Líné dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
759
17.3.18 07:31

Taky myslim ze je to vzdor:D ma jen 2,5, rekla bych, ze pokud se neoblece dokud…neco…oblecu ho sama. Vzdyt je to male decko, jako chtit po nem aby prisel domu, sam se prevlekl a sel si sam uklidit hracky mi prijde trochu ujete:D domlouvala bych, vysvetlovala a kdyz to nepujde, proste decko chrapla a vycistila zuby treba nasilim, mam dvouletou a vzdor mame sileny, casto navrhuju nejake atraktivni cinnosti, jako kdyz si vycistime zuby, pujdeme si pak malovat, taky na ni furt cekamnez se uraci, kdyz uz na to nemam nervy tak to jde holt po zlem. Moje je teda super akcni, lezet vydrzi tak 2 minuty takze spis furt nekde lita od jedne veci k druhe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
17.3.18 07:32

Syn se plazil temer do roka a pul, pak tak mesic lozil a hned na to chodil. Taky na me koukali vsichni divne, takovej velkej a furt jak placka na zemi. Jakmile sel na ty kolena, tak to slo rychle :mrgreen: ted mu bude 8 a pohybove je aktivni az az :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122383
17.3.18 07:35

Ahoj. Zkouší, co si může dovolit. Myslím si, že je to určitá forma období vzdoru. Rada? Být důsledná ve výchově. Jen takový malinký příběh ze včerejška. Moje dcera, 2 a půl roku, nechtěla kapuci, když pršelo, stále si jí sundávala. Až jsem se rozčílil a chtěl jsem jí odvézt domů. V ten moment si kapuci nasadila a nechala. Stále se ale děti učí. Možná ty hračky ze začátku uklízejte spolu. Uspěch bude, když třeba bude uklízet kostky, bude vědět, kam patří. Hodně štěstí a trpělivosti, vím, je to někdy o nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.18 07:35
@marka123 píše:
Taky myslim ze je to vzdor:D ma jen 2,5, rekla bych, ze pokud se neoblece dokud…neco…oblecu ho sama. Vzdyt je to male decko, jako chtit po nem aby prisel domu, sam se prevlekl a sel si sam uklidit hracky mi prijde trochu ujete:D domlouvala bych, vysvetlovala a kdyz to nepujde, proste decko chrapla a vycistila zuby treba nasilim, mam dvouletou a vzdor mame sileny, casto navrhuju nejake atraktivni cinnosti, jako kdyz si vycistime zuby, pujdeme si pak malovat, taky na ni furt cekamnez se uraci, kdyz uz na to nemam nervy tak to jde holt po zlem. Moje je teda super akcni, lezet vydrzi tak 2 minuty takze spis furt nekde lita od jedne veci k druhe.

Ale u nás to takhle bylo.. on si po sobě krásně uklidil, domů přišel - svlékl se, uklidil to.. ( samozřejmě že s některými věci jsem mu pomáhala ). Ale prostě najednou buch a nedělá nic.

• Citovat
  • Upravit
13955
17.3.18 07:41
@Anonymní píše:
Fakt? 8o no a co s tím? Přece ho nezačnu oblékat, a atd.. samozřejmě mu ráda pomůžu.. ale on mi řekne že se svlékne třeba jen když mu dám bonbóny.. přece ho nebudu uplácet..

Neustoupit, vymyslet zabavnou formu a nezblaznit se. Je to dost na budku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
17.3.18 07:41

Ale to je naprosto normální. Vyvíjí se a dozrává myšlení, hledá hranice, to k tomu patří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
17.3.18 07:42

Predevsim si ted urcuje hranice. On je chce, dej mu je. I za cenu revu, bohuzel. Odezni to a bude to v poradku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
17.3.18 07:54

Vzdor…mam o par mesicu starsiho syna a I kdyz teda tak vzorny jak tvuj nebyl :mrgreen:, tak taky presel z obdobi „ja sam“ do obdobi „ja nic.“ Co se tyce „bordelu,“ tak jsem si vsimla, ze zmenil styl hry na takovy „destruktivnejsi“ - treba kde predtim jezdil autickem, ted vysype kostky a tim autem je rozrazi po celem pokoji :roll: A najednou chce, abych ho krmila, prevlikala a vse…jako kdyby mu upadly rucicky. No, 100× za den delam. hluboky nadech a vydech, ale beru to tak, ze me testuje. V zasade delam to, co @marka123 - udelas to sam, nebo to mam udelat ja? On vetsinou jeci ze ne, ale kdyz se pustim do cinnosti, tak pak me kolikrat odstrci a udela to sam…a nekdy ne, pak dostane jeste jednu sanci a nasledne ho capnu (hlavne u veci jako cisteni zubu, nediskutuji, u nekterych mene „nutnych“ cinnosti jsem ochotna chvili vyjednavat). A modlim se, at to prejde, nebo se aspon nezhorsi, az se mu za par mesicu narodi sourozenec, jinak budu na Chocholouska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
17.3.18 08:35

To je vzdor jak vysitej. Ja mam ted dvouletacku a je to s ni taky sranda :mrgreen:. Ta zase chce vsechno sama. Oblikat sama, jist sama. A kdyz ji chci pomoc tak rev silenej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
17.3.18 08:38

A pomůže na to jediné a to neustupovat a důslednost. Máš se vysvléknout, je to u nás běžné, nevysvlékneš, tak lež, no jo, tak lež na té zemi 3 hodiny, klidně. A ty ho v klidu nech, nenech se rozčílit, ignoruj ho…však jak dlouho myslíš, že ho vydrží bavit denně ležet tři hodiny na zemi, zvláště nebude-li k tomu mít to kýžené publikum alá vytočená matka? Nechceš si uklidit v pokojíku? Půjdu s tebou a pomohu ti, ne? Tak tam holt budeš tak dlouho, dokud se nezačne uklízet. Hlavně se nenech vytočit, jakákoliv akce, i ten vztek rodiče, je pro ně dobrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais
17.3.18 08:55
@Anonymní píše:
Ahoj, mám syna 2,5 roku. Od malička jsme ho vedli že si po sobě uklízí hračky, sám se svléká a atd.. neřekla bych že má období vzdoru.. jinak je úplně v pohodě. Ale posledních pár týdnů - když si hraje tak to v pokoji vypadá jak když tam proletěl meteorit.. přijde domů, lehne si na zem a řekne že se nesvlékne. A takhle leží klidně 3 hodiny. Je mu to fuk. Nechce si čistit zuby.. prostě totálně změna.. co by jste dělali? Nechci mu ustupovat..
( Prosím anonym - nechci to rozebírat s kamarádkama :lol: )

Proboha, vždyť jsou mu 2,5 roku :mavam:, kdybys tohle psala o starším dítěti. Prostě se přizpůsobit situaci, budeme to dělat spolu a hlavně netlačit na pilu… období vzdoru je období vzdoru :kytka: ono to časem ustoupí a pak přide zase něco jiného…

• Citovat
  • Upravit
Elenloth
17.3.18 09:35
@Anonymní píše:
Ahoj, mám syna 2,5 roku. Od malička jsme ho vedli že si po sobě uklízí hračky, sám se svléká a atd.. neřekla bych že má období vzdoru.. jinak je úplně v pohodě. Ale posledních pár týdnů - když si hraje tak to v pokoji vypadá jak když tam proletěl meteorit.. přijde domů, lehne si na zem a řekne že se nesvlékne. A takhle leží klidně 3 hodiny. Je mu to fuk. Nechce si čistit zuby.. prostě totálně změna.. co by jste dělali? Nechci mu ustupovat..
( Prosím anonym - nechci to rozebírat s kamarádkama :lol: )

Jo jo, je to vzdor. Hledá hranice, zkouší, co bude, co vydržíš. Jak už tady zmínily holky, hlavně neustupovat. Nesmí svým chováním dosáhnout svého cíle, jinak to bude stále aplikovat.
Kdyby mi dítě leželo na zemi 3 hodiny, tak bych si pískala - tolik volného času :mrgreen:
Já jsem se s klukama moc nemazala. Aplikuju přirozený následek v rámci nějakých pravidel. Co šlo, jsem nechala být, vysvětlila proč to chci, co bude následovat, když to neudělá a nechala je si to vyzkoušet. Nezuješ si boty? Neodejdeš z předsíně. Nechceš se obout? My jdeme, tak pojď bosky a vystrčila jsem ho ven na předložku (to bylo řevu, ale nakonec se obul). Nevyčistíš si zuby? Vyčistím násilím, příjemné to nebude a nesmíš jíst nic sladkého. Většinou si po pár pokusech dali říct. Ale je to teda o nervy.
Naštěstí nemám extrémně tvrdohlavé děti, to bych musela asi vymyslet něco jiného.

• Citovat
  • Upravit
85367
17.3.18 09:51

Testuje, kde mate hranice., chce je proste jen vytycit. Neustupovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85367
17.3.18 09:52

Zuby bych cistila klidne nasilim. Ty stejne cistite vy, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.18 09:55
@Elenloth píše:
Jo jo, je to vzdor. Hledá hranice, zkouší, co bude, co vydržíš. Jak už tady zmínily holky, hlavně neustupovat. Nesmí svým chováním dosáhnout svého cíle, jinak to bude stále aplikovat.
Kdyby mi dítě leželo na zemi 3 hodiny, tak bych si pískala - tolik volného času :mrgreen:
Já jsem se s klukama moc nemazala. Aplikuju přirozený následek v rámci nějakých pravidel. Co šlo, jsem nechala být, vysvětlila proč to chci, co bude následovat, když to neudělá a nechala je si to vyzkoušet. Nezuješ si boty? Neodejdeš z předsíně. Nechceš se obout? My jdeme, tak pojď bosky a vystrčila jsem ho ven na předložku (to bylo řevu, ale nakonec se obul). Nevyčistíš si zuby? Vyčistím násilím, příjemné to nebude a nesmíš jíst nic sladkého. Většinou si po pár pokusech dali říct. Ale je to teda o nervy.
Naštěstí nemám extrémně tvrdohlavé děti, to bych musela asi vymyslet něco jiného.

Zkoušela jsem všechno.. nezabralo nic.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí