Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dceri je 2,5 a koupila jsem ji vitaminy „martanky“ a bohuzel az po tydnu uzivani jsem si vsimla, ze jsou az od 3 let /nejak jsem mela zafixovany, ze muzou i mladsi deti…/. Myslite, ze to nevadi? Nebo radsi prestat davat a pockat ten pulrok?
Radši bych zavolala do lékárny a zeptala se přímo tam. Možná, že ty 3 roky jsou kvůli polykání tabletek, jako že mladší děti to ještě neumějí? ![]()
To ne, tyhle jsou na rozkousani nebo cucani, takze v tom by problem nebyl…
no já bych asi zavolala do lékárny, abych měla jistotu. ale podobný případ jsem řešila u Preventanu Junior, který je také psaný až od 3 let. a jediný důvod je ten, že jsou to cucavé bombonky a hrozí nebezpečí vdechnutí… jinak složení mladším dětem nevadí ![]()
Já bych se toho nebála. Od 3 let je hranice, která je snad na všech potravních doplňcích. Výrobci to píšou na kde co, aby se jistili.
Já bych se radši zeptala přímo dr. protože mi připadá, že v lékárnách zakazují úplně všechno asi se tím chrání
teda aspoň u nás mi to tak připadá podlě mě řeknou přesně to co je psáno u každého výrobku ![]()
Ahojky, vážně je to od 3 let, měli jsme virozu a chtěla jsem je také koupit a dokonce mě na to upozornila lékarnice. Existují i vitamíny ve spreji - nastříkat do pusy, ty taky ale malé děti nesmí. Proč, to už jsem nestihla se zeptat… , spěchala jsem.
pet
ahoj
Taky jsem koupila marťánky a zjistila jsem to samé, tak jsem druhý den koupila pro menší děti myslím že se to jmenovalo multi tabs pro děti do 3let.Byly to taky tablety a když jsem porovnala složení, tak v marťánkách bylo některých látek mnohem míň, jiné byly tak na stejno. ![]()