Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s ABC Design Visper 4S?
Přidejte zkušenost s ABC Design Visper 4SAhojda, tak já jsem původně taky měla vybranej ABC Design viper 4S! Viděla jsem i několik maminek a moc se mi z dálky líbil! Ale pak jsme se na něj koukali v obchodě a dost nás zklamal! Ta teleskopická rukojeť nám přišla nic moc, lepší je ta, jak má kloub a „lámeš“ si jí podle sebe! Kočárek celkově nám přišel strašně tvrdej a neodpruženej. Když jsme nasadili sporťák, tak nás neuchvátil vůbec!- na netu se mi líbil moc, ale pak naživo vůbec! A celkově jízda s kočárkem nás dost zklamala!
A usoudil tak nejdříve přítel, kterej je v tomhle směru úplnej analfabet! ![]()
My jsme byli koukat v Pardubicích v Baby centru, ale to máš asi z ruky, co?
@helenkka Aha, já jsem tak normoš velká, ale přijde mi, že když tu teleskopickou rukojeť vysuneš, že se i vzdálíš od kočárku, což naším postavám moc nevyhovovalo!
Ale asi fakt záleží na výšce vozícího! ![]()
Přidávám se k prvnímu názoru. Viper S4 byl pro mě jasným favoritem, dokud jsem si ho nevyzkoušela na prodejně. Jen samotný podvozek bez korby váží snad 16 kg, což mi na manipulaci a nakládání do auta přišlo moc. Nepruží ani malinkato. Taky se mi nelíbil ten textilní materiál. Je to takový ten „samošpinící“, co je na něm hned všechno vidět a nejde pohodlně otřít. Ale bylo mi to hrozně líto, protože se mi zamlouvala myšlenka mít německý kočárek za deset tisíc. Nakonec mám polský Bexa B4.
Máme 4S. Co se týče rozteče kol, jsou fakt široký. O to je kočárek stabilnější než ostatní. Když si pohledáš je tu skupina na ABC design 4S a ta rozteč se tam píše. Co se týče tvrdosti, kočár se rozchodí používáním. My můžeme dokonce i lehce pohoupat, což mi některé kamarádky závidí. Teleskopická rukojeť nám nevadí. Já mám 155 takže super a když chtěl povozit někdo kolem 180 mohl taky v pohodě. Kočárek se podle mě dobře ovládá. Jak ve městě, otočím se na místě, tak v terénu a že jsme projeli kde co, a rozhodně ho nešetříme. Jo a u 3s tak to je jediná tříkolka co se mi líbila vzhledově. Ale dali jsme přednost 4 kolům, mám k nim větší důvěru. Jestli chceš něco vědět ptej se.
Ahojky, tak ja mam 4s jako favorita, videla sem ho i na zivo a tezky mi v zadnym pripade nepripada, krasne se daji menit korbicky, aniz bych neco tezkyho zvedala.Ja u nej zustanu a urco do nej pujdu, korbicku ma i hezky prostornou i hlubokou, ale jestli se vejde do mensiho vytahu, to ti neporadim, bydlime v nadzemnim podlazi, cili nemam problem. A jinak ohybny kloub na rukojeti vubec nepovazuji za dulezity, teda nejsem ani mala, ani velka.Mam ho vyhlidnuty v Praze v jednom obchode jako trojkombinaci za 12.700Kc vcetne zimniho fusaku. Jukni na detsky obchod Slůně. ![]()
@Sane píše:
Přidávám se k prvnímu názoru. Viper S4 byl pro mě jasným favoritem, dokud jsem si ho nevyzkoušela na prodejně. Jen samotný podvozek bez korby váží snad 16 kg, což mi na manipulaci a nakládání do auta přišlo moc. Nepruží ani malinkato. Taky se mi nelíbil ten textilní materiál. Je to takový ten „samošpinící“, co je na něm hned všechno vidět a nejde pohodlně otřít. Ale bylo mi to hrozně líto, protože se mi zamlouvala myšlenka mít německý kočárek za deset tisíc. Nakonec mám polský Bexa B4.
Já se skládáním do auta nemám problém. Naopak přišlo mi to mnohem lehčí než nějaký polák. A hlavně jednoduší. Když jsem viděla prodavačku jak s nějakým takovým kočárem co by měla rozkládat na požádání morduje a nejde jí to a naopak když jsem si to zkusila já po jedné ukázce s ABCčkem bylo rozhodnuto. A že fakt jezdíme a nakládáme a vykládáme často. Jasný netvrdím, že ten kočárek je lehkej - není. Ale chtěli jsme kvalitní kočárek do terénu i města a já si fakt nemůžu vynachválit. Kdybych volila kočárek na projíždění se v nějakým obchoďáku zvolím asi jinej.
@Ajuše souhlas,bydlim na horach a hodne maminek si ho na slozity teren chvali a tez mi neprisel tezkej, naopak nektere ty opravdu lehky, tak tem neverim, myslim, ze z toho se dite muze snadno vyklopit ![]()
Ahoj, my začínali na Xlanderu, který mi šel za necelé dva měsíce z domu a koupili jsme viper 4S. Se zadními koly mívám standartně problém na poštách, kdy musím otevřít i druhé křídlo, co se malého výtahu týče, nezkoušela jsem. Kočárek je zprvu tvrdší, ale opotřebením „změkne“. Jinak s ním jezdím v Praze, ale i na chatě terén a žádný problém. Mám z něj pocit, že mi do budoucna uvozí i druhé dítko. Jeho velké plus je snadná manipulace, rozkládání, skládání, nasazování, otáčení boudičky, je to šup šup a je v autě. Jako nevýhodu vidím jen to, že když se dá sporťák proti směru jízdy, změní se jeho těžiště a je s ním hodně těžká manipulace, takže jezdíme převážně po směru a to je obrovská spokojenost. Oceňuju ho i pro jeho stabilitu, přijde mi pevný, ne že se hned rozviklá a snadný přístup k nákupnímu košíku je taky super.
Ahoj,
taky mam vybrany Viper S4.
Rozvor zadnich kol je 68cm, merila jsem to v obchode. Je to dost, ostatni kocarky maji kolem 60cm.
Ale myslim, ze i tak se vejdu kamkoliv, normalni dvere se davaji 80ky, ne?
Uzsi se davaji jen na WC ![]()
Jinak rukojet me nevadi, kloub by byl lepsi, ale nevadi.
Tezky je, ale jizda v nim v obchode mi pripadala super.
A co se tyka odpruzeni, tak nechapu co se tu pise, ja s nim v obchode normalne drndala, fakt dobre odpruzeny.
A nemecky kocarek za desitku? Parada.
Nerikam, ze je uplne nej, uvitala bych vetrani ve strisce, ale lepsi kocarek jsem proste nenasla.
Jo a material - latka potahu mi prijde fajn, lepsi nez sustak (na pohled, na udrzbu je asi sustak lepsi)
Holky, díky moc za názory a poznatky. Ta teleskopická rukojeť si myslím, že by mi až tak nevadila, ale mám hrůzu právě z té rozteče těch kol ![]()
A co jsem koukala na recenze převážně jsem četla samé chvály, teda až na tu váhu ![]()
A máte teda někdo zkušenost ještě s S3?
Lindii: a jaká je přesná adresa toho obchodu v Praze, kde jsi si kočárek vyzkoušela?
Já našla Babystar, Skorovská 2457 (U Makra, Černý Most), Praha 9
A nebo holky můžete mi poradit ještě nějaké obchody v Praze, kde mají S4 a S3? Nejlepší bude, když si ty kočárky pojedu prohlédnout a vyzkoušet osobně ![]()
Já ho kupovala v aaakocarky.cz, určitě seženeš v detskyraj.cz
Ahoj,
já ho mám zamluvený v Kolíně v http://www.kocarky.cz/…-design.html …sice to není Praha, ale v obchodě je velmi příjemný personál, při koupi kočárku dostaneš 10% slevu na ostatní zboží, takže lze uplatnit už i na autosedačku, pláštěnku apod… stačí zaplatit zálohu cca 1.000,– Kč a kočárek Ti nechají v obchodě až do porodu, kdy jej doplatíš… což má výhodu, když ho nechceš skladovat u příbuzných
…
http://www.slune-cz.cz/ adresa je zde, maji hodne veci, ja uz se na ten kocarek divat byla a urco do nej pujdu. jinak ano futra jsou 80cm a futra k wc byvaji vzdy 70cm, i tam by ses vesla
myslim, ze tak bude reseny i maly vytah. ![]()
My máme Viper 4s. Je krásný
Má super jízdní vlastnosti, je stabilní a má velký nákupní košík
Ale má i nedostatky, docela mi vadí ta teleskopická rukojeť (mám 152 cm a špatně se mi najíždí na patníky) a pak mi docela vadí, že nemá polohování boudy… (stříška je buď nahoře anebo dole, nic mezi)
Všude píšou, že má odlehčenou konstrukci… Konstrukce může být i odlehčená, ale kola mají snad 6 kg ![]()
Chtěla bych požádat o pomoc při výběru kočárku. Zaujali mě kočárky od ABC Design vyloženě Viper 4S a Viper 3S, jestli by jste mohli napsat nějaké zkušenosti s těmito kočárky. Teda spíš tíhnu k 4S kvůli čtyřem kolům a stabilitě, ale zase u 3S mě láká ta cena
A nemají tyto kočárky široká rozpětí těch zadních kol, aby se kočárek vešel i do menšího výtahu
A nevíte o nějáke prodejně, kde bych se na něj mohla podívat naživo? Jsem z ústeckého kraje. Mockrát děkuji za rady