Odkdy spánek 1x denně?

1938
4.1.09 16:38

Odkdy spánek 1x denně?

Ahoj holky, řeším teď dylema. Včera jsem se rozhodla, že je nejvyšší čas odstranit dudlík. Tomík ho měl pouze na spaní. No, noc proběhla úplně v pohodě. Dopolední spaní bylo asi s půlhodinovou předehrou brblinek a prskání a srandiček, ale neplakala a usnul. Ovšem odpolední bylo takové to naříkání bez slz, vydržel s přerušováním asi hodinu, pak už jsem ho šla vytáhnout, nemělo to smysl. Tak si říkám, jestli mám vydržet s tím dvojím spánkem přes den a zkoušet to, nebo mu mám dát dřív oběd a dát ho spát po obědě? Docela to potřebuji řešit, protože jsme si zaplatili plavání a máme to na 13hod, což by teď teda spal, kdybych mu to přehodila. Ale říkám si, jestli na to není ještě brzo jen na jeden spánek přes den. Co měl dudlík, tak spal jako andílek. Dala jsem ho do postýlky a za chvíli spinkal a to 1-2hod 2× denně. No ukázkový vzorný dítě, ale asi to bylo tím dudlem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
4.1.09 17:00

Ja bych rekla, ze je to dost individualni.
Mame tri kluky.

Prvni spal jeste ve 14 mesicich 3× denne 1,5-2 hodky. Extremista, kterej i dneska (skoro 6,5 roku) spi 1,5 hodky po obede. Bez dudliku na spani byl od roka.

Druhej spal v roce 2× denne. Dopoledne hodku, v podvecer 3/4 hodky. Dneska (3 roky) pres den nespi vubec. Mimoradne 1,5 hodiny po obede, ale to je spis vyjimka. Bez dudliku na spani byl od 1,5 roku.

Ten posledni vejlupek vpodstate usne pouze venku v kocare. Je mu presne rok a pokud nejdem ven, tak doma usne pouze u kojeni a to nanejvys na 20 minut 2× denne. Dudlik stopl sam v 8 mesicich.

Ja bych asi dudlik na spani jeste nejakej cas nechala

• Citovat
  • Upravit
6909
4.1.09 17:19

Ahoj,je to opravdu individuální

Matýsek byl nespavec snad od narození,od 2 měsíců mi spal i venku v kočárku za celý 2×30 minut a mohla jsem s ním jezdit jak jsem dlouho chtěla :? Jednou denně spí asi od 10-11 měsíců a naštěstí si to prodloužil na hodku až 2,což je nádhera :wink: Ale udělal si to tak sám.....

My dudu ještě na usínání máme,nějak to zatím neřeším,má dost problémy s růstem zubů,tak proto jsem ho ještě nechala,teď mu rostou poslední 4 :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
4.1.09 17:33

Dudlik bych neresila, pokud ho vyslovene jen na usinani, vzdyt to mame i my a mame 2 roky. :wink:
A jedno spani, pokud usina s dudlikem pres den dobre a vecer ti neskace jeste ve 23hod bych taky nechala. My jsme teda ve vasem veku spali uz jen jednou, ale proto, ze delal strasne caviky s usinanim i s dudlikem. No a ted jsme v situaci kdy resime 1 nebo zadne spani. :D Opet si uzivame!! :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1535
4.1.09 17:48

My jsme přešly na 1 spaní přes den před 2měsíci, tedy ve vašem věku, a to právě kvůli hysterákům před odpoledním spaním. Malá sice usnula, ale až po hodinovém řevu a pak nevěděla, kdy vstávat a spát chtěla až ve 21h, což je pro mě nemyslitelné.
I já bych dudlíka zatím ještě na to spaní nechala - já se to chystám řešit asi v létě, zatím ho nechávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16743
4.1.09 17:54

Nela spí jednou denně od 10. měsíců, předtím spala 2× 20 min a když jsme přešli na spaní 1× za den tak spala i 2 hodiny, takže to bylo zlatý. Kolem 18m dělala scénky i před spaním po o ale vždycky jsem jí udolala a ve 20m jsme vzali dudlík a přestala spát po obědě. Dneska jsou jí 2 roky a 2 měsíce a prostě nespí už 4 měsíce. Pokud usne tak pouze kdyyž jedeme v kočáru a je už pozdní odpoledne ale to pak večer to usínání stojí za to takže to nedělám a prostě nespí. Její volba. nespala ani jako mimino, věděla jsem že mě to čeká :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
4.1.09 18:27

No ja si zase rikam, ze kdyz mu ho ted vezmu, tak to bude lepsi ted nez pozdeji, kdy si ho vic zacne uvedomovat. Uz nyni kdyz jsem ho ulozila do postylky, tak se hned po nem shanel a jak ho nasel, byl stastnej jak blecha. Vcera ho nenasel a tak se muchlal s plysakem. Navic on ten dudlak ma celou dobu co spi. Kdyz mu vypadne, tak si ho pak najde a da do pusy. Nekdo psal, ze se dudlakem mohou krivit zuby. Ted jste me teda zase zvyklaly :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26861
4.1.09 18:28

My jsme spaní přes den nechali na potřebách syna. Ještě v čerstvých dvou letech spával 2× denně tak po hodině až hodině a půl. Sám pak přešel na spaní 1× denně, ale klidně si dá 3 hodiny i více. Takže vlastně přes den stále naspí stejně jako když spal 2× denně. Jediné, co mě trápí je fakt, že si na odpoledne moc nemůžeme plánovat aktivity. Každý den se přizpůsobujeme jeho spánku. Ale to pohodové a odpočaté dítě za to stojí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6909
4.1.09 18:34

Alenko ,těžko říct s tím dudlíkem :? Máta ho má vždy jen na usnutí,už asi rok,tak proto jsem to nijak neřešila,ale já jsem si zase říkala,že ho vezmu až to pochopí a dudlík mi dá dobrovolně sám......(třeba ptáčků nebo jinému miminku :wink: )

Švagrová má 13 měsíční Sárinku a teď se snaží ji to taky upravovat na 1 spánek denně a taky se moc nedaří,proto byhc to nechala na těch dětech,budou spát jak jak oni budou chtít :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
4.1.09 20:19

Já bych taky dudlík na spaní nechala, dcera má 16 měs. a odpolední spaní má s dudlíkem. Večer usíná bez něj. Do 14 měs. spala 2× denně cca po 1 hodině. Teď spí 1× denně 1-2 hod., jak kdy.

A že dudlík křiví zoubky .. myslím si, že pokud se najde rozumná míra, tak moc škodit nemůže. Stejně tak se říká, že dudlík kazí techniku kojení, že se dítě odstaví atd… Ale většína z nás je za dudlík vděčná a moc si to bez něj v počátcích neumí představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
4.1.09 20:22

Proč mu chceš brát dudlík? Proč mu nedopřát slastné zadudání před spaním, báječně se tím uklidní. Myslím, že na zabavení dudlíku je ještě malinký. Starší syn měl dudlíka na spaní do 3 let a žádné následky nemá - žádné křivé zuby, žádný předkus, naopak, byl spokojený a usínal bez problémů. Odejmutí bylo taky bez problémů (stříhání), staršímu dítěti už to prostě vysvětlíš.
Co se týče spaní 1 x denně, je to strašně individuální, to si musíš posoudit sama. Starší spal 1 x denně od 10-ti měsíců, kdy začal sedět v kočárku. Mladší spává 2 x denně a vím, že 1 x by to ještě nedal. Dopoledne bude spávat asi ještě dlouho.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
4.1.09 21:09

Marianka spala jednou denne od 10 mesicu, a to dopoledne, pred obedem. Vetsinou sla spat tak kolem 11. Ted cca od 14M se to posunulo tak, ze spi az po obede, zato spi dyl, nekdy i dve hodiny, pred tim cca 30-40 minut. Bohuzel spi jen v kocaru :-( doma neusne (uz od 11M, normalne vydrzi pres den v pohode nespat) nebo az kdyz je totalne kaput kolem 3-4 hodiny a pak blbe usina vecer…
Dudlik jsem nekde cetla, ze po roce by meli mit ortodonticky, ten snad tolik nevadi jako ten co mela mala, bambuli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
4.1.09 22:34

Ahoj děvčata, jak dostáváte do textu ty fotky a obrázky s věkem svých ratolestí? Hledala jsem to, ale nenašla. 8) Dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
4.1.09 23:23
8)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
4.1.09 23:36

První dcerka spala 1× od 14m, druhá zatím spí 2×. Dudlík měla první na spaní do 16m, pak jsme začali ustřihovat (nejdřív dírka jehlou, pak milimetr atd), problém nebyl. U druhé počítám, že ho nechám dýl. Pokud je to na usnutí a pak ho vyplivne, do 2let řešit nebudu. Mně děsí chodící děti s dudlíkem po ulici, ale doma v posteli mi neva. A známejm dcerka dudlala palec a nebudu psát následky, jak palce, tak zubů. . .takže tak u nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí