Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Presne v tomto veku mi deti prechazely na jeden denni spanek. Zprvu byl driv, treba od 11,coz bylo naprd s koordinaci obeda, ale kolem roku uz zvladli vydrzet do pul jedne treba, spali pak cca hodku a pul a vecer chodili po osme.Tak to vyzkousej, jak dlouho rano vydrzi, pak ji zastel a vecer holt mozna bude muset jit driv, uvidis.
Nase mala spi od toho cca devateho mesice jen jednou denne,nejaky tyden to byl boj ji udrzet vzhuru do obeda a az po nem ji dat spat,ale po tom tydnu to nejak prijala a vydrzi uplne bez problemu
navic se ji diky tomu i zlepsil nocni spanek
driv se budila klidne co hodinu a ted se vyjimecne vzbudi dvakrat,vetsinou jen jednou na UM,ale to se napije a hned spinka dal az do rana ![]()
@unuděná
Právě, že s tím obědem to bude vycházet špatně ,kdyby třeba vydržela aspoň po 12 jít spinkat jen se zase bojím že mi i tak bude spát max. 1,5 hod. a večer třeba aspoň do 19 hod. nevydrží. Tím pádem se mi zase ráno probudí dřív, když půjde dřív spát
Vím, že to moc řeším no už mám z toho hlavu jak pátrací balón
Musím zkusit. Děkuji za radu ![]()
@Twixinka děkuji za radu
Malá se právě také budí klidně i co hodinu. Zatím kojím (někdy dám kaši na večer) tak nevím, jestli to je úplně hlady když někdy tak jen cucne z polospánku a spí dál. A to spí se mnou postýlka u nás nepřipadá v úvahu, ale tak jsem jí naučila no
Ale ona spinká špatně pořád se kroutí, přetáčí a to se potom vzbudí na čtyřech a pláče ![]()
@Nikola.H93 no tohle obdobi mame taky za sebou,ze se strasne prevalovala a pak plakala a nejhorsi na tom bylo,ze byla v polospanku a abych ji uklidnila,tak jsem ji musela probudit a pak nemohla zase treba dve hodiny zabrat
uz pul roku spim prevazne s malou,ale ted uz je to asi jen o me,ze ja jsem si zvykla,ze ji mam u sebe,ptze se skoro vubec uz nebudi
tedy ted ji roste spicak,takze jo,ale neni to nic hrozneho ![]()
Když se děckám takhle lámalo spaní ze dvou na jedno denně, tak jsem je dala spát doma před obědem, třeba v 10, pul 11 a pak je ještě odpoledne třeba polem 4 na půl hodinku uvozila v kočárku. Spát včer se šlo kolem 7 a vsávalo se různě.
@Nikola.H93 mám to samý. Chlapeček 8.měsíců. v noci se kroutí, mrči, jak ho vemu, že ho ponosim začne řvát, musím mu vždycky dát prso
vstává tak co 45min. Zkoušela jsem homeopatika, nic. Spinká mi teda ještě dvakrát denně, chvíli dopoledne a chvíli po obědě. Chodi spinkat v 7 a vstává kolem 5. Jestli se tu objeví někdo kdo ví jak to vyřešit zahrnu ho zlatem
![]()
@cverunka děkuji
a to jste dítě budila odpoledne? Nebo Vam samo spalo tak krátce?
@Lucius08 ty noci máme také tak. A nějaký režim se spánkem aby chodila spát stejně asi nejde ![]()
Taky jsme meli takhle blbe spani,obzvlast u syna.To bylo i po pulhodinach buzeni,trvalo to skoro rok
Jedine,co pomahalo,mit uchybu sebe v posteli,jak,se zacal sit,tak dat dudlik a pridrzet ho (treba i zamotat do periny),aby se vlastnim pohybem nevzbudil uplne.Ja sice byla jak zombice,ale on se alespon v ramci moznosti vyspal
Nastesti od cca tri let spi jako poleno celou noc (ale to az od doby,kdy prestal po obede spat).Ted uz ho kolikrat rano nemuzu z postele vytahnout ![]()
@Nikola.H93 píše:
@cverunka děkujia to jste dítě budila odpoledne? Nebo Vam samo spalo tak krátce?
Většinou se vzbudila sama, když se mi zdálo, že spí dlouho, tak jsem opatrně probouzela.