Druhé dítě ? Nevím jak se rozhodnout

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
2.2.23 05:53

Druhe dite ? Nevim jak se rozhodnout

Ahoj, je mi 38, mam jiz trileteho chlapecka, za mesic mam nastupovat zpet do prace. S manzelem jsme si rekli, ze nam jedinacek vyhovuje. Minuly tyden jsem byla u doktora a po dlouhodobych problemech, ktere mam, navrhuje hysterektomii. A od te doby se ve me otevrela pardorina skrinka, zda nemit jeste jedno dite, dokud je to mozny… proc jsme se rozhodli pro jedinacka? Pohodli, lenost, vek, obavy z genet.vad, cestovani, lepsi financ. zazemi pro jedno dite. Na druhou stranu je mi male lito, kdyz vidim jak si doma hraje sama, v rodine zadne male deti nejsou, kamarady ma. A ted nevim, jak se k tomu postavit

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24182
2.2.23 06:23

Co na to manžel? Jak se k druhému dítěti staví on? Jestli by jste finančně druhé utáhli tak proč ne. Vzhledem k věku bych si dala nějaký strop. Záleží i jak velké zdravotní potíže máš, tak abys jsi operaci neodkládala dlouho.

Jinak ty úvahy před takovým rozhodnutím jsou normální. Já čekám třetí, chci jít na sterilizaci při císaři. Skrz zdravotní komplikace již rozumně další těhotenství nechci i finančně by to byl už problém. A stejně když o tom přemýšlím, tak ve mě něco hlodá, proč to nedělat. Přitom vím jistě, že čtvrté opravdu ne. Ale je velký rozdíl druhé a víc dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.23 06:32

@anavi13 manzel chtel pouze vzdy jedno (je mu jiz 40), teda kdyby byl pry mladsi, tak klidne dve.Ale kdyz jsem mu ted rekla, jak se veci maji, tak sam nevi, jak se rozhodnout. Oba se asi bojime, jak I financne, ne ze bychom to neutahli, ale do budoucna dve deti je preci jen neco jineho nez jedno (sami jsme docela z chudych pomeru, tak jsme chteli pro nase dite lepsi start do zivota).Kdybych v sobe mela tu touhu, joooo chci druhe dite, vim to, tak by to bylo jednodussi, sama takhle nevim, zda opravdu chci, a nebo naopak, nebudu litovat, ze mame jen jedno?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.2.23 06:34

@anavi13 a jinak bych tomu dala max par mesicu snazeni, a pripadne pak operace, nechci ji moc oddalovat

• Citovat
  • Upravit
24182
2.2.23 06:39

Dej tomu třeba měsíc a přemýšlejte. Termín operace by jsi stejně neměla hned. Nějaký čas na rozhodnutí máš. Tu finanční situaci musíte zohlednit. Záleží jak vysoký standard pro dítě chcete. Pro nás třeba není důležitá například dovolená u moře každý rok, telefon za dvacet tisíc pro dítě a pod. školu dětem financovat jistě zvládnem, pěkné oblečení a pod. Naši taky neměli velké finance, takže to chápu. My jsme na tom lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
2.2.23 06:41

Stimhle vekovym rozdílem uz si stejne doma buhvi jak hrat nebudou. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
24182
2.2.23 06:41
@Anonymní píše:
@anavi13 a jinak bych tomu dala max par mesicu snazeni, a pripadne pak operace, nechci ji moc oddalovat

Tohle mi přijde rozumné. Nechat to osudu, když jinak úplně nic zásadního dítěti nebrání. Zas na druhou stranu to bude náročné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
2.2.23 06:47

Pokud je hlavním argumentem to, aby dítě nebylo samo, asi bych druhé dítě ve vašem případě neměla. Jejich věkový rozdíl by přece jen byl už minimálně 4 roky, když by se hned zadařilo, a tam už by stejně každé dítě mělo v průběhu vývoje úplně jiné zájmy. Pokud byste ale oba s manželem dítě chtěli, tak určitě ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85297
2.2.23 06:50

Ja bych byla rada, ze mam jedno, je Ti 38, z nejakeho duvodu musis jit na operaci delohy, zda bys donosila do az do konce zdrave dite je jiste? Existuji i jedinacci, je to normalni, budes se mu moct poradne venovat, dve deti jsou zaprah, pred 40-kou bych dalsi rodit nechtela, clovek to pozna az casem, jak je unaveny. Finance u vas taky zavratne nejsou pises. Dle me se blizi takovy milnik - nastup do prace, operace, ze je prirozene, ze nad tim premyslis, ale ja bych zustala u jednoho u vas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
2.2.23 07:07

Myslim, že to je strach z té definitivnosti a trochu pudy možná. Taky mě podobným způsobem hlodá červík, že by se mi líbilo ještě třetí, ale vím, že dovolit si to nemůžeme.

Ty důvody pro druhé dítě, které uvádíš, jsou celkem slabé. Oni už si spolu hrát moc nebudou. Trochu jen pár let, kór jestli to bude opačné pohlaví. My jsme taky chtěli pro dceru sourozence, ale máme tedy trochu menší rozdíl a šlo nám hlavně o oporu v dospělosti (děti navzájem). Vím, že zde se razí teorie, že sourozenci se v dospělosti nesnáší, ale máme v rodině jinou zkušenost.

Byli jste už rozhodnutí, tak spíš zvaž, jestli byste chtěli a zvládli překonat ty důvody, proč ne (náročný kojenec a batole, omezení cestování, peníze).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
2.2.23 07:21

Pokud nad tim vubec oba premyslite, tak to znamena, ze byste opravdu litovat mohli.
Ja bych do toho sla. Nechat chvili poceti osudu.

A nenech se zblbnout, ze vekovy rozdil je moc a „hrat si nebudou“. Pokud je dcera aspon trochu pecujici typ, tak to mezi nimi fungovat bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
2.2.23 07:23
@Santa Juana píše: …Vím, že zde se razí teorie, že sourozenci se v dospělosti nesnáší, ale máme v rodině jinou zkušenost. …

Pokud se sourozenci v dospelosti nesnasi, temer vzdy za to mohou rodice, kteri k nim pristupuji nespravedlive, neferove a posiluji pocit krivdy ci konkurence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.23 07:39

@blumen nastesti vliv na donoseni muj zdravotni stav nema …ale jak pises, je to milnik, je to proste ted nebo nikdy …hrozne me paralyzoval ten pripadny definitivni stav nemit delohu

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.2.23 07:40

@Lucie_Sx s timto naprosto souhlasim, tam kde od malicka deti vedly, aby se mely radi, tam vetsinou jsou v pohode i v dospelosti

• Citovat
  • Upravit
14574
2.2.23 07:43

Pokud nemáte oba v hlavě jasne “ne”, tak převažuje “ano” ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí