Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
mám problém s mým 3 letým lumpíkem.Už odmala od zavedení příkrmů neměl tendence hrabat se v jídle,brát mi lžičku a už vůbec žádnou snahu jíst sám.Ani teď po marných pokusech ho to naučit,mi vrátí lžičku se slovy:„já chci papat s maminkou“,takže se ve třech letech sám nenají.Když by měl vzít něco do ruky,tak to radši nevezme,aby si neumazal ručičky.Nijak jsem to neřešila-říkám si je ještě malý.Jenže on půjde od září do školky a tam pochybuju,že ho někdo nakrmí.Už jsem vyzkoušela všechno možný,jak ho přinutit,aby sám baštil,ale bez významu.To radši bude hlady,než aby si vzal lžičku do ručičky sám.On je teda takovej jedlík nejedlík,takže jídlu moc nedá,ale přece ho nebudu krmit ještě ve škole…
.
Nemáte někdo stejný problém,nebo alespoň radu jak to vyřešit????
Pa L.
Ahojka Lejlo,
náš Luki to měl taky tak. Nastupoval do školky a byl líný držet lžíci v ruce, pokaždé ho po dvou soustech bolela ručička!
Je pravda, že do školky byl moc natěšený a já ho nestrašila tím, že se mu budou smát a tak… . Během 4 dnů už jedl hezky sám. Učitelka mi to vysvětlila tím, že kolektiv je všemocný. Akorát nevím co by učitelky dělaly, kdyby měly oddělení samých lenochů s bolavejma ručičkama jako ten můj kluk ![]()
Ahoj,
neboj ve školce se děti většinou chovají úplně jinak než doma, takže se to tam určitě naučí.
Verča
Ahoj,
no tak to teda doufám.Někdy mám pocit,že z něj zešílím,ale fakt je,že nedávno byl u kamarádky na obědě a ta má stejně starou holčičku a Martínek baštil a baštil.Tak snad se to ve školce opravdu naučí-jen bude mít pořád špinavý trička od polívky-neumí si dát lžíci do pusiny,aby se nepocintal… ![]()
Pa L.
Ahoj mi mame podobny problem Kubovi je 2,5 a taky od zari jde do skolky.A on se naji sam jen to co mu jde a chutna jinak ho taky dokrmuji,kdyz chci ,aby neco snedl,takze si myslim ,ze bude mit ve skolce hlad,ale porad se uklidnuju tim,ze az uvidi ty deti ,ze jedi tak,ze bude taky jist.No uvidime,dyztak mu pak doma dam jeste jeden obed.