Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky prosim vas o jakekoli zkusenosti s autobazarem AAA…moc diky:-)
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ojeté auto bych kupovala od majitele a pokud by to byl 1.majitel je to nejlepší volba
Tak ja mam dobrou zkusenost, uz mam od nich druhe auto a nemuzu si stezovat. A to prvni jsem jim i davala do vykupu. Pretocit tachometr ti muze kazdy, to nedelaji vyhradne bazary
Vem si sebou nekoho, kdo tomu rozumi, rozhodne ti umozni nejen projizdku, ale i prohlidku ze vsech stran, i na zvedaku, aby ses mohla mrknout na spodek.
Kupovat ojete auto je vzdycky risk-i od majitele. U AAA mi vyhovuje, ze mas behem chvile vsechno vyrizene vcetne pojisteni a splatek, jde to tam jak na dratkach-me papirovani a obihani uradu otravuje, tak je to pro me neocenitelna sluzba.
Ahoj, můj předchozí přítel vozil auta z německa a dál je prodával do AAAček a vím, že nikdy o nich nic hezkýho neříkal…přetáčení tachometrů, bouraná auta apod. Současný přítel od nich pro změnu měl minulé auto a když musel do servisu, tak mu řekli, že auto má najeto 100% mnohem víc km než ukazoval tachmetr. Dá se to poznat třeba i podle opotřebovanosti volantu a sedačky u řidiče.
Možná bych je zas tak nezatracovala, ale každopádně si vem sebou někoho kdo tomu rozumí!!!
Jinak lepším řešením při koupi ojetého auta je dovoz ze zahraničí. Vím, že některé autobazary to tak dělají. Řekneš jim značku, typ, max částku a oni ti dovezou auto z např. z německa, kde je téměr pravidelnej servis(servisní knížka součástí). Výhodou je, že když ti auto nebude vyhovovat, tak si ho nemusíš vzít a pokud ano, tak dostaneš záruku od bazaru:-)
Přeju hodně stěští při výběru!
Dnes už všechno vyřídí i kterýkoliv jiný bazar at už je to prodej na splátky,povinný ručení…to nemusím kvůli tomu jezdit do AAA.
Jana H. píše:
Dnes už všechno vyřídí i kterýkoliv jiný bazar at už je to prodej na splátky,povinný ručení…to nemusím kvůli tomu jezdit do AAA.
to je mozny, nerikam, ze to nedelaji i jinde, ale zakladatelka se ptala konkretne na AAA
No já jen že jste si to chválila,že to tam šlo ok,že už nemusíte nikde lítat po úřadech..
JanaH spis jsem to chvalila v porovnani se soukromou koupi od majitele, nez ze by to byla cilena propagace acek ![]()
V AAA jsme dvakrat auto jen prodavali. Vyhodou je, ze penize jsme dostali ihned na ruku. Nebazirovali jsme na to, ze jinde za jetou Feldu dostaneme o 5-10 tisic vic, nemeli jsme cas ani chut to prodavat sami.
Rozhodne bych nedala auto do komise, sousedka takhle prodavala Fiestu, rozcilovala se, ze ji v Ackach nabidli nizkou cenu, nakonec ji stalo pul roku v noname bazaru a jeste ho rada do Acek odvezla a dostala penize na ruku.
Po jedne zkusenosti s nakupem jete Octavky v pekne stavu a naslednem prodeji uz auta kupujeme primo od autosalonu/dovozce bud nove nebo predvadeci, maximalne najeto do 10 tisic km, popripade na protiucet starsim autem.
Mám dvě zkušenosti z blízkého okolí a tak radím, pokud jseš slabší nátury, tam vůbec nechodit, jinak odjedeš s autem, které si vůbec nechtěla a dost možná i s autem, na které ani nemáš /o kvalitě vůbec nemluvím/. Mají tam psychologický výcvik, jak zákazníka zpracovat, takže se tam vyprav, jen když jseš dostatečně asertivní. A to tu druhou osobu jsem na tohle upozorňovala a ona si stála za svým, že se tam jede jen podívat a i když ani neměla peníze, tak podlehla a podepsala smlouvu.
Kamarád jim svoje auto prodal a sledoval si na netu, za kolik ho prodají oni a nestíhal se divit - vyměnili sedačky, stočili tachák a o padesát tisíc si na tom verku přidražili a že to verk byl.
Naši měli zrovna štěstí na výběr auta z AAA, konkrétně z Pardubic. Mají Opel Astra, r.v 1998 a v plnej výbavě klimatizace, krásný interiér atd.(asi to bude tím, že to měl podnikatel a měl to jako firemní auto a jezdil v něm sám) a když jsme se dívali na net, tak žádná Astra neměla takovou výbavu v tomto roce. Najeto už měla přes 200 tis. km, ale mám přítele automechanika, takže to skouknul. Auto maj naši už přes 4 roky a vůbec se jim neprdí a pěkně jezdí. Jinak přetáčej tachometry i jinde, néé jenom v AAA. Zrovna nedávno si kamarád koupil auto a měl přetočenej tachometr a za pár týdnu se mu to celý poprdělo, nešla mu rychlost atd. pže to přetáčel ňákej amatér ![]()
Ahoj, mám zkušenost jako Kadlina.
Psychologický nátlak, byla jsem s manželem jen se podívat, líbila se nám oktávie, téměř nám ji vnutili, chtěli jet s námi do banky, domů (100km) pro doklady a nakonec jsme odmítli a to jste neviděli ten obrat v chování, skoro nás vyhodili… HNUS, nikdy bych tam znova nešla.
Od známých vím, že to měli podobně, vím jen o jedněch spokojených. ![]()
Holky dik, vesmes teda sila…no my to taky odpiskali - nas zazitek dne - libil se nam Vw fox, inzerovany na s-auto aaa autobazarem - muz tam volal, ok, vse v poradku, cena 100tis. plati, klidne prijedte…zavolal mi, ja souhlasila, tudiz volal zpet do bazaru, ze bychom jako odpoledne prijeli, auto bylo na pobocce v koline, a ejhle - cena uz nebyla 100tis, alebrz 115..pac ta nizsi plati jen pri financovani leasingem, technicak nam nedaji, jen ukazi kopii, origos maji v praze a do mesice poslou
…no fakt bomba…muz se trochu rozcilil a najednou by technicak byl do hodiny v koline, i s cenou by slo neco udelat…no auto zamluvil a zkusili jsme jeste jejich serioznost jednou - zavolala jsem tam ja,pod jinym jmenem, tazi se,zda si pro to stejne auto mohu prijet a svete div se…ano jiste muzete…ze jim tam volal pred pul hodinou zakaznik,ktery si auto zamluvil, jiz jaksi zapomeli…no hnus. tudiz nam stacila konfrontace po dratech a auto od nich…opravdu nikoli ![]()
Promiňte, za to, že Vám se přidámn příspěvek, který jak chápu, bude zcela negativisticky komentován…já jsem v AAA pracovala dost dlouho nato, abych věděla, jak to tam chodí. Většina popisovaných problémů, rozhodně nebude aktuálních, jsou samozřejmě jisté věci, které se dělali, ale vím, že se dnes 100% nedělají. Vzhledem k tomu, že vstoupili na burzu si nemohou dovolit cokoliv z toho co tu popisujete. Stačí se občas podívat do medií, když se dělá nějaká statistika v bazarech pomocí skryté kamery. Není to tak dlouho co dávali Černé ovce s tímto tématem a právě jediní AAA, z dalších asi 6 bazarů, o autu informovali bez lží.
Jiná věc je ta, když si zamluvíte auto a vzápětí si ho jako jiný uživatel ověříte. Je to bussines, kdo to nechápe, tak to nechápe, toť vše.
Ještě jednou se omlouvám, ale vadí mi psané pomluvy typu známí.....
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat