Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já jsem cystu v začátcích těhotenství měla. Byla to prý cysta ze žlutého tělíska a měla 5-6 cm. Vstřebala se někdy do 12tt, nicméně mě překvapuje, že píšeš, že špiníš po větší námaze. Jaké větší námaze? Já měla od doktora nařízený absolutní klid. Říkal, že stačí poskočit, cysta může prasknout a odplavit zárodek. Byla bych tedy, být tebou, opatrná. Já byla tenkrát na HO doma a krom práce u PC jsem odpočívala.
Měla jsem hematom, hodně jsem krvácela nonstop ještě minulý týden, nyní 11tt a už to zmizelo úplně, poslední tři dny absolutně bez problému a to jsem krvácela vážně tak, že jsem si každý den říkala, že už musí být určitě konec. Celou dobu nasazený Ascorutin a utrogestan
Nakonec to preslo a teď už je vše ok
Držím palce ![]()
Díky za zprávu, uklidňuje mě, že nejsem jediná. Já mám bohužel trošku náročnější práci, nic hrozného, ale celý den jsem na nohách a jsem živnostník, takže do práce bohužel musím. Léky mi paní doktorka nepředepsala žádné, protože ty co pomohou těhotenství zároveň zvětší cystu. Mám ji take ze žlutého tělíska. Paní doktorka mi při poslední kontrole řekla, že i kdyby praskla, tak plod není v ohrožení, jen musím pro jistotu do nemocnice. @Kattynka000 Vůbec se ti nedivím, ten pocit musel bejt hroznej. Jsem ráda, že to dobře dopadlo.
Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat na Vaše zkušenosti. Jsem v 8tt + 2. Na těhotenství jsme přišli brzo. Měla jsem být v 7tt, ale paní doktorka naměřila 5tt (pozdější ovulace) a našla 4cm velkou cystu. Poslala mě domů, že mám přijít za 14 dní a uvidí se. Po týdnu jsem začala špinit, jednalo se o normální červenou krev, tak jsem jela na kontrolu, ale vše ok. Pobolívalo mě břicho v oblasti, kde je cysta, takže nejspíš to bylo od ní. To byl 6tt a byl vidět vývoj oproti 5tt. Následně jsem jela na kontrolu i 7tt a našli jsme
. Od té doby se občas objevilo trošku narůžovělé barvy na toaletním papíře. Teď bych měla být v 8tt a opět se objevilo jasně červené špinění. Zítra jdu na kontrolu, od paní doktorky mám všechny informace, jen mě zajímá jestli si tím některá z vás taky prošla. Vím, že špinění má mnoho důvodů, ale nemůžu si pomoct. Vždycky když tu krev vidím, tak ve mě hrkne. Navíc kombinace rozdílného měření a špinění je na nervy nic moc. Vzhledem k tomu, že se špinění objevuje vždy po větší námaze se snažím být v klidu a říkat si, že je to cysta, (která se zatím zvětšuje), ale jistě chápete že zůstat v klidu není jen tak…