Smrkani

867
5.1.09 16:49

Smrkani

Ahoj vsem, prosim, jak mam naucit 9 mesicni dite smrkat? Da se to vubec? Dekuji vsem za odpovedi… L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
5.1.09 17:05

9ti mesicni se podle mne naucit smrkat neda. Doporucuji odsavacku BabyVac na vysavac. Hanka

• Citovat
  • Upravit
4222
5.1.09 17:06

Ahoj,

já myslím,že v 9.měsícíh nebude chápat co po něm chceš..zkus odsávat,ale zase ne moc často…

Někde jsem zase četla,že se smrkat nemá,že se tím tlakem rýma dostane do uší a způsobí záněty,ale co je na tom pravdy…

Držím palce at jste brzy fit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
5.1.09 17:35

Ahoj…v tomhle věku bude jen těžko smrkat.....odsávat ,odsávat…

Mě řekli naopak na ušním,že ta rýma se tam dostává právě z nesmrkání z plného nosánku,že mám odsávat a podložit mimi polštářem aby byla ve zvýšený aby to nešlo do uší… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
5.1.09 17:53

zkus hru koníka, jakože frkáte, to u nás vždy zabralo, ale nevím jestli na to není ještě malej! Kluci měli okolo 15-16měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
5.1.09 18:47

Ahoj, doktorka mi radila, že od 8 měsíce mám učit děti na smrkání. Taky mi to přišlo moc brzy, ale odsávání odsávačkou neměly zrovna v oblibě. Tak jsem to s nima trénovala každé ráno a večer a na roce smrkaly pěkně. Možná pomohlo i to, že jsem měla chřipku a pozorovali mě jak neustále smrkám. Vždycky jsem jim řekla „foukni jako větříček“ a tak nějak se to naučily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
5.1.09 19:04

No já jsem taky pesimista. Náš 15.M Šíma taky nesmrká, učím ho to, zkoušíme vlastně každý den. Ale on frká pusinkou, ne nosem. Prostě nechápe, že má fouknout nosánkem. Ale zvuky umí vydávat dokonalé :D

Taky jsem se o tom bavila s tchýní, ona učí ve školce, a říkala, že spousta dětí nastoupí do školky a smrkat ještě neumí. Nechci tím říct, že je to správné a že i já s tím souhlasím, ale jen ukázka reality :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2661
5.1.09 20:07

Naše ORL doktorka učila smrkat Andulku. Zacpat jednu dirku a frknout a pak obráceně. Malou to hrozně bavilo. Smrkala sama od roka. Vojta ani náhodou. Ještě že máme odsávačku na vysavač. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
867
5.1.09 20:24

:o)

MOc dekuju… On nas Danula taky vidi, ze ted hodne smrkame a jakmile ma po ruce plinku, pritiskne si ji na oblicej a „smrka“.. Ovsem usty… Tak jsem se mu snazila taky ukazat, jak se tu psal, jak dela konik… Ale ma ze me srandu… :lol: U nas je odsavani prisernej boj… Pritel musi maleho drzet a ja jsem ta spatna, ktera ho muci… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6475
5.1.09 22:51

Viktorka se zacala opicit se smrkanim asi na 10 mesici, a jakmile nasla nekde kus hadru (treba i tatovo, nastesti ciste ponozky :wink: ) tak delala, ze smrka :wink: ted je ji 15 mesicu a umi to krasne, ale do niceho jsem ji nenutila, jen ji rikam, ze chytime ty osklivy nudliky a spolupracuje :wink: Rozhodne je to efektnejsi :lol: nez cely jeji troubeni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9441
6.1.09 08:41

Ahoj, tak můj prcek začala smrkat až krátce před druhým rokem. Někdy se povede, někdy ne - odsávání ale nenávidí, takže tohle je i pro ni lepší varianta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
867
6.1.09 10:41

:o)

koukam, ze jsem na to svoje ditko nejaka hr, co?! :? Ale kdyz vidim, co dela, kdyz vidi odsavacku…
Porad zkousim frkani konika (kdyby me nekdo videl, tak mi dite seberou a me zavrou do blazince), ale bud se smeje, bo dela e-e-e-e … Uz jsem zkousela i zacpani ty jedny dirky, ale spustil, jak kdybych ho vrazdila…
Jinak vsem moc dekuji za odpovedi… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.1.09 11:54

RÝMA

ahoj Luci,

naši malé se sice taky nelíbí, když vytáhnu odsávačku, ale je to otázka 1-2 minut, takže ta na ten vysavač je fakt supr. A je dobré, že odsávát s ní můžeš i 30× denně a nic se nestane. (potvrzeno několika odborníky).Tou ruční můžeš tak 3× denně. V nemocnici, kde jsme s malou leželi kvůli febrilním křečem nám doktoři říkali, že dětem do 2 let, pokud mají extra silnou rýmu, by se měl nosánek odsávat, páč i když už třeba umí sami smrkat, tak ještě nemají takovou sílu, aby vše vysmrkali a stačí málo a může se vytvořit zánět. Nepřihlášená Karin

• Citovat
  • Upravit
867
6.1.09 14:28

Holky, jeste jednou Vam vsem moc dekuji za Vase odpovedi… Jeste jednu otazku - Jake pozivate kapicky do nosu?? Jake jsou podle Vas nejsetrnejsi?? Ja tedy ted pouzivam Vincentku do nosu, ale … Co vy??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí