Nechce spát!

4361
11.1.09 08:01

Nechce spát!

Ahoj děvčata, jsem tu úplně nová a mám dotaz. Máme 11 měsíční Elišku a ráno strašně brzo vstává a uspat nejde ani u mě v posteli, protože je prostě podle ní vyspaná. Chodí spát mezi 19-20 hodinou a ráno mám vánoce když spí do 5. V noci krmím ještě tak 1-2 ale to jen kňukne a pak spí dál. Sice taky cestuje po celé postýlce ale spí docela dobře. Dneska prostě dospala v půl 4 a konečná, ať jsem zkoušela cokoliv tak mi ležela v klidu tak 10 minut. Jenže pak jí bere spaní už mezi 8-9 protože to nevydrží a prostě usne i když si hraje. To spí tak hodinu a pak ještě tak 1-1,5 hodiny odpoledne. Což se mi nezdá, že by měla nějak moc spánku přes den. Někdy se povedlo, že přes den spala už jen v poledne třeba 2 hodiny, ale noc zase stejná a budíček jak na ranní šichtu. Někdy se zase povedlo, že vydržela třeba do půl 9 večer a stejně 5 ranní odbila a malá stojí v postýlce, volá mamama a nejde položit ani uklidint dokud jí nevytáhnu, protože postýlka je asi podle ní jen na spaní. Prosím poraďte, díky. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4270
11.1.09 10:11

Ahoj radím vydržet, měla jsem doma to stejné. Alenka taky jednu dobu vstávala tak brzo. A spala 2× denně. Myslím že se to časem upraví. Alenka to pak prodloužila na vstávání v 5 a pak v šest hodin. Dneska vstává mezi 6-7 hodinou a chodí spát v osm hodin. Já tenkrát když vstávala v půl čtvrtý chodila dopoledne spát s ní. To mě docela pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
11.1.09 11:58

Ahoj,

s brzkym vstavanim neporadim, jen te chci ujistit, ze spanku pres den muze stacit. Ve vasem veku jsme spali od 21h do cca 7, pres den cca 2hod.
Ted uz nespime pres den vubec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
11.1.09 16:47

Hele a co to znamená, že ji udržíš v posteli jen 10 minut, když se ráno vzbudí. Radím vzít do postele (pokud ji nechceš nechat brečet v postýlce), dát mlíko a pak se tvářit, že spíš. Po 10 minutách bude chtít vstát, ale to jí nesmíš dovolit, musíš ji prostě obejmout a držet v leže. Asi začne ječet, ale toho si nesmíš všímat :-) Do minuty bude tuhá. A to ranní spaní musíš za každou cenu posunout až po 10. hodině. Během pár dnů bude spát normálně. Někde jsem to vyčetla, pak i vyzkoušela, fakt to funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
11.1.09 18:33

ahoj naše malá taky tak vstávala ve 4:00 hod :evil: od té doby co se změnil čas až teď konečně se jí to urovnalo před týdnem:o) bylo to šílené , přes den naspala 1 hod max… po týdnu jsem rezignovala a tak sní vstával manžel :oops: … radím vydržet nebo poprosit manžu :o).....držím palce , páč vím co to je :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
11.1.09 18:35

ahoj naše malá taky tak vstávala ve 4:00 hod :evil: od té doby co se změnil čas až teď konečně se jí to urovnalo před týdnem:o) bylo to šílené , přes den naspala 1 hod max… po týdnu jsem rezignovala a tak sní vstával manžel :oops: … radím vydržet nebo poprosit manžu :o).....držím palce , páč vím co to je :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
13.1.09 13:55

Ahoj, taky radím, že to musíš nějak vydržet. Naše malá skoro nespala zhruba do roka a půl a i teď to není žádná sláva. O celé prospané noci si můžu nechat jenom zdát, zrovna dneska strašila od 3 do 6 a potom zabrala už jen na hodinku. A po o? Dřív to celkem šlo, ale zrovna dneska pořád vylejzá z postele a už se o to pokouším skoro dvě hodiny. Občas jsem pěkně utahaná a mužskej odjíždí pracovně vždy na šest dní a jezdí domů na tři, takže jsme skoro pořád samy. Chodíme skoro pořád ven, takže utahaná je, ale zkrátka spát nechce. Nějak to musíme vydržet. Jsou zkrátka spavé a nespavé děti, my máme bohužel smůlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4361
13.1.09 16:43

Jo jo děvčata máte pravdu, ale jak jsem to sem napsala tak jako by Eliška věděla že se něco chystá a je dva dny zlatá se spaním :D dneska jsem měla vánoce, protože spala do třičtvrtě na 7 a v poledne 2,5 hodiny a teď jí morduju, aby nespala a vydržela do té 19h. než bude čas a uvidíme jak ráno. Papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
13.10.14 00:42

Holky jste tu někdo??Syn (18 měsíců)Už nevim co mám dělat. Včera jsme byli s malym na pohotovosti protože měl horečky a osypal se.Tam nám řekli že má neštovice. Do večera jsme to přečkali ale v noci to bylo horší. Teploty + dvakrát se stalo že z ničeho nic začal ze spánku strašně plakat, nešel vůbec uklidnit, nereagoval, vlastně pořád spal.Po pěti minutách zase dobrý a spal dál. No od rána do odpoledne byl neskutečně protivnej, pořád řval ať jsme si hráli nebo cokoliv, mohla jsem se snažit jak jsem chtěla a pořád řval. Nechtěl jíst, teplotu měl kolem 38.Kolem 12 z toho breku usnul a spal dvě hodiny.Po probuzení začal pomalu jíst a už neplakal. Hrál si a byl v pohodě. Ale od té doby ho nemůžu přinutit spát, uspávala jsem ho od 8 do teď a prostě nespí…Myslíte že může mít strach usnout kvůli té předešlé noci??Jsem strašně zoufalá a unavená…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
13.10.14 01:01

@Mamiška13 myslim, ze ma jen rozhozeny rezim, je unaveny nemoci, proste ze je to docasny vypadek. Myslim, ze tak malicky se jeste neboji usnout kvuli predesle noci.
Drz se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
13.10.14 01:19

@AniNevim Děkuju za odpověď…Snad jo, pořád nespí, což je u něj divný, i když je zdravý tak spí od 20:00 do cca 6:00 a pak ještě tři hoďky přes den, ale teda jsem šťastná že mi začal jíst, jinak by jsme museli do nemocnice, ale ten spánek je fakt děs, no to jsem u něj ještě nezažila aby v noci koukal na pohádku a hrál si.Snad prospí zítra aspoň půlku dne když máme dneska noční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
13.10.14 01:24

@Mamiška13 myslim, ze kolem stejneho veku malyho jsme zazili 3-4 dny, kdy pred 1:30 neusnul. Bud ho to skolilo na hodku vecer od 18 hod. a pak nam tu skakal po hlavach, prubezne koukajic na TV nebo aktivnim hranim autickama. A to nemel zadnou nemoc.
Ted jsou mu cerstve 3. Zitra rano mu budu davat posledni davku ATB po 10 dnech. Vcera byl prvni den, kdy za den snedl dohromady jednu normalni detskou porci jidla. Dnes jsme byli cely den venku, tak uz jedl zas o malinko lip. Strasne zhubnul, ale ja se uklidnuji tim, ze telo se lip pere s nemoci, pokud neni zatizeno jeste navic travenim jidla. Tak to je. Hlavne, aby pil.
Drzte se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
13.10.14 01:34

No to že by malej zhubnul by mi nedělalo ani starost, v 18 měsících má 17 kilo a 94 cm, mě šlo spíš o ty vitaminy atd.Ale je nejhorší když takhle prcci marodí a něco je trápí, dneska jsem řvala s nim když už jsem nevěděla co mám dělat. No je půl druhý a malej vesele sedí vedle mě a baští křupky. Jdu ho zkusit uspat :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
13.10.14 09:19

@Mamiška13 kdy pak ti usnul ptacek? 17kg? - to my si jeste pockame. Nas pred nemoci mel 14,8kg a 95,5cm a ted brutalne zhubnul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí