9.mesic - nepribiram?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
145
3.2.23 07:38

9.mesic - nepribiram?

Holky, uklidnite me? Od 23.1. Kdy jsem mela prvni kontrolu v porodnici jsem nic nenabrala na vaze. Jela jsem se 75 kg a dodnes totez. Vratili me terminu k me dr, coz je dnes standard asi, ale moje dr je nemocna a vcera me videl jiny lekar. Neresil nic, monitor nedeĺal, na mimi nekoukal, jen na delozni hrdlo a to bylo cele. On rekl, ze v 9.mesici je mimi hotove a uz je to jedno, ale ja doted pribirala tabulkove 0,5 kg tydne a ted 10 dni ani gram navic :nevim: v porodnici bylo vse ok minule pondeli, monitor delali, sice mela mala vyssi ozvy na zacatku, ale to se pak uklidnilo. U me dr kontrolovali moc a tlak a to hrdlo, ale to bylo cele. Na vse mi dr rekl; ze v 9.mesici uz je vse jedno, ze je mimco dopecene. Znervoznila by vas ta vaha? Nechci byt hysterka a volat tam; co bych rekla; ze doktorovi neverim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35582
3.2.23 07:45
@CrewGirl píše:
Holky, uklidnite me? Od 23.1. Kdy jsem mela prvni kontrolu v porodnici jsem nic nenabrala na vaze. Jela jsem se 75 kg a dodnes totez. Vratili me terminu k me dr, coz je dnes standard asi, ale moje dr je nemocna a vcera me videl jiny lekar. Neresil nic, monitor nedeĺal, na mimi nekoukal, jen na delozni hrdlo a to bylo cele. On rekl, ze v 9.mesici je mimi hotove a uz je to jedno, ale ja doted pribirala tabulkove 0,5 kg tydne a ted 10 dni ani gram navic :nevim: v porodnici bylo vse ok minule pondeli, monitor delali, sice mela mala vyssi ozvy na zacatku, ale to se pak uklidnilo. U me dr kontrolovali moc a tlak a to hrdlo, ale to bylo cele. Na vse mi dr rekl; ze v 9.mesici uz je vse jedno, ze je mimco dopecene. Znervoznila by vas ta vaha? Nechci byt hysterka a volat tam; co bych rekla; ze doktorovi neverim?

Jestli nedrzis hladovku tak se není čeho bát a i kdyby tak si plod vezme ze zásob co potřebuje. Takže klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3012
3.2.23 07:48

Taky jsem měla tři týdny, kdy jsem měla stejnou váhu a pak prásk, na další kontrole hned tři kila.
Tabulkové přírůstky (moje) jsem nikdy neřešila. Třeba teď prostě jen víc spaluješ, nebo ses odvodnila a „vyrovnalo“ to ten nárůst mimča.
Takže ne, neznervóznila ani trochu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9670
3.2.23 07:49

Znervoznil by mě prudký nárůst váhy, protože to svědčí o zadržování vody. Ale to, že se váha nehne je v pohodě. Já jsem u prvního dítěte od 28. týdne, kdy jsem začala držet dietu přibrala až do porodu 1 kilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
3.2.23 07:51

Me naposled vazili nekdy na zacatku 38tt, pak uz ne, ze prej je to stejne jedno. Za me se stresujes zbytecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
3.2.23 08:02

@CrewGirl já za celé těhotenství přibrala 9 kg, co měsíc to kilo… Z porodnice mi zůstaly myslím tak 3 kg navíc, syn měl 3,5 kg…
Jde především o to, jak se stravujes, aby ta strava byla pestrá a plnohodnotná do skladby živin…
Vážila jsem se tak orientačně.
Spousta žen je konci těhotenství hodně přibere a je to spíše zadržování vody a to dobré není.
Chce vzít v úvahu původní váhu před těhotenstvím a celkově kolik jsi přibrala… Myslím, že se zbytečně stresujes

• Citovat
  • Upravit
10921
3.2.23 08:05

Ja se na konci ani nevazila, by me teda ani nenapadlo tim padem tohle resit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
3.2.23 08:06

Já poslední měsíc před porodem hubla. Maximum v těhotenství bylo 76 kg a šla jsem rodit se 74 kg. Moje běžná váha je 72 kg. Trpěla jsem nechutenstvím a skoro nic jsem nejedla.
Nikdo mi na to nic neřekl.
Doktor to komentoval, že dítě si vezme, co potřebuje.

• Citovat
  • Upravit
145
3.2.23 08:07

Moc vam vsem dekuju, zacinala jsem 63 a ted jsem 37tt a nabrala jsem 12, s prvnim synem to bylo celkove 16, ale ted litam za starsim, takze nizsi prirustek nez minule pricitam tomu. Jim normalne, jen mala mi utlacuje hodne zaludek a urcite nesnim tolik, co treba v prosinci, dela se mi pak uz nevolno, takze jim vickrat a mensi porce, rekl bych, ze zdrave, minimalne 2 litry vody take vypiju. Moc vam dekuju za uklidneni a ze jste me zadna nenazvala hysterkou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
3.2.23 08:36

V jednom tehotenstvi jsem přibrala 8, v druhem 7… takže jsem často měla kontroly, kdy jsem nepribrala nic, asi dvakrát se mi stalo, ze jsem třeba i kilo zhubla. Nikdo nic nerikal, pro mě bylo vždy důležité, ze holky rostou a vyvíjí se jak mají :lol: a já se cítila taky dobře :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.2.23 08:37

@CrewGirl proč potřebuješ nabírat? Buď ráda, že nekynes, nenatekas :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
3.2.23 08:39

@martina.se ja nabirat nepotrebuju, ale myslela jsem, ze mala by si jeste treba chtela trochu obalit kosti :mrgreen: nicmene treba to dela i tak, samozrejme je lepsi, ze nezadrzuju vodu a nebudu shazovat hromadu kil, ale mala na prvnim miste a i kdyz si to nepamatuju presne, s prvnim synem jsem nabirala kontinualne az do porodu. No nervy trochu pracuji ke konci, tak asi zbytecne plasim ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14692
3.2.23 08:42

Ja v tuhle dobu dokonce dvakrat za sebou zhubla 0,5 kg tydne. Doktorka v porodnici se tehdy smala, ze jsem ten den uz treti hubnouci. A to jsem zacinala tehotenstvi s 59 kg na 174 cm, rodila jsem s 65 kg. Jedla jsem normalne, tak nebyl problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.2.23 08:43

@CrewGirl neboj, ona si vezme, co potřebuje. Tvoje váha s tím vůbec nesouvisí. Já nabrala 2× přes 25 kg, vesměs jen voda a šílený, pak u třetího 11 kgy pohoda, z toho poslední čtvrt rok vůbec nic. Teď mám nahoře 15 kg a jsem jak tank. Zase asi voda, protože mi všechno jde jen na břicho, obleču staré kalhoty atd.. ale to vůbec nesouvisí s tím, jak velké mrne bude. Kámoška zhubla 15 kg, dítě mělo 4 kg. Druhá přibrala 20 a mrňous měl 2,5 kg :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14692
3.2.23 08:43
@CrewGirl píše:
@martina.se ja nabirat nepotrebuju, ale myslela jsem, ze mala by si jeste treba chtela trochu obalit kosti :mrgreen: nicmene treba to dela i tak, samozrejme je lepsi, ze nezadrzuju vodu a nebudu shazovat hromadu kil, ale mala na prvnim miste a i kdyz si to nepamatuju presne, s prvnim synem jsem nabirala kontinualne az do porodu. No nervy trochu pracuji ke konci, tak asi zbytecne plasim ;)

Jo jasne miminko pribira bez ohledu na to, jestli ty pribiras, stagnujes nebo hubnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí