Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
A usina ti kde?!? Moje deti spaly jen v kocarku. Takze trikrat denne jezdit ven s kocarkem…
Mám ročního a ten problém jsme měli taky. Trvá vlastně dodnes, spí tedy téměř celou noc, 11-12 hodin. Ale přes den dá 1,5 hodiny a tím to končí. Jako novorozeně naspal denně kolem 12-14 hodin. Víc ani za nic. Je extrémně zvědavý, ale na druhou stranu, pohybově a motoricky dál, než jeho vrstevníci, protože má prostě čas to trénovat. Ale když byl malý, hodně mi spal v nosítku, když jsem uklízela.
@Alyss1 On usne prakticky kdekoli když potřebuje. V postýlce i sám, někdy zabere v náruči těsně po krmení, v kočárku taky… spíš to na mě opravdu působí jak už jsem psala že chce být stůj co stůj vzhůru, i když už by spal. Někdy to i v tom kočáru trvá hodinu než konečně přestane koukat a zabere.
Stáhni si aplikaci na mobil s bílým šumem, pak nemusíš mít zapnutý fén, v některých aplikacích si můžeš i vybrat různé zvuky jako jedoucí vlak nebo autobus, to funguje na meho syna.
@Adelka951 píše:
Stáhni si aplikaci na mobil s bílým šumem, pak nemusíš mít zapnutý fén, v některých aplikacích si můžeš i vybrat různé zvuky jako jedoucí vlak nebo autobus, to funguje na meho syna.
Ano, my mame aplikaci relax melodies, mám to stažené ve starém telefonu, i bez simky jde zapnout. A nechám to malé běžet i dvě hodiny v kuse a u toho usne/ spí
Nejsou to ukolebavky, ale např. déšť, fén, vysavač, moře. Musíš ale najít tu správnou kombinaci
Mě na každé dítě fungovalo něco jiného. Syn měl rád harfu, dcera tam má vrnění kočky
@Celina Popravdě mě to napadlo samotnou… manžel ve vedlejší místnosti cosi vrtal vrtačkou když zrovna Matýsek plakal a mělo to na něj neuvěřitelný efekt. Tak vrtat nic na uspání se nedá, čili mě napadl fén nebo vysavač ![]()
Příspěvek upraven 06.12.18 v 13:28
@krukynka píše:
Ano, my mame aplikaci relax melodies, mám to stažené ve starém telefonu, i bez simky jde zapnout. A nechám to malé běžet i dvě hodiny v kuse a u toho usne/ spí
Nejsou to ukolebavky, ale např. déšť, fén, vysavač, moře. Musíš ale najít tu správnou kombinaciMě na každé dítě fungovalo něco jiného. Syn měl rád harfu, dcera tam má vrnění kočky
Zkusím, díky za radu ![]()
Ohledně bílého šumu u nás jedou zvuky dělohy (tlukot srdce, šumění krve…) z youtube pořádně ohulené do bluetooth repráku. K dispozici je smyčka 90 minut, ale i víc ![]()
@Ayira Buď ráda že ti spí v noci kdyby ne to by byl teprve masakr…
@Annabela11 Však já jsem
jako o mě nejde… Mě to mrzí kvůli němu, že už je kolikrát fakt unavený a prostě spát nechce i když by potřeboval. Aspoň na půl hoďky kdyby zdřímnul když je potřeba. Jenže on prostě musí koukat co se kde děje a ty oči pořád dokořán. Pak je přetažený a je to ještě horší ![]()