Abdukční peřinka na předpis od ortopeda

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5093
9.4.13 15:20

@Petttruše my dostali abdukční peřinku přímo od ortopeda. Platila to pojišťovna.
IIa a Ib není nic hrozného, jen nevyzrálé kyčle. Malá bude nosit pár měsíců peřinku a bude to OK :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
9.4.13 15:22

@Helusa jj, ortoped nám to napsal. tak jsi mě uklidnila..on teda říkal, že je to furt v normě, ale dává nám to preventivně…pak jsem koukla na obrázky a lekla jsem se jak to vypadá…tak děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
9.4.13 15:39

@Petttruše vygůglila jsem toto:
Klasifikace podle Grafa:
Kyčel I (zralá kyčel)
Podtyp Ia - vše v pořádku
Podtyp Ib - úhel alfa u stříšek v pořádku, úhel beta zatím větší, tj. stříšky mírně nezralé
Nález Ia a Ib u 3měsíčního dítěte je normální, tj. nemusí se dále sledovat.

Kyčel II (dysplasie) - úhel alfa u stříšek menší, úhel beta větší, tj. stříšky nezralé
Podtyp IIa - fyziologická, tj. normální nezralost (děti mladší 3 měsíců)
Podtyp IIb - opožděná zralost (děti starší 3 měsíců)(prodlužuje se abdukční, tj. široké balení)
Kyčel IIc - určitá dysplasie, tzv. ohrožená kyčel (léčení abdukčními pomůckami, např. třmínky)
Kyčel D - nestabilní, decentrovaná (hospitalizace)

Kyčel III (subluxace) - částečné nebo neúplné vykloubení kyčelního kloubu, hlavice stehenní kosti má ještě částečně kontakt s jamkou kyčelního kloubu (okamžitá hospitalizace)

Kyčel IV (luxace) - vykloubený kyčelní kloub, hlavice stehenní kosti opustila jamku kyčelního kloubu (okamžitá hospitalizace)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
9.4.13 16:47

@ynax super, děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pudlina33
30.8.13 20:41

abdukční peřinka

Ahoj holky, dneska jsme byly s Danielkou na kyčlích a dostaly jsme abdukční peřinku, skoro celý den brečíme obě, :,( malá, že se ji to nelíby a ja, že ji trápim, ale to jistě chápete. Máme diagnozu IIc, tak doufám, že se nám to brzy vyléči, doufám, že to bude opravdu jenom na 6 týdnu, i když se mi to zdála hrozná doba, s touhle diagnozou budu ráda, když se toho po 6 týdnech zbavíme. :D Jenom jsem chtěla vědet, sestřička mi řekla, že ji mám dát bodýčko a pak peřinku a až nakonec kalhoty, nebo pyžámko, ale nechápu jak, když se do ničeho nevejde, poraďte prosím, jak to děláte, zatím dávam peřinku na věci, tak uvidíme. :roll: Děkuji předem za jakoukoliv radu!

• Citovat
  • Upravit
10142
31.8.13 08:06

Ahoj,

já dával apeřinku až na tepláčky. Logicky - také by se mi to do ničeho nevešlo. Takže klasicky obléknutá, spíše slabší tepláčky a peřinku :kytka:
ničeho se neboj, my ji měli chvilku a malá měla pak kyčle jako lusk ;) dokonce se přiznám, že jsem nedávala poctivě :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2675
31.8.13 08:17

Ahoj, taky jsem obrečela, když dostal synek peřinku :hug: On si na to zvyknul dřív než já :) Taky jsem dávala body, plenku, pučocháčky a pak peřinku. Měl dokonce IIc, dostal jí v 6 týdnech a zbavil se jí až ve 4 měsících, ale je OK. Na poslední kontrole jsme byli v 7 měsících na RTG, na sono už byl velikej. Určitě se to malé brzy srovná, nebuj. Já jsem teda dávala poctivě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5093
5.9.13 14:02
@Pudlina33 píše:
Ahoj holky, dneska jsme byly s Danielkou na kyčlích a dostaly jsme abdukční peřinku, skoro celý den brečíme obě, :,( malá, že se ji to nelíby a ja, že ji trápim, ale to jistě chápete. Máme diagnozu IIc, tak doufám, že se nám to brzy vyléči, doufám, že to bude opravdu jenom na 6 týdnu, i když se mi to zdála hrozná doba, s touhle diagnozou budu ráda, když se toho po 6 týdnech zbavíme. :D Jenom jsem chtěla vědet, sestřička mi řekla, že ji mám dát bodýčko a pak peřinku a až nakonec kalhoty, nebo pyžámko, ale nechápu jak, když se do ničeho nevejde, poraďte prosím, jak to děláte, zatím dávam peřinku na věci, tak uvidíme. :roll: Děkuji předem za jakoukoliv radu!

A co dát větší číslo? Ono je totiž asi lepší dávat ty tepláčky apod. až přes peřinku, aby mimču pod ní nevznikaly nějaké otlaky od švů, nebo shrbených nohavic. Aby ta peřinka správně fungovala, tak musí být dost utažená kolem rozkroku. Pod peřinku jsem dávala jen bodýčko a případně punčocháčky.
Jinak tě nechci strašit, ale spíš se připrav, že 6 týdnů stačit nebude. My měli peřinku od 2m do 7m. Ono totiž záleží, jak rychle se ty kyčle vyvíjejí.
Ale není to nic hrozného, neboj, mimčo si to pamatovat nebude a ty si na to za půl roku už taky ani nevzpomeneš :huban:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veronikaticha
29.10.13 13:19

frejkova peřinka

Děkuju za příspěvek od ynax - klasifikace podle Grafa. To je to, co jsem dobu hledala… Konečně jsem ráda, že vím, co náš nález znamená. Máme nález IIb a přesto jsme dostali Frejkovu peřinku již před čtyřmi týdny (z celkový šesti). Po třech týdnech jsme byly na kontrole a doktor peřinku ani nesundal, jen nám dal rovnou větší (26 cm). Tak snad to po těch šesti týdnech bude už vše ok. Balíme poctivě, ale dcerka je chudák celá otlačená i přes podpěry na ramínka, co jsem sundala z autosedačky. Jinak dávám peřinku doma přes papírovou plenu, bodyčko a punčocháčky a když jdeme ven, tak i přes větší kalhoty.

• Citovat
  • Upravit
5
26.11.13 20:18

Cviky při dysplazii kyčlí IIC

Ahoj holky,
malý měl ve 3 týdnech nález IID a IIC, po měsíci se zlepšil na IIC a IIB. Stále nosí abdukční peřinku na 23h. Teď začíná 5. měsíc… :-( Co bych ale ráda věděla, jestli jste prováděly nějaké cviky. My máme od ortopeda doporučeno kroužit kyčlemi při každém přebalování. Jak ale malý roste, tak se vzpouzí čím dál víc a cvičení nám už moc nejde. Neznáte nějaký jiný cvik?
A taky polohovaly jste na bříško a pokud ano bez dečky nebo s ní? Já malého polohuji na bříško bez dečky, ale teď už se pokouší plazit a tak nevím, jestli to nevadí…
A na závěr - neznáte některá dobrého ortopeda ideálně Praha 13 nebo Praha 5? Ten můj vždycky nestíhá, takže člověk se ani nevzpamatuje a už je na chodbě. A v té rychlosti se vždycky zapomenu na něco zeptat, on sám toho nikdy moc neřekne… :(
Díky moc za rady!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
26.11.13 21:03

Nesmutni, hůř to berou rodiče, mluvím z vlastní zkušenosti, syn měl peřinku od 3.-6-měsíce, dcerka ji má od 6.týdne, už bude mít 4 měsíce. U syna jsem to ořvala a trvalo mi dlouho se s tím smířit, u dcerky už jsme na to byli tak trochu připravení a vzali jsme to prostě jako fakt, jsou horší věci. Osobně si myslím, že Vám ji nechají asi dýl, ale čím je dítko mladší, tím se to rychleji napravuje, tak uvidíš, hlavně ji opravdu dávej, II c je docela hodně, tak ať nezkončíte se třmínky. My ramínka vypodkládáme pruhem flísové látky, taky to malou dost dřelo. Neboj, uteče to jako voda a peřinky se zbavíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
26.11.13 21:06

Tak jsem odepisovala na úplně první zakladatelku a to už není aktuální, to se omlouvám.

Malý měl peřinku do 6.měsíce, kyčlemi jsme při přebalování taky krožili, na bříško bez peřinky jsem ho dávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
27.11.13 09:33

Ahoj Verunko,
a váš ortoped vám dovolil dávat na bříško bez peřinky? A jak špatné jste to měli? Díky moc za info! Když volala našemu ortopedu, tak na mě neměl vůbec čas. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí