Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Moc neporadím, máme to úplně stejně
Teda kromě toho, že máme v posteli navíc ještě dvouměsíční miminko a psa
Ale mně to nevadí, spíš jsem ráda, že když v noci „něco“ je, tak nemusím vstávat ![]()
Prostě je ještě malej a nechce být sám
co poradit fakt nevím. Prostě si ho vemte do postele a je klid. První syn šel kolem dvou let do velký postele. Kolem tří let začal v noci chodit zase do ložnice. Tak nevykopnu ho. Mladší usíná v postýlce a taky se v noci budí a chce ke mě.. tak si ho beru
vyrostou z toho. Mě to nevadí. Akorát jsme zabezpečili postel tak aby nespadli
Nikdy jsem se nesnazila proti spolecnemu spani bojovat, nevnimam ho jako problem. Kdyz sebou deti behem noci extra melou, ma vzdycky jeden z nas moznost „utect“. Muzes zkusit vymenit mrize postylky za postel (pro dite) nebo dite zlomit nebo prestat bojovat.
@Mumugirl píše:
Ahoj,už začínám být hrozně zoufalá. Syn odmalička spával v postýlce. Maximálně se tak minutu rozčiloval, ale vždy sám usnul. Teď má 26m a poslední měsíc ho uložím do postele večer, tam spí v klidu, ale okolo 3 v noci se vzbudí a odmítá se do postýlky vrátit. Když ho tam dám, začne hrozný řev, alá hysterák takový, že se klepe a sousedi (pravděpodobně) nespí. Vydržím to vždy maximálně 2 a půl minuty a pak jdu zase utěšovat.
Máte nějaký tip?
Jediné, co funguje, je když ho dám k nám. Ale upřímně, už se chci taky vyspat pořádně, navíc hrozí, že z naší vysoké postele spadne, protože se furt vrtí.
Je čas koupit „velkou“ postel
Prodává se spousta krásných postýlek, jako formule, hasičské auto…Nebude chtít s postele pryč
@Gortyna To dělám, v momentě, kdy ho uložím, tak se vzbudí. Večer bez problému.
@Fonty, @misuled Upřímně, ten poslední měsíc jsem se pořádně nevyspala. Manžel je polovinu měsíce v práci na nočních, takže musím být schopná fungovat doma sama. A prostě neumím spát, když se vedle mě pořád někdo vrtí…
@Renca8 Asi zkusíme ![]()
@Mumugirl já se upřímně nevyspala už 3,5 roku co jsem na rodičovské se dvěma dětmi. Za celou dobu ne víc jak 4 hoďky v kuse
když začal konečně spát starší tak beztak nespal mladší. No žiju. Ono stejně nic vymyslet pořádnýho nejde. Buď spí nebo nespí ![]()
@Fonty Asi jsem holt zhýčkaná, no
Na druhou stranu, jsem sice doma s jedním dítětem, ale sama na celou domácnost a ještě k tomu pracuju a kojím. To noční spaní byla jediná chvíle odpočinku ![]()
@Mumugirl
tak já nevěděla že si matka samozivitelka…já taky kojím i uklizim atd jen teda nemusím pracovat naštěstí. Ale já nechci soutěžit kdo toho má víc, jen že mám doma nespavce a už jsem s tím přestala bojovat protože jsem z toho byla akorát na prášky a dítě stejně nespalo. Bylo to období ze kterého vyrostlo a bylo fuk co já na to ![]()
@Fonty Samoživitelka nejsem, jen jsem nějak nedokázala přestat pracovat a manžel podniká, takže je hodně často pryč, takže je to v 95% na mně ![]()
Zkusíme vyměnit tu postel a uvidíme.
Tak hlásím, že u nás pomohl přesun do velké postele. Zatím jen částečný, sehnali jsme matraci, ale autíčková postel bude až příští týden. Každopádně od té doby spí hezky v pokojíku, jen tam tak 1-2× za noc na chviličku jdu. Každopádně konečně všichni spíme v klidu ![]()