Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@zdenik1988 Chci ti jen říct, že v tom nejsi sama. Náš 14. měsíční spal dnes teda do 9, ale po obědě si dal sotva půl hodiny a teď ještě taky řádí a to jsem se už v 8 ho snažila uložit.
Bych si nejraději šla lehnout za něj. Ani pohádku bych nepotřebovala. ![]()
Obě děti spaly celou noc cca 12 hod. vkuse, první přes den slabou hodinku, druhé tak 3-4 hodiny přes den (vkuse).
Ahoj, beru, ze ne vsichni jsou spavci, ale ja jsem s dcerou mela zkusenost, ze ji v 15m jeden spanek nestacil. Prave taky radila a nesla pak ulozit. Poctive jsem dopoledne vozila v kocaru a uspavala. Odpoledne pak jeste jednou vytuhla. Hlavne bez toho ranniho spanku byvala fakt na zabiti ![]()
Teda, tak to držím palce, ať se to zlepší. Moje čtrnácti měsíční chodí spát v osm do cca sedmi, mezitím se teda na chvilku budí. A přes den spí cca 10:30-13:30 v kuse (venku v kočáře)…
Muj 16m semtam spi rano cca hodinu - nekdy ne, zalezi, pak po obede 2-3 hodiny a pres noc 11, s buzenim na kojeni /pomazleni o frekvenci zavisle na zubech, ale vzdy jde o okamzik…
Ono se toto ruzne meni. Nase mala ma ted 15 m a budi se okolo 7h,spat chodi v 13h a spi tak 2-3 hodiny. Pak vecer okolo 21h. Ale tesne kdyz ji byl rok,tak se vnoci budila,pak vyspavala do 9h nebo 10h, spat odpoledne se ji chtelo az tak v 16h,coz byl horor
a vecer chodila v 22h.
Nastesti ji to preslo.
Osvedcilo se mi pozorovat,kdy sise zacne mnout ocka,zivat…udelam mliko a jde spat,nekdy usne rychle,nekdy zapasime i hodinu (jako dnes
). Taky zalezi jesrli je zdrava nebo nemocna.
Ahoj maminky, rada bych oživila diskuzi a chtěla bych vás moc poprosit o radu.
Můj 13mesicni syn nikdy nebyl nějaký extra spáč a vlastně se stále budil po dvou hodinách, už to jsem považovala za katastrofu. Jenže poslední tři - čtyři mesice to jeste vylepšil a vstává přesně po hodině (někdy po půl hodině
). Vecer mi do půl deváté usne v nositku na zádech asi tak minutu po tom, co ho tam dam. Do hodiny je vzhůru. Pak se budí po hodině. Ve dvě ráno se vzbudí a je vzhůru hodinu, potom opět buzení po hodině a definitivně vstává v osm ráno. Snažím ho udržet ve své postýlce, ale kolem třetí už nemůžu a beru ho tedy k sobě až do rana.
Kdyz jsem se s tímto problémem svěřila paní doktorce a poprosila ji o radu, tak její rada byla jasná - nechte vybrecet a zavolejte, jestli se to zlepšilo.
Jsem naprostý odpůrce vyplakavani. Nikdy to nedělám a nechci s tím začínat. Neměl by prosím někdo nějaký nápad nebo zkusenost?? Předem moc dekuji všem ![]()
@Lily-en zkuste homeopatika, sejít se přímo s homeopatičkou a ona by vám měla namíchat kapky přesně na míru.. dost sem četla že na spánek pomáhají ![]()
@Lily-en
Mě tohle dcerka dělala když ji bolely zuby. Jak měla venku stoličky byl klid. Spala s námi v posteli a v rámcích meze jsme se vyspali.
Vyplakávat bych taky nenechala.
@Lily-en mne se takhle budil prvni syn od 6m do 2 let
U nej to byly zuby, ale bolely ho bohuzel stale. Kdyz byla dobra noc, vstavali jsme k nemu „jen“ 8×, pohuzel ty horsi noci prevladaly a bylo to 15-20× za noc
Takze bud v klidu, muze byt hur
A u nas nepomohlo nic - ani brufen, ani homeo, ani gel na zuby, proste NIC
Tak to by byla moje noční můra… Nedokáži si představit uspávat batole v nosítku na zádech. Kdyby si ho dala bez uspávání do postýlky, tak by řval? A nebo si s ním jít lehnout do postele? Pochopila sem, že když si ho dáš ráno do postele, tak je v klidu, ne? Když se v noci vzbudí, tak potom by tu hodinu řval? Něco jiného je, že se vzbudí a něco ho bolí, něco se mu zdálo ošklivého a něco jiného je, že se vzbudí a chce být akční. To bych mu dala najevo, že se v noci prostě spí…
Ahoj maminky, dekuji vám všem za reakce. Stále nespime celou noc, ale už se naučil usinat sám
máme s mužem v noci služby. Me začíná od čtyř a to se malý vzbudí až v šest. Takže se vyspim kralovsky
akorát nevim, co řeknu paní doktorce, až se me zeptá, jestli jsem ho už nechala konečně vybrecet
tahle její filozofie, jak naučit dítě spát, mi není vůbec sympatická. ![]()