Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky ještě jednou
dneska bych se ještě na něco ráda zeptala,,možná,, někdo má zkušenost a tak.
Jsem na začátku 6tt a už 2 dny mi mám nevolnosti ale nezvracim … ale to hlavní křeče v podbříšku nemám
sem tam to píchne na levé nebo na pravé straně a predchvilkou jsem byla na záchodě a všimla si nepatrného špinění/krve nebyli to kousky nebo tak spíš jen omlouvám se za výraz výtok naředěný s krví. Mám začít panikařit?
Děkuji za vaše rady
Nemusí to vůbec nic znamenat. Já špinila/krvácela skoro celý první trimestr u každého těhotenství ![]()
@AnetkaAnke dekuju i přítel říká ze dokut to nejsou,,kousky,, a nemám křeče nebo nesnesitelné bolesti tak by to mělo byt v pohodě ![]()
Je to naše první takže mě zajímá prakticky všechno
![]()
@Stella214 ze začátku je to tam uvnitř všechno hrozně moc prokrvené, takže bych z toho určitě nedělala žádné závěry
hlavně se teď šetři a všechno bude dobré, první trimestr je opravdu náročný.
Tyhle začátky jsou hrozně křehký a je to 50:50. Já bych špinění řešila, u mě to znamenalo konec (i když tam nebyly „kousky“, to podle mě není směrodatný). Někdo zase špiní a nic to neznamená.
Nebo si zkus vzít Ascorutin, po něm by to mělo přejít…
@Stella214 píše:
Ahoj holky ještě jednoudneska bych se ještě na něco ráda zeptala,,možná,, někdo má zkušenost a tak.
Jsem na začátku 6tt a už 2 dny mi mám nevolnosti ale nezvracim … ale to hlavní křeče v podbříšku nemámsem tam to píchne na levé nebo na pravé straně a predchvilkou jsem byla na záchodě a všimla si nepatrného špinění/krve nebyli to kousky nebo tak spíš jen omlouvám se za výraz výtok naředěný s krví. Mám začít panikařit?
Děkuji za vaše rady
Někdo se prokrvaci půlkou těhotenství a někdo vůbec. U me jakékoliv spineni byl potrat 3× a u posledního vylozene jen slabe zaspineni hnede skoro neznatelne - to bylo Ok. Spineni jsem spis vykoukala (ze strachu po potratech). Vždycky je lepší hnede spineni = stará krev. Zkus víc odpocivat
@bjetuschka bohužel nevím zda to zde seženu v ČR nežiji
ale zkusím se zeptat na něco v lékárně
Děkuji moc ![]()
Jak je psáno výš, je to 50 na 50. V prvním těhotenství jsem špinila hodně, každá návštěva wc byl stres, vše dopadlo dobře. I v tomhle těhotenství jsem na začátku 6. tt špinila necelé 2 týdny tedy jen a zatím ok.
Muze to být problém a nemusí…tohle ti teď nikdo neřekne…kdybys jela na pohotovost jediné co pro tebe udělají je že ti mohou dát progesteron na udržení.
@Stella214 píše:
@bjetuschka bohužel nevím zda to zde seženu v ČR nežiji![]()
ale zkusím se zeptat na něco v lékárně
Děkuji moc
Je to hodně koncentrovaný vitamín C. Nebo zkus sníst hodně citrusů
Jak to dnes vypadá?
Já špinila od 5. TT do 8.TT. Někdy víc, nekdy min. A asi 3× ze me vytekla trochu krev. Nicméně mimco rostlo jak mělo. Doktorka mi řekla, že se s tím nic dělat nemá. Samozřejmě doporučila klidový režim (a žádný sex).
@bjetuschka sem tam v nepatrném množstvím, momentálně jsem 8tt+0 srdíčko krásně bije je to neskutečné ![]()
@Stella214 píše:
@bjetuschka sem tam v nepatrném množstvím, momentálně jsem 8tt+0 srdíčko krásně bije je to neskutečné
To je skvělý, vždycky ráda čtu dobré zprávy ![]()
@Stella214 ani nevíííšš jak Ti rozumím! Mám to úplně stejně, s obavami. Dnes jsem trošku, při “velké” zašpinila a měla jsem z toho hrozné nervy..a od té doby nic..
ale je pravda, že mám v jídelníčku dost citrusů. ![]()