Zeleninový příkrm

4976
3.3.09 12:01

Zeleninový příkrm

Ahoj
chtěla jsem se zeptat jestli už bych mohla začít dávat zeleninku.
Terezce je 5 měsíců a máme problém s váhou. Když jí jen kojím tak přibýrá strašně málo. Jsme na spodní hranici váhového přírůstku.
Dr. mi řekla že jí mám dokrmovat UM, ale to byli hrozné boje a nechtěla to.Tak mi dr řekla ať zkusím nemléčnou kaši. Tak od 4,5 měsíce dávám kaši.Dopoledne sní tak 50-60ml a večer tak 40-50ml. Jinak kojím.Zádné problémy nemá. Kaká a prdí krásně a bříško jí nebolí. A taky po té kaši přibýrá. Za 14 dní přibrala 300g a když jsem jí jen kojila 8× denně tak přibrala jen 80g. Tak jsem se chtěla zeptat jestli třeba místo té dopolední kaše bych neměla začít dávat zeleninku. Mrkev atd… postupně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12154
3.3.09 13:23

Ahoj, tak já myslím, že klidně můžeš začít. U nás bylo to samé - kojo nestačilo, UM tedy naštěstí šlo a chutnalo i s kojo. A zeleninové příkrmy mi začala malá taky tak v tom 5. měsíci. Takže jo, zkus to, budu držet palce, ať vám chutná a ať přibíráte na váze :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
3.3.09 15:03

Ahoj, nepíšeš, kolik malá teď váží…
Můj názor a je, že pokud ti malá nepláče hlady, tak se zeleninkou začínat nemusíš. Pokud chceš, tak bych pokračovala s kaší rozmíchávanou do mateřského mlíka, ale třeba my jsme kojili plně půl roku a to byl Tobík dokonce pod tabulkovým váhovým přírůstkem.
Porodní váha 3500g, ve 4 měsících 4400g, v půl roce měl 5600g.
Každé mimčo je jiné a některá se holt do tabulek nevlezou :)
Pokud je malé spokojená a kojení vám oběma vyhovuje, neřešila bych to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1752
3.3.09 15:56

já myslím, že klidně můžeš dávat zeleninu. my dáváme sice až od 6M - lahvičky od hippu a nich je značka vhodné již od 4m, takže hurá objevovat nové chutě!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4976
3.3.09 17:19

Novire malá teď váží kolem 5650g a měří 67cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
3.3.09 17:47

Pájo, tak to má stejně, jako Tobík v tom půl roce :wink:
Rozhodnutí je na tobě, já jsem toho názoru, že MM je pro malou lepší, než zelenina ze skleničky…
Pořád s držím toho, co nám říkala Dr. v poropdce - pokud je kojené mimčo spokojené, nepláče hlady a má počůraných 6-8 plínek za den, tak není třeba přikrmovat :wink: Navíc kojené mimča můžou přibírat skokově, třeba 14 dní nic a pak jim váha naskočí…
Jo, Tobík byl vyžle ještě v roce, to měl 7800g, v 18m už měl 11kg :wink: Neboj, malá to určitě dožene…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí