Čim ji mam nakrmit??!?

2081
26.2.09 11:33

Čim ji mam nakrmit??!?

Ahoj,
naší holčičce bude 9 měsíců a máme veliký problem s jídlem. Obědvá maso+zeleninu k obědu (cca 250g), zapíjí to vodou. Jinak má pouze mléko každé 3 hodiny. Po tom, co jsem zavedla ovoce se jí totiž zhoršil ekzém a osypala se. Ze stejného důvodu jsem vy:,–(ila i rýžové a kukuřičné kaše večer. Zdá se mi, že jí nevadí pouze zelenina (vařená). Mám jí dávat i k večeři? Prozože mě nenapadá co jí dát. Pohankovou kaši nechce. Ze zeleniny je v pohodě květák, brokolice, brambora. Koupila jsem červenou řepu, snad na ní nebude mít reakci. Nevadí tedy,když ji budu cpát zeleninou a ovoce jíst (zatím) nebude? Stejně tak obilniny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8793
26.2.09 11:47

Já myslím že to vůbec nevadí, buď ráda, že jí alespoň něco.. Syn donedávna taky ovoce nechtěl, jedl jen banány… Do roku bych to nijak neřešila, my byli na křupkách a na sušenkách sunarka, kaše mi taky nejí -jedl pouze rýžovou od hami s meruňkama nebo banánem (ostatní plival), teď nejí ani tu. Nové potraviny zaváděj pomalu… Pohankovou kaši jsem nedělala na sladko, ale používala ji na zahušťování zeleninových jídel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2431
26.2.09 11:55

Ahoj mě nejí ovoce do ted krom banánů.Aspon,že jí malá zeleninu a mně do 13 měsíců syn nejedl vůbec nic krom rohlíku a jogurtu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3008
26.2.09 13:13

Souhlasím s holkama, důležitější je zelenina než ovoce.
Spíš mě překvapilo, že vadí rýžová kaše a to i nemléčná?
Nestlé prodává rýžovou krupičku a z toho se dá dělat kaše na bázi vody popř. mateřského mléka pokud máš.
Jinak červená řepa je taky alergen, tak opatrně :!
Jo až bude sezona bude to lepší, protože můžete zkusit meloun, švestky, boruvky.....na to alergie bývá myslím míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3008
26.2.09 13:16

Jo a můžeš občas zkusit červenou čočku s bramborem.
Jáhlovou kaši (nevím jak je to s lepkem) - ale nejprve je potřeba 3× spařit horkou vodou a slít, aby to nebylo hořké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
26.2.09 13:36

Ahoj, máme doma to samé, nesnáší kaše, ovoce jí nechutná, máme zeleninu 2-3 denně. Červennou řepu miluje, jo a taky cuketu. Normálně ji vařím zeleninu k obědu i k večeři. K obědu třeba s bramborem, k večeři s těstovinami. Jediné, co si z ovoce dá, je uvařené jablíčko rozmixované s pár piškotama. Bude nám 10 měsíců. Ještěže člověk ví, že to jednou přejde. T.

• Citovat
  • Upravit
2081
26.2.09 17:41

Cancerko, ona ma reakci na ryzi a kukurici, osype se po celym telicku. Delala jsem ji prave tu Nestle do mleka Pepti (specialni na predpis pro alergiky) a porad mi to bylo divny, z ceho to ma, kdyz prece z ryze to mit nemuze!!! No a pak se osypala i z kase Sinlac (specialni kase z ryze a karobu) a z kukuricnych krupek a taky z jahlove kase a pak i z varene ryze, co mela k obedu. Myslim si, ze ji vadi obiloviny. Lepek jsme jeste nezkouseli a asi se na to vykaslu do roka, kdyz vidim, co ji delaji nelepkove obiloviny. Nevedela jsem, ze repa je alergen, myslim, ze na kojeni.net psali, ze patri do skupiny toho, co se pro alergiky muze..Ale radsi si o tom neco najdu vic.
Uz se strasne tesim na cuketu a dyni, az to pujde koupit za par korun. Se sklenickama jsem musela uplne skoncit, protoze ve vsech od 4. mesice, ktere by relativne nevadily - prvni lzicka brokolice Hami, kvetak, dyne od Alnatury - tak ve vsech je pridana ryzova mouka a mala mela porad takove pupinky na obliceji. Ted, co delam pokus a uz pres tyden nema sklenicku ji to vsechno zmizelo.
No, ale stale doufam, ze ze toho vseho vyroste!!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3008
26.2.09 21:02

Tak to je fakt pro mě nové info 8O
O kukuřici to vím, že některé děti ji nesnesou, ale rýži jsem fakt netušila, tož to pak neporadím, budeš muset dávat i večer zeleninku. A tu červenou čočku bych asi zkusila, chutná spíš jak hrášek a nenadýmá.
http://www.mnof.cz/…ka/index.php?…
http://www.zeny.cz/…kojence.aspx
(tohle je v tom druhém odkazu:
Rybí maso, červenou řepu a celer jako velmi agresivní spouštěč alergických reakcí zařadíme až po 15. měsíci života. Do jednoho roku příkrmy nepřisolujeme ani nepřislazujeme.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
26.2.09 21:27

Ahoj, tak já jsem prý taky jako malá baštila zeleninku s masem k obědu i k večeři, protože jsem prý mléčné kaši nikdy nepřišla na chuť. Takže buď asi v klidu. Jinák myslím, že je to lepší, než kdyby to bylo naopak sa papala jen kaši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yrbeth
29.10.12 08:44

My máme opačný problém, malý (11 m) mi nejí zeleninu, pořád ji plive, sní někdy jen trošku dýně. Jinak z ovoce sní s chutí vše co jsme zkoušeli (jablko, banán, avokádo, meruňky, broskve, maliny…), večer má nejradši piškotkovou kaši od Nutrilonu. Ráno snídá zakysanou smetanu s ovocem, pak má mateřské mléko na svačinu, oběd zkoušíme zeleninu, ale bez větších úspěchů (kus mu rozmixuji a taky uvařím v páře jednotlivé kousky, ale nepomáhá to), pak po nějaké době mléko na svačinku, ovocný příkrm (klidně sní naráz i rozmixovaná tři jablka s banánem :-) ) a piškotek, když ještě chce, večer kaše a před spaním mléko. Tak doufám že se časem rozjí i s tou zeleninkou :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko