Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No holky, ted mam teda dylema jeste vetsi. Dve noci bez dudliku byly uplne v pohode, zadny krik nic. Ale vcera pres den
Dopoledne nemohl usnout, ale nakonec usnul. Odpoledne jsem to po hodine vykrikovani a chichotani vzdala a vyndala ho, takze nespal vubec. Vecer to uz bylo samozrejme znat. Porad si rikam, ze je to jen o zvyku. Desim se toho, ze si zvykne na dudlik a kdyz mu ho ve 2 letech vezmu, bude si tam strkat prsty, protoze bude zvykly mit neco v puse a dudlat. Proto jsem si rikala, ze dopoledne to vydrzime a bude mit driv obed a pak ho dam spat.. Ale nevim, zda na to neni brzy.
ahoj, nam je rok od soboty a 1× denne uz spime asi 3 tydny… Zkratka, kdyz spal Vitek dopoledne, uz mi po obede neusnul nebo to trvalo hodinu vykrikovani v postylce nez na chvilku zabral. Takze ted vstavame mezi 7,30-8 hodin, svacime, pak v 11 hodin obed a rychle do postylky. Vydrzi spat minimalne 2 hodky, vcera tri. Vecer usina v 19h naprosto bez problemu.Dudlika dostava na spinkani,nekdy i pres den,kdyz rostou a zlobi zoubky nebo uz je moc unaveny. Pak mame jeste takovy zlozvyk - na spani plinku.Tu si furt sudla kolem hlavinky. Vecer kdyz je unaveny,tak vidi jakykoliv kus hadru nebo plysovou hracku,da si ji na zem a dela haji)))
Anonymni píše:
OT od diskuze.Marcelíno tady:
http://emimino.cz/modules.php?…
Tak já to zkusím, díky za odpověď M.
Hurááááá, povedlo se! ! ! Uf, ale dalo mi to zabrat, než jsem na to přišla.
Ja teda nevim, asi budu vypadat jak spatna matka, ktera se o svy dite neumi postarat, ale souhlasim s tim, ze kazde dite je individualni. Ja mam chlapecka 8 mesicu… Dudlicka mame na usinani a to kvuli tomu, ze je mi milejsi nechat mu dudlik, nez aby usinal s kousacimi krouzky
) Rostou mu zoubky… Kdyz ho vecer ukladam, slysim, jak ho kouse
) Jinak pres den ho vubec nema. Co se tyce toho spani i tady si myslim, ze je to individualni… Danulka ma chvilky, kdy predvadi to same, co tvoje ditko a jindy nespi vubec a usina az vecer po nocnikovani a koupani… Nevim, nenutim ho ani ke spanku a ani k tomu, aby nespal… Ridim se tim, co vidim a pokud vidim, ze je moje dite unavene, polozim ho… I kdyby to melo byt v 5 odpoledne…
)
Ahojky, tak já mám dvojčátka aspát jednou denně začaly cca ve 13ti měsících, ale byl to mazec je sladit dohromady!
Ahoj, tak moje dylema mi vyřešil Tomášek sám. Přistihla jsem ho, jak místo dudláku cucá palec, takže jsem mu dudlík navrátila. Najednou byl i dopoledne ospalý, takže spinká zase 2× denně. Dudlík má čarovnou moc!! Jinak nevím, možná jsem vyzněla, že mi nezáleží na potřebách dítěte…no někdy si právě připadám jako mimozemšťan, protože natolik respektuji jeho potřeby a režim a všichni kolem mě se na mě podivně dívají, proč si to neudělám jak chci já, ale ohlížím se na něj..
ahoj Alenko, vidim, ze se to vyresilo krasne samo
Jen at si dudla, bude spokojenej.. a s tim spanim: urcite ho davej spinkat, cim vic detatko spinka, tim lip. Ve spanku si vsechno srovnava v hlavicce, hezky roste a pak je spokojene. Muj malej ma 14mesicu a porad spinka dopo odpo.
OT od diskuze.
Marcelíno tady:
http://emimino.cz/modules.php?…