Druhé dítě ? Nevím jak se rozhodnout

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22649
2.2.23 07:53

Pokud to tebe zdravotne neohrozi, tak bych do druheho ditete sla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
2.2.23 07:57
@mackA159 píše:
Stimhle vekovym rozdílem uz si stejne doma buhvi jak hrat nebudou. :nevim:

Prosím tě vždyť dítě má tři roky. To je normální věkový rozdíl mezi sourozenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24368
2.2.23 08:05
@Lucie_Sx
@Lucie_Sx píše:
Pokud se sourozenci v dospelosti nesnasi, temer vzdy za to mohou rodice, kteri k nim pristupuji nespravedlive, neferove a posiluji pocit krivdy ci konkurence.

S tímto naprostý souhlas. Vidíme to i v rodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1211
2.2.23 08:06
@mackA159 píše:
Stimhle vekovym rozdílem uz si stejne doma buhvi jak hrat nebudou. :nevim:

Tak u nás si děti o čtyři roky starší a o pět let starší než nejmladší sourozenci s malýma hrají neskutečně. Od malička je milují. A teď, když malým jsou 3 roky a těm starším 7 a 8, tak o nich celá odpoledne nevím. Před spaním si každý ten starší vezme jednoho malého do postele a vypráví mu pohádky, mazlí se spolu, normálně jim přes den čtou, všichni si hrají na školu. Zrovna včera dcera vybírala na internetu pracovní listy pro předškoláky, všechno to vytiskla, sešila a šla si hrát s malýma na školu. Večer to všichni obrečeli, že už musí končit a jít se koupat… O všechno se s nimi dělí, když něco dobrého dostanou ve škole, tak to donesou domů a zuřivě to krájí na 4 kousky, aby z toho sourozenci něco měli. A když jim říkám, ať si to sní sami, tak mi řeknou, že by jim to bylo líto, kdyby se nerozdělili. Ti malí si bonbóny ze školky také šušní, doma to rozdělí do misek a těší se, až přijdou ti starší ze školy, že pro ně mají překvapení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
2.2.23 08:13
@Anonymní píše:
Ahoj, je mi 38, mam jiz trileteho chlapecka, za mesic mam nastupovat zpet do prace. S manzelem jsme si rekli, ze nam jedinacek vyhovuje. Minuly tyden jsem byla u doktora a po dlouhodobych problemech, ktere mam, navrhuje hysterektomii. A od te doby se ve me otevrela pardorina skrinka, zda nemit jeste jedno dite, dokud je to mozny… proc jsme se rozhodli pro jedinacka? Pohodli, lenost, vek, obavy z genet.vad, cestovani, lepsi financ. zazemi pro jedno dite. Na druhou stranu je mi male lito, kdyz vidim jak si doma hraje sama, v rodine zadne male deti nejsou, kamarady ma. A ted nevim, jak se k tomu postavit

Nevím jaké máš problémy, ale pokud lékař navrhuje hysterektomii, asi budou dost závažné. Bylo by vůbec reálné mít ještě jedno dítě? Aby sis ještě neublížila.
Jinak mi teda přijde zvláštní, že v první větě máš chlapečka, ale v předposlední větě o něm hned dvakrát píšeš v ženském rodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3648
2.2.23 08:19

Já bych do toho šla. 38 není ještě tak hrozný. Mně bude 37 a čekám třetí
To je náš strop, ale kdybych si měla nechat vzít delohu, tak taky váhám. Ne že bych chtěla čtvrtý, to určitě ne, ale jak tu někdo psal, že je to definitivní konec jedné etapy. Já jsem se sestrou o 7 let. Pravda, moc jsme si samozřejmě nehrály, ale kolem mých 16 let jsme se sešly věkově a už to tak zůstalo a jsem ráda, že ji mám. Mám ještě bratry o 9 let a tam jsme každý úplně někde jinde. Já mám děti o 3 a půl roku od sebe a hrály si spolu a hrajou pořád. Chodí spolu ze školy a do školy a tak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
2.2.23 08:33

Já mám s bratrem věkový rozdíl 3,5 roku (jo tady by to bylo asi o trochu víc), ale i tak jsme si hráli hodně a hodně až do bratrovi puberty, ale to jsme pak hráli třeba hry na PlayStationu nebo počítači spolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
2.2.23 08:51

Máš chlapečka a je ti malé líto, jak si hraje sama? Tak určitě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.23 09:25

@terien jezis, ze za vsim porad nekdo neco hleda, pouzivam automaticky text. psani, boze tak tam skocil zensky rod. Podstata prispevku je nekde jinde.

• Citovat
  • Upravit
mackA159
2.2.23 09:34
@jannina1 píše:
Prosím tě vždyť dítě má tři roky. To je normální věkový rozdíl mezi sourozenci.

A ona uz je snad tehotna?

• Citovat
  • Upravit
2033
2.2.23 09:39
@Barbucha3 píše:
Já mám s bratrem věkový rozdíl 3,5 roku (jo tady by to bylo asi o trochu víc), ale i tak jsme si hráli hodně a hodně až do bratrovi puberty, ale to jsme pak hráli třeba hry na PlayStationu nebo počítači spolu.

No jo, počítač, na ten jsem zapomněla :lol: je fakt, že na tom jsme spolu s brachou patřili hodně :lol: máme rozdíl ty 4 roky. Nějak mi utkvely spíš ty rvačky. V dospělosti se máme rádi, ale nejsme si nijak blízcí, že bychom si denně volali. Spíš o sobě víme a v případě potřeby si pomůžeme. Například mě brácha vezl do porodnice.

A ještě k těm vztahům z dětství. Ono totiž dalším dítětem nabere to rodičovství zase jiný směr. Většina prvomatek řeší nespici dítě, vzteklouny, nepořádek a že je nebaví stát u skluzavky a jsou vyhořelé a unavené a blabla. Ovšem se sourozencem přijde nová věc, kterou dosud nemusela řešit, a to jsou téměř denní hádky: to je mojeeee, mamiiii, ona mi to bere, ona mi to rozbijeeee, eeee. Mami ja to chci takyyyyy. Třeba manžel je z toho dost na prášky.

Ale jinak ja jsem pro víc dětí. Spíš u zakladatelky mi přijde, že už byli pro to jedno rozhodnutí a chtějí to změnit z nějaké nostalgie nebo co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
2.2.23 09:40

Pozdě drozde, než se rozhodnete, a než než, tak vaše dcera už stejně jedinackem je a bude.

Optimální věkový rozestup pro nejedinackovstvi je 2-3 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14730
2.2.23 10:17

Mate 3leteho chlapecka a je ti male lito, kdyz si doma hraje sama? :think:

Edit: Koukam, ze me predbehla terien.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.23 10:40
@Anonymní píše:
Ahoj, je mi 38, mam jiz trileteho chlapecka, za mesic mam nastupovat zpet do prace. S manzelem jsme si rekli, ze nam jedinacek vyhovuje. Minuly tyden jsem byla u doktora a po dlouhodobych problemech, ktere mam, navrhuje hysterektomii. A od te doby se ve me otevrela pardorina skrinka, zda nemit jeste jedno dite, dokud je to mozny… proc jsme se rozhodli pro jedinacka? Pohodli, lenost, vek, obavy z genet.vad, cestovani, lepsi financ. zazemi pro jedno dite. Na druhou stranu je mi male lito, kdyz vidim jak si doma hraje sama, v rodine zadne male deti nejsou, kamarady ma. A ted nevim, jak se k tomu postavit

Dávám si podobnou otázku. Nemáme teda zdravotní problém. Máme pro lem s hlídáním. Máme jednu jedinou hlídací babičku. Ta nezvládá jedno dítě natož dvě. Já zase nemám tu odvahu nechat finance pouze na manželovi.

• Citovat
  • Upravit
4501
2.2.23 10:51

Já bych do toho například nešla. Ale je to jen můj osobní názor a rozpoložení.

S bratrem jsme od sebe 8 let a rozuměli jsme si od cca mých 7 let. Rodiče nás měli rádi oba a nikdy nedělali rozdíly, i když to vzhledem k jeho zdravotnímu stavu bylo potřeba.
Teď se nebavíme a asi už nebudeme. Snahu na nápravu jsem několikrát měla, ale nikam to nevedlo. Ovlivnila a manipuluje s ním jedna osoba a asi to brácha nevidí… Je mi to líto, i když jsem se s tím už smířila.
Takže u nás je právě ten případ, kdy za to nemohou rodiče, ale čistě jen my.
Jo a moje mamka je s bráchou o 10 a volají si jednou za týden, za dva a strejda s tetou za námi 1 nebo 2 krát ročně jezdí na návštěvu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí