Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte všichni,
chtěla jsem se zeptat. Dnes jsem 9+1 a mám docela obavy. Vůbec mi není špatně, žádné ranní nevolnosti, žádné zvracení. Jen občas je mi tak nějak od žaludku. Každý mi říká, ať jsem šťastná. Ale já jsem někde četla, že pokud těhotná nemá žádné nevolnosti, tak to prý není dobře a něco není v pořádku.
Máte taky některá takové ,,pohodové,, těhotenství ??
Uklidníte mě ???
Díky
Mikino ![]()
ja jsem mela zacatek tehotenstvi v pohode,zadne nevolnosti nic a vsechno bylo v poradku
, prestan se bat,bude to dobry. A kdy jdes na UZV,aby si videla prcka v brisku ![]()
hezky zbytek tehotenstvi preje
magrat a delfinek
Prcka už jsem viděla. Dokonce má fotečku. A na příští jdu 25.srpna.
Díky. Budu v pohodě.
BuĎ šťastná a v pohodě.
Když jsem čekala první dítě, nevolnosti jsem taky vůbec neznala, naopak, začalo mi chutnat úplně všechno, i to, co jsem předtím 20 let nejedla
- hlavně masíčko. Mimi bylo a je OK.
Teď čekám druhý a vše je naopak ![]()
Ahojky,
každému nemusí být nevolno. A jedinou nevýhodu bych viděla v tom, že absence nevolnosti třeba kuřačkám nezhnusí kouření nebo když máš chutě, tak se nadlábneš a pak přibereš víc než bys měla...... Buď ráda. Mě bylo zle tři měsíce a vůbec bych ti to nepřála. Taky jsem zhubla 7 kilo. Tak si to užívej a ať máš pěkný miminko.
Ahoj,
já jsem během celého těhotenství zvracela jenom dvakrát - jednou se do mě manžel pokoušel docpat jídlo, protože jsme se báli, že moc nejím. Podruhé v restauraci, kde servírovali moc dobroučké jídlo a já ho chtěla dojíst přes moc.. Jinak žádné nevolnosti nebyly.. Měla jsem období, kdy mi trochu vadily nějaké smrady, ale spíš mi to byli jenom nepřijemné, nic víc.. Po tomhle období nasltalo období žravosti.. Nadmíru jsem ale taky nepřibrala (13 kg, což je průměr)
Poslouchej svoje tělo, všechno bude OK, uvidíš..
Ahoj, nic se neboj, ja jsem taky byla pripad bez nevolnosti. Sice mi asi od 9. tydne zacalo byt vecer kolem osme devate trosku blivno, ale nikdy jsem nezvracela, nevadily mi pachy, jidla, nic. Jedine, co mi vadilo, bylo horko a zmeny teplot, ale jak rikam, ke zvraceni to nikdy nevedlo. To houpani zaludku me preslo asi na konci 12.tydne. Tak si myslim, ze absence nevolnosti nemusi nutne znamenat neco spatneho. Ted jsem v 18.tydnu, mimi je zdrave, krasne roste a nic nam nechybi.
Bara
Ahoj Mikino,
určitě je všechno O.K., zvlášť když to potvrdil UZ - já za celé těhotenství nezvracela ani jednou a teď mám krásnou tříměsíční holčičku. Asi v 6. - 7. týdnu se mi sice několikrát udělalo slabo od žaludku, ale trvalo to cca 4 dny a pak už vůbec nic - těhotenství jsem si užívala, chodila do práce, do divadla, na dlouhé procházky…Tak se nestresuj a užívej si taky, ono se to zdá dlouho, ale uteče to co by dup a pak budeš na časy s bříškem nostalgicky vzpomínat!
Světlana + Anička
ahooj, me je spatne skoro porad a jidlo nemuzu ani videt. hlavne ne maso - fuuuuj, pritom pred tehu jsem byla uplny masozrout. ted si dam par piskotu a trosku ovoce, zeleniny (z donuceni, protoze vim, ze neco proste jist musim) a pak lezim a lezim a premlouvam telicko, aby to stravilo… z restaurace jsem manzelovi utekla od testovin, jak zavonely, bylo mi jasny, ze je nepozru..... ach jo. doufam, ze to 12tt prejde. tobe preju pohodove tehu. ja jedu na utz dneska (poprve) a uz se nemuzu dockat. na mimi jsme cekali vic nez 3 roky, takze ty nevolnosti proste beru jako takovou dan za podareny KET
Ahoj Mikino,
taky patřím k těm, kterým vůbec nic nebylo, těhotenství jsem si užívala a nebýt rostoucího bříška, ani bych nevěděla, že těhotná jsem.
Takže zdravé miminko a hodně štěstí.
Alča a Petřík 15 měs.
Ahoj holky,
já zase patřím k těm,který si to blitíčko prožily v plný parádě.
Tady u nás na vesnici bylo v tu dobu 5 těhotných a všechny jen kvetly.Já jsem jen chodila a nadávala,že zvracím za všechny…
A všechny máme zdravý mimča.Myslím,že o zvracení to nebude.Prostě každej snáší těhotenství jinak.
Pěkný zbytek těhotenství a buď v pohodě,pa L.
Ano Mikino,
buď ráda, že nebleješ ![]()
Mě bylo šoufl od žaludku i ze smradu linoucího se z vietnamskýho obchodu - ta umělina z těch jejich bot a hadrů…
Z jídla nemluvě. Žila jsem na suchým rohlíku a těhu vitamínech.....
Užívej si papáníčka a věř, že mimčo bude v pohodě.....
NiKina
Ahojky Mikino,
já jsem byla na začátku těhotenství taky v pohodě, až tak kolem 3.měsíce se mi začalo dělat špatně ráno při čištění zubů z pěnivé zubní pasty
A to mi vydrželo zhruba další 2 měsíce ![]()
Zato jsem byla celé těhu ospalá jak kotě ![]()
Na konci května se mï narodil zdravoučký chlapeček ![]()
Takže buď v klidu a nenech si od nikoho nic špatnýho namluvit ![]()
Peťula
Moc Vám díky za uklidnění. Z každé strany slyším , že je divné že mi není špatně a všichni na mě koukají jak na exota že nezvracím. Až jsem měla pocit, že něco není v pořádku.
Teď budu naprosto v pohodě a užívat si těhotenství. Vždyť jsem na něj čekala taky pěkně dlouho.
Mějte se moc krásně a všem přeji krásná a zdravá miminka.