Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, za 14 dní máme jet na welness víkend do Prahy do Aquaparku Čestlice. To budu v 8tt. Jak se vůbec mám chovat? Co si můžu užívat a co raději ne? Jak dlouho ve vodě? Mám se pořád převlíkat do suchých plavek? Jsem po ZT v 5tt a tak se bojím, nechtěla bych si to zažít znovu…
Ahoj, ja si temer do konce tehotenstvi uzivala bazen, dokonce i tobogany a saunu. Ale taky jsem se citila skvele a nemela jsem zadne problemy.
Plavani je velmi prospesne, to mi rikala jak porodni asistentka, tak i moje lekarka. Vubec bych se toho nebala…
prvně konzultovat s gynekologem
pokud povolí, tak neprochladnout.Po tom co vylezete z vody, suché plavky
nic divokého(tobogán, řeka atd) ![]()
@Bessinka mě teda moc dobře voda nedělá - teď jsme byli a už nepůjdu
tvdrlo mi břicho o 106
závidím ![]()
Tak na konci mi bricho tvrdlo taky, a bylo jedno jestli jsem ve vode, nebo v klidu v postely. Zalezi na tom jak se kazdy citi. Na co bych si ale davala bacha jsou zanety, takze jak pise LN13 neprochladnout a i pripadna konzultace s Dr. urcite neuskodi.
Taky bych se poradila s Dr..
A saunu bych teda nezvládla
Já mám už od těhotenství pořád návaly horka.. Jsem už rok po porodu a ještě to nepřestalo..
A existují i nějaký „speciální“ tampony na koupání… Že dovnitř nic nepropustí.
@Bessinka no mě to překvapilo jen jsem se tak v tý vodě povalovala - nic namáhavého a už mě musel chlap pomáhat z bazénu..zbytek doby jsem proseděla a čekala až se kluci vyplavou
a to jsem se tak těšila ![]()
Me tampony doktorka nedoporucila, rikala ze je lepsi bez nich, tak nevim.
@LN13 me prvni tehu nevyslo, tak jsem si rekla ze u druheho to resit nebudu… brala jsem to tak ze co se ma stat se stane a zas tak moc jsem se neomezovala. „Neradovala“ jsem se dokud jsem maleho nedrzela zdraveho v naruci. Ale jak uz jsem psala, nemela jsem zdravotni problemy a citila jsem se skvele… az na to ze jsem si pripadala jak hroch…
Já si myslím, že nejvíc jde o to nechytnou něco z vody… toho mě varoval doktor nejvíc. Teď jsme podruhé těhotná a minulý týden jsem byla s dcerou v aquaparku a odnesla to nakonec ona… měla úplně rudou pipinku a říkala, že jí bolí… takže my už asi skončili nebo pak udělat nějaký výplach nebo preventivní tobolku na dezinfekci.
Já bych teda taky asi nešla, bůhví, co všechno tam můžeš chytit. Může tě někdo kopnout, cokoliv.
Já bych šla. Do Čestlic chodíme pravidelně a i jako těhotná jsem tam chodila, teď jsem těhotná zase a chodit budem. Chodila jsem i normálně plavat, s malou chodím každý týden na plavání a v pohodě. Na tobogány jsem sice nechodila, to jsem se bála, ale plávání, výřivky a tak v pohodě ![]()
Tak já chodila plavat až do 7. měsíce do aquaparku. Ale na tobogánu jsem byla naposled v 5. měsíci a v pohodě. Používala jsem teda pro jistotu ty tampony do vody. Ale asi bych se vyhybala atrakcím na kterých by bylo moc lidí.