Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dceri je 2,5 roku a cca rok je bez plen pres den, naucila se to behem tydne a bez jakychkoli problemu. Ted bych ji rada odnaucila plinku na noc, tak bych od vas rada cetla rady jak na to - davat ji tedy asi vecer mene pit, pak ji dat spinkat a budit ji pak v nejakych intervalech dokud nepujdeme spat i my s manzelem? Zas se bojim, abych ji nejak nenarusila spani, od 5 mes. spi sama ve svem pokojicku a celou noc, jen vyjimecne se vzbudi nejakym snem atd.
Koupila jsem to neprocuraci prosteradlo na postylku, ale samozrejme nechci, aby tam spinkala pul noci prip. v mokrem…
Co tedy doporucujete?
Ahoj,..zkus ji dat vycurat pred spanim a pak ještě než si půjdete lehnout a uvidíš jestli vydrží do rána.Každopádně bych ji po vyčůrání ještě tu plínku na:,–(ila,aby jak říkáš do rána nebyla v mokrém,než se naučí.
Nám se holky přestaly počůrávat automaticky hned jak jsme je odnaucily přes den,ale vždycky jsem ještě plínku nechala,dokud jsem neviděla,že má už třeba týden ráno plínku suchou.
Ahojky,tak nas syn-temer 3 roky,se naucil byt bez pleny pres den asi ve 2,5 letech.Za tyden a take bez jakyhkoliv trablu.Zalibilo se mu byt jen ve slipech,jakmile zacalo byt teplo.Na noc jsem to neresila,on je ve vsem hodne od narozeni pohodlny,takze jsem to nechala az na nekdy.....A pak spal u babicky,ktera mu pry na noc plenu zapomnela dat…A nepocural se.Tak jsem to zkusila i ja a kdyz se mi tyden bez pleny na noc nepocural,uz jsem mu ji nikdy nedala.Bala jsem se,ze i kdyz vypije pred spanim mleko,tak t pusti,ale zatim se tak nestalo.Pit mu davam tak hodku pred spanim a behem te doby jde jeste curat.A noci jsou uplne bez problemu…Myslim,ze na to kazde ditko potrebuje hlavne dozrat,i kdyz se priznam,ze me syn velice mile prekvapil.Hodne stesti!!!
Jára se naučil přes den bez plíny taky v pohodě. Dokonce nočník vzal tak nějak hopem a chodí na záchod (je přece velkej chlap ne?
).Na odpol spaní plínu taky už přes rok nemá …
ale noc nevím jak vyřešit … ráno má plínu pořád dost nacuclou a to nějak moc extra nepije. I když večer nevypije mlíko tak stejně má ráno plínu dost načuranou. Loni jsme zkusili .. mělo to docela úspěch, během týdne se počural snad jednou. Jenže pak onemocněl a to jsem mu musela plínu dát i na ty 2 hodinky odpol, takže noc zas padla.
Zkoušela jsem i že jsme se domluvili že jde bez plínky do postele, že se vyčurá .. pohoda .. usne po 8 hod. v 11 přijdu a je durch. Takže raděj asik počkám … teď v zimě určitě, bo zas takový teplo v ložnici nemáme a má péřovou peřnu což by taky nebylo dobrý kdyby byla prochcaná
.
A co, nikdo to nevidí že má plínu na noc tak to moc neřeším ![]()
Ahoj,
náš synek taky zvládá den bez plíny už dost dlouho, ale na noc ji dávám. Sice už nějaký čas večer hlásí „mami já neci pínu“, ale už se taky stalo, že se stihnul do 11 počůrat
a ráno se moooc divil, že má jiné pyžamo, jinou peřinu a plínu!
Já vím, že to zvládne, ale tlačit to přez zimu nebudu. Zvlášť když může tak rychle nastydnout.
Moje rada - nech to na jaro, máš ještě čas a na řeči typu - je, tvoje dítě má ještě plínu?! prostě kašli
…hlavně ať jsou ta naše robátka zdravá, ne?
To je jako u nas ,,pínu ne,, ale pak byl v noci pocuranej. Myslim ze nejhorsi varianta je pokud dite cura ve spanku. Jako u nas. A to jsme ho v noci davali vycurat a stejne byl v 5 rano mokrej. A pak uz neusnul. Tak jsem se vratila k plenam a pockam. Bez plen prez den je od 19 mesice.ted je mu 2,5