9m miminko odmítá pít - zuby?

21593
15.9.20 11:17

9m miminko odmita pit - zuby?

Ahojte holky,

mam doma 8,5m stare miminko a jeste nema ani jeden zub. V dolni celisti se sice rysuji spodni jednicky ve forme dvou boulicek, ale takto to tam ma uz cele mesice a zuby furt nic.

Uz vcera vecer delal ofuky, kdyz jsme mu nabizeli UM pred spanim, v noci nevypil nic a doted vlastne odmitl vypit cokoliv. Zacinam si delat starosti. Ne ani tak kvuli jidlu, jako spis kvuli tekutinam. Mam podezreni na zuby, takze jsem vzala kapsicku s kasickou a opatrne jsem mu to vytlacela do pusinky. S tim nemel problem, otviral tlamicku, snedl celou kapsicku a aktualne spi. Ale nevypil nic a vytlacet vodu mu do pusinky nemohu.

Co s tim?

Calgel doma mame, to vubec nezabira. Zkusila jsem sama na sobe, jaky to ma ucinek, namazala jsem si s tim dasen a ucinek to ma nula nula prd. Za mne to je placebo. Maly ostatne na to taky nereaguje.

Premyslela jsem, zda mu podat nejakou mensi davku nurofenu, aby na chvilku polevila bolest, ze bych do nej dostala alespon jednu lahev vody nebo UM.

Prosim vas, mate nejaky triky, jak dostat tekutiny do miminka, ktere kompletne odmita lahev?

Mam jet do nemocnice? Myslite, ze az bude mit fakt zizen, tak to vypije i pres bolesti? Fakt nevim, co s tim. Zkousela jsem to opakovane, trpelive, dokonce jsem mu to nabizela v polspanku, nic nezabralo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mackA159
15.9.20 12:08

Dcera mi před pár dny taky bojkotovala pití, nakonec jsem ji dala nurofen, a ten zřejmě pomohl… Ale ještě co jsem slyšela u dr, co radila paní když ji při prujmu nechtělo mimčo pít, prostě pití osladit.. Pro jednou mu to neublíží, lepší než dehydratace.

• Citovat
  • Upravit
21593
15.9.20 12:12
@mackA159 píše:
Dcera mi před pár dny taky bojkotovala pití, nakonec jsem ji dala nurofen, a ten zřejmě pomohl… Ale ještě co jsem slyšela u dr, co radila paní když ji při prujmu nechtělo mimčo pít, prostě pití osladit.. Pro jednou mu to neublíží, lepší než dehydratace.

muzu zkusit sladkou stavu, ale mam pocit, ze to nezabere. Takze bys taky dala nurofen?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
15.9.20 12:17
@warita píše:
muzu zkusit sladkou stavu, ale mam pocit, ze to nezabere. Takze bys taky dala nurofen?

Určitě.. Holka teda řvala jak šílená… Nejsem pro dávat léky na všechno, ale v tomhle případě bych to zkusila. Lepší než ho trápit :? Jinak já dceri dávam na pití mixovany banán s vodou z lednice.. Je to sladký i bez cukru. Nebo třeba vývar :)

• Citovat
  • Upravit
1641
15.9.20 12:19

Jak přez kopírák, malému je 9mesicu a totéž. Cokoliv teplého byl problém, mléko a voda problém. Také zoubky, zabral Panadol a Viburcol čípky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
15.9.20 13:30

Také se mi stalo, dcera obecně bojkutuje UM ale když začala odmítat i čaj/vodu, začala jsem šílet (zrovna byly ty tropy), nakonec u nás pomohl ovocný dudlík a dát do něj něco studeného, já dávala hodně zralý meloun, začala cumlat a pak jsem jí to rychle vyměnila za lahev, pak vypila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
15.9.20 15:54

Tak zatim nic moc devcata, stavu odmitl, jako cucl si, ale jestli to bylo vseho vsudy 20ml, tak je to moc.

Pak jsme jedli obed, dal si s nama bramborovou kasi trochu. A asi o hodinu pozdeji jsem do nej dostala cca 100ml UM. SLAVA! A to je zatim vse, co dnes vypil.

Jesti se to do vecera nezlepsi, zkusime ten nurofen. Dieta mu neuskodi, je to barokni andelicek, ale nedostatek tekutin by mohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
15.9.20 17:52

Nám první zoubek vyrostl minulý týden, v 10mesicich. 3 týdny měl stavy, že byl nervní, brečel a nepomohlo nic, až Viburcol čípky, doporučuji.

Co se týče pití, u nás je to taky celkem problém. V podstatě nejvíc vypije v noci. Přes den si několikrát dvakrát hltne a nic. Ale plínky má počůrané dost, vodu nabízím, ale nějak jinak to neřeším, nemám šanci to do něj nalit :roll: :nevim: Joo a dala jsem mu flašku, se kterou si hraje a sice půlka flašky je vylitá všude, ale snad se u toho i trochu napije. Tak to zkus takto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí