A jak dál??
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Ahoj, veškeré potřebné vyčteš tady - http://www.kojeni.net/prikrmy.php
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, dle toho se celkem snažím postupovat, vím, že se výhradně doporučuje kojit, ale jak poznám, že to nestačí???
- Citovat
- Upravit
ja bych to brala tak, ze pokud uvidim, ze je dite hladove, tak mu prso asi nestaci. pokud vypada spokojene, tak je to dostatecne. apokud neni maly alergik, muzes uz zkusit kousek peciva…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Karol,
my mame ten jidelnicek trosicku jinak. Ale reaguju na dotaz o mleku, ted na kontrole mi Dr. rikala, ze by Domca mel stale za ten den vypit cca 500 ml mleka.
Kdyz tak koukam na Vas jidelnicek, prijde mi, ze by mohl mit hlad, ale zase nektere deti vubec jist nechteji, ze jo ![]()
Ja treba kojim uz jen rano po probuzeni kolem 7 h, ale mam tam k snidani 150 ml kase a k veceri 260 ml kase! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ZelvaVeruna : o to mi právě šlo.., mě totiž příjde, že má hlad…do další svačinky nevydrží a cumlá si prstíky, dnes jsem mu po kojení dala asi 100ml Frutapury a myslím, že to bylo lepší…a dokdy potřebuje to mlíčko, do roku? zatím bych to teda nahradila UM, vím, že večer mu kojení nestačilo, budil se a UM zabrala..Večer mi kaši nechce, je už unavený…tak že bych zkusila hned ráno?? Moc moc dík
- Citovat
- Upravit
Mně ten jídelníček přijde trochu nedostatečný. Dvě svačinky - obojí asi základ ovoce… já bych dopoledne dala to ovoce s jogurtem a odpoledne ovoce s obilninou. Ta odpolední svačinka má být výživnější, namixovala bych rýži/jáhly/pohanku/ovesné vločky (těch méně, jsou celozrnné) s jablkem nebo jiným ovocem. Nebo jsou k dostání nemléčné kaše, které jdou smíchat s přesnídávkou. To obilí mi tam už chybí, nemá ani večerní obilnou kaši, tu bych zavedla taky. Může už i lepek, takže bych zkusila třeba ty ovesné vločky nebo instantní špaldovou kaši (mají v DM), aby se s lepkem už seznámil, to se doporučuje ještě v době kojení. No a na seznámení s lepkem mi nepřijde nejvhodnější bílá mouka, kde je toho lepku nejvíc. Rohlíky bych proto nedávala (a to nikdy, občas se na nich děti začnou i dusit a jinak rohlíky obsahují mléko, nekvalitní tuky, my je skoro nejíme…), časem bych zkusila trochu chleba, ale moc bych nechvátala, záleží na zubech a ochotě kousat, ale rozhodně se plnohodnotně nenají.
S kojením nevím, neleze mi do hlavy, proč má večer UM, každopádně oficiální doporučení pediatrů je půl litru mléka denně a ještě trochu jogurtu. Mně to přijde trochu nadsazené, ale to je na jinou debatu.
- Citovat
- Upravit
Ahoj, potřebuji poradit ohledně jídla, malý má skoro 9.měsíců, den máme takto :
6:30 kojení
8:45 ovoce
11:30 zeleninový příkrm s masem
14:00 kojení
16:30 ovoce s jogurtem
a 19:00 UM 210ml
Jde mi o to, že když kojím, mám ho u prsu i 15 min.což mi nikdy nedělal, sál max.5 min.tak nevím, zda mu mlíčko stačí, nebo mu dát UM místo kojení?? Taky mi dochází nápady ohledně svačinky, sice to měním, ale zdá se mi, že baští pořád to samé..A kdy začít s pečivem, atd. Mimčo má za den vypít pořád 0,5 l mléka?! Díky za infa Karolec