Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
pročetla jsem tady dost diskuzí o mamáncích, ale nikdy jsem se nedočetla, kdy tak ta závilslost přejde ![]()
Abych Vám nastínila můj problém:
Mladšímu bude rok a když mě má na dohled, tak je to to nejhodnější a nejmileší mimčo na světě
, ale stačí zajít třeba do kućhyně a už brečí ani nemluvím o pláči, když musím třeba do pračky ve sklepě
. Je jedno, jestli je doma manžel, syn nebo je sám - začne se při tom pláči tajit (zadrží dech klidně i na 30 sekund a celý zrudne…) No fakt síla. ![]()
Rádi bychom ještě jedno miminko, ale při představě, jak malej vydrží všechny kontroly na gyndě a pak ten cca týden v porodnici, tak zatím prostě nemáme odvahu ![]()
Kdyby třeba jenom brečel a nedusil se u toho, tak si řeknu, že ho nechám vybrečet, ale takhle nevím, jestli se třeba nemůže přidusit.....
U staršího tohle nikdy nebylo a to jsme spolu byli taky nonstop, ale v pohodě snášel, když ho někdo hlídal…
Mohli byste mi poradit, jestli to jde nějak odnaučit, nebo kdy z toho „vyroste“?
Díky moc za odpovědi a omlouvám se, za román ![]()
Wendy , já myslím,že ho to přejde…Já to měla s Terezkou a byla jse strachy bez sebe,co tu bude až půjdu do porodnice.to jí mělo být 2 roky a 3 měsíce.A to jsem jí stále kojila.A ejhle…prostě párkrát „musela“ zůstat s tatkou,babi nebo tetou a přežilo se.Sháněla se vždy chvíly,řvala jako by jí na nože braly a byla modrá vzteky.A když už došlo na porodnici,tak užjí to ani nepřišlo.To jsem na tom byla hůř já…
![]()
jooo taky to znám,hlavně to zalykání až dušení,to jsem byla vždycky na nervy…
musím říct,že ted se to trochu zlepšilo,ale třeba noc beze mě nepřipadá v úvahu
no taky jsem zvědavá jak přežijeme porodku,pořád se uklidnuju,že do srpna času dost,ale nevím nevím
Kdy to přejde nevím,ale malému je rok a pul a nepřešlo ho to.nemužu jít ani na záchod bez něj a natož ho někam dát,to by se zbláznil.Nikdy nebyl bezemě déle než dvě hodky a to jen jednou když jsem šla na pohřeb
,takže je to závislák,pořád mě líbá,hladí,líbá a líbá a líbá a sleduje abych někam nezdrhla.Když někam přijdem,tak mi hodinu drží nohavici a pak si teprve na chvilku metr ode mě jde hrát.myslím že jen tak brzo je to nepřejde,ale doufám že až přestanu kojit že se to zlepší
Mám stejný problém, kojit jsem přestala v ukončeném 14tt, ale kdyby mě to nebolelo, tak asi kojím doteď
. Dneska jsem odešla na půl hodiny nakoupit a nejdřív prý řval, ale pak se podařilo manžovi ho zabavit. Jen nesměl dělat nic jiného, než si s ním hrát, jinak zase šel ke dveřím a řičel. Musím to pomalu pořešit, neb čas utíká a já budu muset za 4 měsíce a něco do porodky
. Ale chce to pomalu zvykat, i když v roce jsem to neřešila.
Takže pevné nervy, srovná se to samo ![]()
No, my právě nekojili nikdy, ani prvního, takže zlepšení po odstavení se nás bohužel netýká
.
A myslíte, že by se mohl při to zajíkání třeba přidusit? To mě děsí úplně nejvíc.....
A riskli byste těhu i přes tohohle závisláka
, nebo radiši počkali, až ho to přejde?