hustejsie a vriace dolejem studenym mliekom, aby to schladlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27744

Granko, ale cukr nepřidávám ani mě to nikdy nenapadlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575

Ja delam kakao jenom z mleka a granka, studene. Kdyz delam teple, tak mleko ohreji v mikrovlnce a dam granko. Pokud chci delat to z kakaa, tak ohreju mliko a pak k tomu pridam kakao a cukr, ale je pak trochu horke no ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
14.2.15 18:22

Zeny a od kdy deckam kakao delate? Ja zrovna dnes nad tim premyslela, tak mi to tema jde do noty. Granko jsem zavrhla, tak obyc kakao v mlece.

• Citovat
  • Upravit
1207
14.2.15 18:24

Já dělám většinou granko, občas jsem požádána speciálně o kakao. Obojí dělám v mikrovlnce. Kakao se u nás vždy dělalo tak, že se kakao a cukr zalilo trochou mléka a umíchalo se na takovou kašičku a ta se pak dolila teplým mlékem. Já to upravila tak, že zaliju studeným, promíchám, dám do mikrovlnky a promíchám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
14.2.15 18:26

Normálně :lol: mlíko do hrnku, ohřeju v mikrovlnce (nebo ne, někdy chtějí holky studený) a nasypu Granko. Dávám asi tak polovičku, než je v návodu. Střídám se samotným mlíkem nebo s Frapkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
14.2.15 18:26

My jsme zacinali na Ovomaltine. Prvni to mel nekdy ve 4 letech a treti dostava uplne obyc instantni snad od 1,5r :roll: A kakaove kulicky snad od roka, dokonce to bylo jeho prvni slovo, kulicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
14.2.15 18:28

A ohrivam v mikrovlnce a poddavkovavam, mleko je jen decentne obarvene do bezova

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
14.2.15 18:30

Granko + mlíko, ohřeju v mikrovlnce, hrnek ráno i večer, já i syn. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
14.2.15 18:31

Já dělám z klasického kakaa a cukru (většinou třtinového) - kakao, cukr a trochu horkého mléka umíchám na kašičku a pak doliju mlékem - když se nedolije vroucím, tak pak není příliš horké :)

granko jsem zavrhla, protože já osobně mám ráda kakao hodně kakaové, což s grankem nejde (když ho udělám hodně kakaové, tak je to sladké, že se to pít nedá :jazyk: ), takže granko vůbec nevedu :nevim: ale i ve zdravé výživě se dá koupit „instantní“ kakao, není tak sladké, jen je dražší, no :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
14.2.15 18:31
@Poison Eve píše:
Zeny a od kdy deckam kakao delate? Ja zrovna dnes nad tim premyslela, tak mi to tema jde do noty. Granko jsem zavrhla, tak obyc kakao v mlece.

Já od dvou let. Kdyby mě to napadlo dřív, začnu klidně od roka až roka a půl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
14.2.15 18:33

Kluk každé ráno vyžaduje kakao na snídani. Vzhledem k tomu, že chodíme do školky a snažím si ty rána ulehčit a urychlit, tak ohřeju mléko a nasypu Granko. O víkendech mu dělávám meltu, Vitakávu nebo Caro. Nesladím nic. Pije ho asi od 2 let, ale popíjet víc ho začal ve 3 letech, co začal chodit do školky. Mladší má 1,5 roku a neměl kakao zatím ani jednou, ten se nalívá pořád čajem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí