A zase ten nočník

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6557
15.1.09 09:17

a zase ten nočník

ahoj otvírám staronové téma.

Můj syn, 2r. a 4 měsíce..stále nechápe systém nočníku. Posazujeme ho na něj, vydrží i krásně sedět..někdy i docela dlouho a občas se mu něco povede, za což ho chválíme, ale sám si ještě neřekne.

Připadám si jako úplný magor, hlavně, když čtu, jak stejně staré děti už několik měsíců plínu nemají ani na noc a jak to za pár dní pochopily..my to zkoušíme už pár měsíců bez efektu. Za pár dní se narodí další dítko a představa, že budu ještě třeba půl roku přebalovat obě, mně teda moc netěší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
159
15.1.09 09:35

ahoj :)

neboj, on se to naučí :) hlavně se tím nestresuj

Elda úplně odmítal nočník na čurání asi až do 2 let a 8 měsíců. Ať jsme to zkoušeli, jak chtěli, bez plíny, nahatého, slibovat odměnu, hrozit trestem … nic nepomáhalo, čural si klidně na nohy a bylo mu to fuk. Vždycky jsme se vrátili k plíně a po nějakém čase zkusili znovu.

Nakonec to pochopil až nějak před Vánoci, když byl nahatý jen v triku a měl slíbenou odměnu, když se vyčurá. Postupně jsme přidávali trenýrky, pak tepláčky a teď už se normálně sám svlékne, sedne na nočník a vyčurá se.

Rozhodně nemůžu říct, že se to naučil za pár dní, trvalo to docela dlouho.
Každý to má jinak, některé dítě k tomu dozraje dřív, některé dýl, ale naučí se to všichni :)
I když už jsem se taky připravovala na to, že budu přebalovat dvě děti :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.1.09 09:52

Ahojky,vubc bych to neresila…nas syn,skoro 3.roky,byl uplny laxon na nocnik.Zacala jsem ho davat na nocnik kolem 1.5let a nic.Pak znovu kolem 2.let a nic.Nikdy jsem ho na nej nedostala,rval jak tur…Pak jsem ho nechala na jare bez plen a nosila nahradni pradlo…Tyden mu trvalo,nez pochopil,ze musi rict.Nocnik uplne preskocil a zacalo se curat do zachodu.A ted na podzim,byl u babi a zapomneli dat na noc plenu a od te doby,kdyz to vdrzel,je uplne bez plen.Vsichni kolem byli bez plen uz kdy,ale jsem nazoru,ze na to dite musi dozrat…Alespon u nas to driv nemelo smysl.

• Citovat
  • Upravit
18651
15.1.09 10:10

Náš Tom( 23M) už taky plínu nemá, ale být tebou tak bych to rozhodně nehrotila. Co dělají ostatní děti ti může být šuma fuk a ty nejlíp znáš svého synka, tak jestli ještě není připraven tak holt asi není.
Jo a psát do příspěvku věk viz. metřík je děsně zavádějící, neb když někdo tuhle diskuzi otevře za dva roky, tak bude mít kulíšek na metříku přes 4 roky a vyzní to divně, ne?

Jinak mi oplínkovávali oba následovně:

*Prvních pár dní - seznamování s nočníkem + třeba 1-2hodiny odpoledne bez plinky

*pak chvilku dopoledne s tím, že jsem si v kuchyni na troubě natáčela budíček po 15minutách a posazovala

Oboje asi týden.

*potom jsem prostě plenu doma sebrala a intervali na budíčku prodlužovala a prodlužovala…

asi do 2-3týdnů to zvládli sami bez budíčku a krásně si volali. Ano bylo pár hluchých období, kdy zkoušelůi různé sabotáže, ale já si myslím, že jak si jednou zavolá, že chce čurat, tak už to prostě ví a není cesta zpět do pleny. Protože v okamžiku, kdy se mu plenka (po té co si volá a chodí „sám“) zase vrátí, tak se dostanete do bludnýho kruhu, kdy děcko neví co si o tom myslet, jestli je to zas jenom zkouška, nebo co po něm chcete… Takhle „kroužila“ ségra se synem pomalu 2roky (od 18měsíců - něco málo přes tři roky) protože vždy když se jí párkrát po sobě počůral( zkouška sabotážní metody), tak mu dala zpět pleny a zkoušela to třeba za dva měsíce zas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6557
15.1.09 10:21

ahoj, dík za tipy, my na něj zase tak moc netlačíme, ale mrzí nás, že to ještě nepochopil..
Já bydlím v zahraničí a tady se to fakt moc neřeší, je normální vidět 3-4 letá dítka v plínách, takže to je spíš kvůli nám.

Budeme to dál zkoušet, alespoň, že se nočníku nebrání. Lacenko, dík za tip, holt by se ostatní pocvičili v matematice a odečítali :D Už jsem to opravila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6557
15.1.09 10:23

lacenko, tak to dělají v Holandsku jako tvoje sestra. Sice na nočník posazují, ale plíny nechávají, takže to období nočník a plíny je třeba 1,5 roku, než k tomu sami dospějou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
15.1.09 10:25
lacenka píše:
Protože v okamžiku, kdy se mu plenka (po té co si volá a chodí „sám“) zase vrátí, tak se dostanete do bludnýho kruhu, kdy děcko neví co si o tom myslet, jestli je to zas jenom zkouška, nebo co po něm chcete… Takhle „kroužila“ ségra se synem pomalu 2roky (od 18měsíců - něco málo přes tři roky) protože vždy když se jí párkrát po sobě počůral( zkouška sabotážní metody), tak mu dala zpět pleny a zkoušela to třeba za dva měsíce zas.

Tohle podle mé zkušenost není tak docela pravda. Aspoň u nás ne. Když má Elda plenku, tak do ní nečurá, ale říká si. Nechávám mu ji pro jistotu na ven (v těchto mrazech ho nechci nikde venku svlékat, kdyby se mu náhodou chtělo a nemohl to vydržet) a ještě se nestalo, že by ji měl počuranou, vždycky vydržel až domů (i několik hodin) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
15.1.09 11:39
escargot píše:Tohle podle mé zkušenost není tak docela pravda. Aspoň u nás ne. Když má Elda plenku, tak do ní nečurá, ale říká si. Nechávám mu ji pro jistotu na ven (v těchto mrazech ho nechci nikde venku svlékat, kdyby se mu náhodou chtělo a nemohl to vydržet) a ještě se nestalo, že by ji měl počuranou, vždycky vydržel až domů (i několik hodin) :)

To jsme si nerozuměli, já netvrdím, že Toma venku plínkou nesichruju,(přece jenom u nás bylo minulý týden -17) ale když si zavolá a je to jen trošku možné, tak ho dám vyčůrat(i když je -17 tu chvilku to ten zadek přežije), neb je z toho pak úplně přešlej, když se mi počůrá do plenky. Já myslela, vzdát boj když se ti párkrát počůrá do gatí a ty na to reaguješ tak, že mu raděj vrátíš plenku, než by si to začala zas malinko víc hlídat a malímu teda nějak vysvětlila, že jako pokus o sabotáž dobrý, ale plenu zpátky nedostane… Odnaučování v zimě je podle mých zkušeností mnohem těžší než v létě, právě proto, že se vlastně odnaučuje na dvakrát, nejdřív doma a teprve po zvládnutí doma se to dělá venku, kdežto s Honzíkem ( to byl duben), jsme to vzali oboje naráz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
15.1.09 11:48

Jo lexxie a ze své vlastní zkušenosti vím, že je mnohem snažší když přijde domů novorozenec starší dítě jednoduše přebalit, než mu hlídat nočník, protože ono kojit, koupat, přebalovat a dávat na nočník popřípadě převlíkat pučůránka moc dohromady nejde. Takhle si ho prostě jednou za čas odchytíš, když ty budeš mít čas a prcku mu přebalíš do čistýho. Mám i ten pocit, že malý nebude tolik žárlit na mimino, protože ho budeš přece taky přebalovat, taky „krmit“, taky koupat… Krom toho se dost často stává že i odplínkovaný děti se začnou po příchodu mimča počůrávat, tak bych to nechala být… A až bude mimčo větší (Tom měl cca 4 měsíce) tak to můžeš zkusit už naostro a necouvnout. To už i kojeneček chviličku na prso počká, nebo se nechá na chvilinku odstavit aby si malého po:,–(ila na kakáč…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6557
15.1.09 17:18

lacenko asi máš pravdu, teď by těch změn na něj bylo asi moc, zároveň dostal velkou postel, před 2 měsíci nastoupil do školky na pár hodin týdně atd..uvidíme, budeme to zkoušet tak, jako doteď..
Tak tady se tou plínou sichrujou pořád, je fakt, že děti v Holandsku od 3 měsíců chodí do jeslí a od 2 let do školky, takže tam by je někdo asi pořád nepřevlíkal..synovcovi byly 3 v listopadu, má plíny i chodí na nočník a to se tady bere jako normální a i ostatní skoro 3leté děti co znám většinou ještě plíny mají, tak nevím, čím to je, že u nás je většina dětí daleko dřív odplínkovaná..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
16.1.09 09:01

Zdravím, lexxie, my řešíme podobný problém, máme skoro stejně staré děti, tak třeba se něco taky dozvím. Ovšem já si žádné iluze nedělám, Anežka má vždycky něco extra, achjo… Poprvé jsem zkusila odplínkovat loni přes prázdniny, úspěch byl nečekaně rychlý, během 14 dní byla bez plíny a bez nehod, takže jsem byla nadšená, jak je šikovná. Bohužel radost netrvala dlouho, asi za měsíc se začala pozvolna zase počůrávat a během podzimu byla zpátky. Princip nočníku sice dobře chápe, ale mám pocit, jak už někdo psal, že je zmatená z toho neustálého nandávání a sundávání plín. Protože když je doma (ovšem za podmínky jedině že je v sukýnce a „naostro“ :lol: ), tak si chodí sama na nočník, ani o tom nevím a málokdy se stane, že se počůrá (když je něčím zaujatá, tak teda ano ;) ). Kaká už od lonského léta jenom do nočníku, když jsme náhodou venku a jí se zachce, tak je strašně neštastná, snaží se to zadržet a když to nevyjde, je na mrtvici. Ovšem stačí, když jí doma jen na:,–(ím kalhotky nebo tepláky a už čůrá do nich. Vysvětluju si to tak, že si prostě myslí, že má plínku. Protože naven jí ještě plínu dávám, nemám odvahu ted v těch mrazech jí nechat bez, a vždycky je počuraná :roll: Tento systém nám trvá už docela dlouho, nikam se to nesune, nelepší se to, tak jsem z toho taková nějaká přešlá, protože často jsme na návštěvách nebo tam, kde se fakt nehodí aby lítala s holým zadkem bez gatěk, že…
Mám předsevzetí, že jakmile se oteplí, jdem do toho a holt budem lítat s batohem plným převlíkacích hadrů, ale pokud An sama nebude chtít, nemám šanci ji k něčemu donutit, na to už jsem přišla dávno, je to tak u ní se vším..
 Iva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6557
18.1.09 10:04

ahoj, Ivo
no alespoň to ta vaše pochopila, ale je to zvláštní, že jí to v sukýnce jde a jinak ne..asi ji to fakt připadá jako plína.
Ona k tomu určitě dojde a jj. asi je to lepší nechat na teplé počasí, teď to moc nemá smysl. Já doufám, že to letos na jaře a v létě zvládneme.

tak držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
23.1.09 12:47
Iffka píše:
Zdravím, lexxie, my řešíme podobný problém, máme skoro stejně staré děti, tak třeba se něco taky dozvím. Ovšem já si žádné iluze nedělám, Anežka má vždycky něco extra, achjo… Poprvé jsem zkusila odplínkovat loni přes prázdniny, úspěch byl nečekaně rychlý, během 14 dní byla bez plíny a bez nehod, takže jsem byla nadšená, jak je šikovná. Bohužel radost netrvala dlouho, asi za měsíc se začala pozvolna zase počůrávat a během podzimu byla zpátky. Princip nočníku sice dobře chápe, ale mám pocit, jak už někdo psal, že je zmatená z toho neustálého nandávání a sundávání plín. Protože když je doma (ovšem za podmínky jedině že je v sukýnce a „naostro“ :lol: ), tak si chodí sama na nočník, ani o tom nevím a málokdy se stane, že se počůrá (když je něčím zaujatá, tak teda ano ;) ). Kaká už od lonského léta jenom do nočníku, když jsme náhodou venku a jí se zachce, tak je strašně neštastná, snaží se to zadržet a když to nevyjde, je na mrtvici. Ovšem stačí, když jí doma jen na:,–(ím kalhotky nebo tepláky a už čůrá do nich. Vysvětluju si to tak, že si prostě myslí, že má plínku. Protože naven jí ještě plínu dávám, nemám odvahu ted v těch mrazech jí nechat bez, a vždycky je počuraná :roll: Tento systém nám trvá už docela dlouho, nikam se to nesune, nelepší se to, tak jsem z toho taková nějaká přešlá, protože často jsme na návštěvách nebo tam, kde se fakt nehodí aby lítala s holým zadkem bez gatěk, že…
Mám předsevzetí, že jakmile se oteplí, jdem do toho a holt budem lítat s batohem plným převlíkacích hadrů, ale pokud An sama nebude chtít, nemám šanci ji k něčemu donutit, na to už jsem přišla dávno, je to tak u ní se vším..
 Iva

Tak co, Iffko, nějaká změna? Já tady všem psala, ať ten nočník pořád neřeší, že nakonec si všechny děti dojdou…no ale jsem na tom teď podobně jako ty a už začínám mít nervy :-) Naše holčička se naučila na nočník krásně, říkala si sama, úplně v pohodě. Jen když přišla z venku, někdy si hned neuvědomila, že nemá plenku a trochu si čůrla, ale hned to zarazila. Od začátku prosince konec, začla se počůrávat. Byla nastydlá, takže jsem si s tím nelámala hlavu, jenže teď se nemůžeme od plen odtrhnout! Má pár dní, kdy jsem s ní sama a říká si, ale pak se zase počůrává a je jí to úplně ukradené. Manžel jí okamžitě dává pleny, já to pořád zkouším, ale nevím, jestli jí mám vynadat, nebo vysvětlovat, nebo jí nechat běhat v mokrém (to jsem ještě nezkusila), nebo naplácat (to jsem nakonec taky ještě nezkusila)? Protože ona to ví, hned hlásí, že se počůrala, i když má plenku hlásí, že zase čůrá, říká, že se čůrá do nočníčku a že na zem ne, na gauč ne, na židličku ne…a pak se tam klidně počůrá.....Na kakání si říká bez problémů, to jí naštěstí vydrželo…nevím, kde vyčíst nějakou radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
23.1.09 16:59
Majdina píše:
Protože ona to ví, hned hlásí, že se počůrala, i když má plenku hlásí, že zase čůrá, říká, že se čůrá do nočníčku a že na zem ne, na gauč ne, na židličku ne…a pak se tam klidně počůrá.....Na kakání si říká bez problémů, to jí naštěstí vydrželo…nevím, kde vyčíst nějakou radu

Majdino, tak to mají slečinky naprosto stejné! Ta naše potvůrka si hraje v pokoji, za chvilku přijde, sundá sukni, sedne se na nočník, já nadšená, jak je šikovná a ona bez mrknutí oka hlásí - já už jsem čurala na koberec!! No na zabití fakt…
Jenže ona docela hodně pije, to je taky problém… Je schopná během půl hodiny třikrát načůrat plný nočník :roll:
No, změna žádná, sice se ted pár dní nepočůrala, ani když měla tepláky, ale jakmile někam jedem a má plínku, je plná…
Teď to opravdu řešit nebudu, ale až přijde jaro, at si mě nepřeje :evil: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2827
23.1.09 19:32

ahoj,tak náš malej má 23 měsíců a nic :( Na nočník si sedne,za minutu vstane,koukne tam a řekne Néni a jde pryč.Když je bez plíny,tak někdy přijde a ukazuje,že je mokrej aněkdy ne.S kakáním je to stejný.Já doufám,že jak se trochu oteplí,tak to taky zvládne.U nás je potíž trochu i v tom,že skoro nemluví.Ale i to je pokrok,před měsícem mu bylo šumafuk úplně všechno.
Starší syn měl 2 roky a týden a do týdne byl bez plín.A na noc za půl roku taky neměl.Do té doby taky bez výsledku.tiše doufám,že se to bude opakovat :wink:

Iffka,Majdina:To je super!to bych to dítko asi měla chuť zastřelit! :lol:
Tak vám přeji pevné nervy a nočníkům zdar!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí