Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, chci se zeptat, zda máte doma taky někdo lenocha, jako je náš Tomík. Je to báječný spáč, jedlík, ve vodě je jako doma. Ale na souši
Má 13 měs a stále ještě neleze, nesedí. Jen se plazí. Možná mi řeknete, že mám být ráda, že se taky dočkám. No asi se dočkám, ale mám pocit, že jsme težká rarita. Na plavání na mě všichni koukají a ptají a cvičíte tu Vojtovku? Tomík je navíc celkem veliký, v roce měl 80cm a 10,45kg. Chodíme na rehabky, cvičíme cviky na lezení. Chodíme tam už od narození. Neurologie je OK, prý je prostě pohodář. Malovala jsem si, že v létě bude chodit, ale je dost možný, že to bude až v zimě s naším tempem pokroků. Je tu někdo s podobným dítkem?
Ahoj, mohu tě uklidnit. Moje kamarádka má holčičku narozenou vloni v září a je to teprve měsíc co se postavila a začíná chodit. Jeji Dr. to teda neřešila, prostě je pomalejší. A byla jak ty píšeš hodně spavá takže neměla kdy posilovat své svaly.
p.s. teď mám doma taky spáče, no ještě ani nepase koníky, takže budu mít asi taky zabržděné dítě
. ale jsem v klidu právě díky té kamarádce, která si tím teď prošla ![]()
Já mám jinou zkušenost- známá chodila s holkou na dětskou neurologii, ta ji tvrdila, že dítě je jen líné. Obrátila se pak na jiného neurologa, ale už bylo pozdě na radikální zlepšení. Zjistili, že má dětskou obrnu. Teď je na vozíku.
Ale snad to dnebude váš případ.
No my byli u dvou doktoru na neurologii, chodili jsme tam na kontroly a mame neur. ukoncenou. Ale myslim, ze obrna neni nas pripad. jak jsem psala, ve vode je to to neaktivnejsi dite..
Alenko, pokud máš z neurologie potvrzené, že je v pořádku, zkus se obrnit trpělivostí a nevšímat si poznámek okolí. Moje dcera začala lézt v 10,5 měsících, už jsem byla nervózní. Kamarádky dcera začíná objevovat kolína teď, v téměř 12měs., ale ještě neleze, taky se zatím jen plazí.
hihi,
sousedky klučina seděl do roka a půl. Všechno měl v pořádku, ale prostě se mu nechtělo! ![]()
A ještě byl legrační tím, že z toho svého posedu dirigoval okolí. Mama - brm. (ukázal na šťávu). Mama, papů.
Prostě byl legrační, a potom i když začal chodit, tak se prostě pohyboval pomalu.
Je pravda, že někdy bych ten pomalý pohyb i ocenila, haha - protože mám doma rachejtli a nestíhám hlídat.
Ahoj - klídek. Měli jsme rok v prosinci a rádoby kamarádky mě posílají k doktorovi, že když v roce neběhá, tak je strašně opožděný ![]()
Kryštofek donedávna jen seděl a jak tu někdo psal, dirigoval nás ![]()
Teď máme změnu - posouvá se po celém bytě po zadku, protože lézt se nikdy nenaučil.
Nejde ho ani položit na kolena, hned podsune nohy a sedá si, nebo se rozplácne na břicho ![]()
Podle doktora je úplně v pořádku a není kam spěchat.
Ahojky Alenko skoč k nám do diskuze Brno, taky tam máme jednu úplně zbytečně utrápenou jmenuje se Bubis a má nádherného klučíka Daníka, ohromného lenocha. Je mu taky myslím 13měs a zrovínka se z plazení začal šmátrat na 4. Tak si můžete pokecat. ![]()
Teda Kris jsem myslela že jsi někde v siberii.
Tak Alenko šupšup klikni na odkaz a jsi u nás.
Ahoj, mám syna 2,5 roku. Od malička jsme ho vedli že si po sobě uklízí hračky, sám se svléká a atd.. neřekla bych že má období vzdoru.. jinak je úplně v pohodě. Ale posledních pár týdnů - když si hraje tak to v pokoji vypadá jak když tam proletěl meteorit.. přijde domů, lehne si na zem a řekne že se nesvlékne. A takhle leží klidně 3 hodiny. Je mu to fuk. Nechce si čistit zuby.. prostě totálně změna.. co by jste dělali? Nechci mu ustupovat..
( Prosím anonym - nechci to rozebírat s kamarádkama
)
@Šarlota4 píše:
Ja si myslim, ze to obdobi vzdoru je
Fakt?
no a co s tím? Přece ho nezačnu oblékat, a atd.. samozřejmě mu ráda pomůžu.. ale on mi řekne že se svlékne třeba jen když mu dám bonbóny.. přece ho nebudu uplácet..