A zase ty služby České pošty!

12154
23.2.09 13:50

A zase ty služby České pošty!

Holky, jdu si zase pro radu, snad neotravuju moc, chjo…
Objednala jsem si pro malou klouzačku, délka 2,4 m. Prodejce sice v aukci uvedl kurýrní službu (což Českou poštu nějak nepovažuji za kurýrní službu), ale čert to vem. Stalo se, to si s prodejcem musím vyřídit jinak. Teď mě trápí to, jak donutit poštu, aby to za 300,– doručila až domů. Bydlíme na vesnici, kde poštu nemáme, jezdí k nám pošťačky autem - osobním, takže ony to nemají jak sem dopravit. Ale já ani manžel vlastně taky ne, taky máme os. auto bez vozíku a přece si nebudu najímat nějakého transita nebo co já vím, aby mi to někdo dopravil domů!!!!!! :twisted: :twisted: . To mi příjde za ty prachy docela hodně, co?
Je to už samozřejmě zaplacené i s tou dopravou domů.
Takže prosím, poraďte mi někdo, jaké jsou na tu poštu vlastně páky?
A za co vlastně neustále vyžadují víc a víc peněz za služby, které vlastně ani neprovozují?
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14015
23.2.09 13:58

To je blbé, že to nemáš na dobírku. To by sis s tím nemusela lámat hlavu, zásilka by se vrátila zpět a pak by ji prodejce poslal způsobem, který deklaruje na stránkách :roll: .
Mně nedávno poslali zásilku, poštovné mělo být 50Kč a na poště mi naúčtovali o 30 víc (přitom jsem si mohla zvolit osobní odběr, ale zdálo se mi, že za pajcku zbytečná námaha). Prodejce byl dotčený, že se tomu vůbec divím, vždyť pošta je drahá. Co uvádí ve svém obchodě, ho nezajímalo :evil: .
Páky na poštu fakt nevím :roll: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2983

Pokud Ti prodejce v podmínkách prodeje garantuje, že Ti zboží dodá DOMŮ, pak Ti ho musí dodat domů, a proto bych se nejprve obrátila na něj, ať to s poštou vyřeší sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JVP
568

Ahoj, no já si tedy myslím, že by mělo fungovat takzvané opakované doručení (které je bezplatné - tedy ještě nedávno bylo, tak snad to tak zůstalo.)Pokud to Česká pošta dovezla až na vaši pobočku, není Tvá starost, jakým autem Ti to budou dopravovat - navíc balíkáři mají přeci větší auta než „normální“ pošťáci, ne?! Zkus dupnout na vedoucího - klidně bych pohrozila nějakou stížností - přece nebudeš platit další peníze za odvoz?! :evil: A navíc - není skluzavka rozebraná na menší velikost? Dost by mě překvapilo, že by ČP vezla tuto délku… Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
23.2.09 13:59

Měl to poslat doporučeně......přece nemohou spoléhat, že nebudeš doma a odbýt tě lístkem do schránky. Počkat si na ně a lístek o nezastižení jim nacpat zpátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
23.2.09 14:01

Jo a prodejci z aukce napiš hodnocení podle „zásluh“ jestli to jde - nevím kde jsi kupovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
23.2.09 14:17

Manžel dělá na poště, takže ti píšu zaručené informace. Pokud Ti dali do schránky oznámení o uložení, máš nárok na opětovné doručení zásilky - viz zadní strana oznámení. Zavolej na poštu, domluv se s nima, že na tom trváš a že budeš doma. Jak to ČP dopraví, je její problém. Pokud má zásilka opravdu takové rozměry, musel odesílatel zaplatit za „neskladnost“ balíku, takže by mělo být zaplacené i doručení nějakým Fordem, Avii nebo Kangem, nevim, čim pošta u vás jezdí. Každopádně NEJSEŠ povinna si zásilku vyzvednout sama a na tom si trvej. Chápu, že je to pro ženské na poště komplikace, ale musí to doručit, k tomu se zavázali při přijetí zásilky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
23.2.09 14:26

Písnu vám svoji zkušenost z 29.1.09 byl manžel na poště poslat 3balíčky-zabaleny tak,aby šly poslat doporučeně t.j. do 5cm. Zaplatil 3× 58,–,zdálo se mi to moc,vlítla jsem tam a ona „baba“ za přepákou začala remcat, nakonec mi peníze i balíčky vrátila, aniž bych je přebalila šla jsem na druhou poštu, vzdálenou asi 1km a tam bez řečí 37,–+43,–+43,–kč. Připadalo mi to,jak v kocourkově a litovala jsem,že nemám kameru. Myslím, že služby pošty nejsou na takové úrovni, abychom jim jentak věnovali peníze. Na první poště automaticky označila balíčky jako
„balík“ na druhé jako „doporučené“. BRAŇME SE-NEDEJME SE!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
23.2.09 16:10

Tak tohle jsem našla: http://ustecky.denik.cz/…t_balik.html

Jinak samozřejmě děkuju, zachovám se podle Stazky. V žádném případě si pro to nepojedu já nebo manžel. I když jsem spíš ten typ, který by si pro to klidně zašel i pěšky než by dělal někomu problémy, ale tohle už je moc i na mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
23.2.09 16:40

Tak tohle není zkušenost jen z Ústí, ale i u nás v Ostravě, dokonce po několika stížnostech a opakovaných urgencích mě doma navštívila vedoucí pošty s vedoucí doručovatelů abychom si vše vyjasnily. No vzhledem k tomu, že mi chodí poměrně často balíky a balíčky, tak mi spočítali procento, kolikrát mi byla zaslána jen oznámenka-paní vedoucí mi nechala tel. na sebe, abych věc nikde nehnala, ale vždy řešila jen s ní. Jsou to prostě všiváci, služby zdražují, ale nestojí za nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
23.2.09 18:30

Anulko jasně, já sama jsem od Opavy, takže ten článek od Ústí je jenom asi ukázka, čeho jsou pošťáci schopní v celé republice. Každopádně je to všivárna. Člověk si zaplatí (dnes už skoro královsky) za služby, které jaksi nejsou schopni ani zákazníkovi splnit. Dnes jsem strávila většinu dne tím, že jsem hledala na netu nějaké informace - POVINNOSTI ČESKÉ POŠTY vůči zákazníkovi a nikde jsem nic nenašla. Jo, povinnosti zákazníka vůči této instituci , to jo, toho jsem našla moře. I s ceníkem. Ale pokud ti někdo ochotně neporadí, jak na ně (a nejenom pošta), tak nic vlastně nevíš a nezmůžeš.
Každopádně děkuju všem za reakce, zítra ráno budu volat na poštu a uvidíme, jak se k tomu postaví. Snad ale nebude mít problém ta naše doručovatelka, to by mi bylo líto, je to prima ženská. Jedna z mála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
23.2.09 18:47

Radúno,

vaše normalní doručovatelka to určitě neponese - pokud je to poslané jako balík, má to na starosti jina parta - „balikari“. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
23.2.09 19:00

Jo a ještě jedna doslova „PERLA“ české pošty, od nového roku je možno poslat balík do 20kg, jenže. . . , posílala jsem :,-(u jídelní soupravy 18 talířů+6 šálků s podšálky, byla to jedna krabice, co měla 11,5kg-na poště jsem strávila 1/2hod, protože jako křehký je možno poslat balík jen do 10kg-zase nějaká "hlava pomazaná " od kulatého stolu. Vím paní za přepážkou za to nemohla, ale obě jsme byly bezradné, tápala, hledala, radila se jakým způsobem to poslat, taky pochopila, že je to nedomyšlené, přece nepošlu jednu :,-(u ve dvou balících-no na hlavu, prý už tam je jiná mnipulace s tak těžkými balíky, což mi rozum nebere.

Jinak naše doručování balíku spočívalo v tom, že ten chlap, prevít jeden, do našeho rajónu ani nezavítal a za dva dny doručovatelka, co nosí dopisy, házela do schránek „opakovanou výzvu k vyzvednutí zásilky“. Přišla jsem si pro zásilku na poštu a tam „baba“ za přepážkou na mě vybafne „a tu dobírku si vyzvednete kdy, máte ji tu týden“ a já na ni doma čekala peníze na stole-navíc tam měla dcera bylinky, na které jsme čekali. A ještě tam měl syn dva balíky, tak jsem se namíchla a napsala na český telekomunikační úřad. Vedoucí je omlouvala, že to je velký rajón atd., což mě nezajímá.

Je tu jediná chyba u nás, že česká pošta nemá konkurenci, myslím takovou, že by si člověk v každém obvodu zašel na pobočku a odeslal-banku, pojišťovnu si vybrat můžeme, ale pošta ta je nám dána.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
23.2.09 19:58

No o České poště mi ani nemluvte. Na podzim jsem to nevydržela a napsala stížnost, sice mi 3× pak volala nějaká právnička, ale v podstatě ta stížnost byla jen k tomu, že jsem si vylila vztek.

Takže jsem se dozvěděla:

• Česká pošta sice prezentuje své služby, že doručuje do domu, ale není to zcela tak pravda. Pokud doručovatel balíků ten den nestíhá, tak večer předá jen lístečky spolu s balíky na pobočku pošty a ty lístečky (takové ty oznámení o uložení zásilky) druhý den rozhodí do schránek. Takže se ve skutečnosti nejedná o „doručení až do domu“.
  • jak už tu někdo zmiňoval, funguje i služba opakovaného doručení - k tomu mi ta právnička řekla, že vědí, že se na to telefonní číslo nedá v podstatě dovolat, tak kdybych to chtěla někdy využít, tak mám zavolat přímo jí a ona mi pomůže. Takže opět služba na hovno.

Pak jsem si stěžovala na funkčnost, resp. nefunkčnost Czech pointu na poštách. No co jsem si k tomu vyslechla ani nebudu psát, zase by mi stoupl adrenalin a vzhledem k mému pokročilému těhotenství to nebudu pokoušet.

No, neporadila jsem, co s tím. Ale nečekej, že Česká pošta nějak pomůže. A rada pro všechny - kde to jde, využívejte jiné přepravní společnosti a vyhýbejte se poště velkým obloukem :twisted: :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
23.2.09 21:40

Nedá mi to abych nenapsala!!
Ta pošta je fakt síla. Někdy dorazí balíček druhý den pomalu přes půl republiky a jindy čekám na balíček z Kladna do Prahy 10 dní. O přepážkách ani nemluvím. U nás je pošta tak blbá, že dostat se na ni s kočárkem je výkon hodný atleta a doporučený dopis si s kočárkem nevyzvednete, protože je to v patře a výtah tam není.
Doručovatelka donedávna balíčky nosila a velké přiváželi balíkáři, ale teď mám pořád jen papírky, že balíček je ohodnocen jako drahý (normálně na 500) a proto nebyl učiněn pokus o jeho doručení a mám si ho vyzvednout sama.
Zítra jdu posílat, tak tam hodím řeč s chlápkem u balíků, držte mi palce!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová