Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Prosím o radu maminky, které mají zkušenosti s alergií na BKM: jak jste zaváděly kaše na noc? Chystáme se na to příští týden, už mám koupenou od Hippu nemléčnou rýžovou, ale trochu tápu. Mám dávat na lžičku, nebo se má tahle první dělat řídká do lahve? A jakou savičku případně používáte?
Ahoj mi začínali s flašky a byla na to savička na kaše měla větší otvor měla jsem od NUK nevím jak jsou na tom ostatní značky.on mi to ze lžičky nechtěl ale asi za měsíc jsme přešli na lžičku.
Do flasky jsem nedelala,co neni tekutina to ji lzickou ![]()
Zkus Sinlac. Je to specialni nemlecna kase pro alergiky na BKM. Je moc dobra a hlavne vyzivna. Odkaz zde: http://www.lekarna.cz/…i-kase-650g/
Je sice drazsi nez normalní kase, ale je ji hodne a hlavne je vyzivove mnohem lepsi nez jenom ryzova.
tak přesně na tohle sem se chtěla dneska zeptat. malej má taky ABKM, koupila sem včera nemléčný kaše alnatura z dm (špaldovou a ještě nějakou, nepamatuju), píšou, že jsou bez mléčný bílkoviny. říkala sem si, že bych s nima na noc začala - ale taky nevim, jestli lžičkou nebo flaškou, na krabici pokyny pro flašku nejsou. lžičkou sem ho ještě nekrmila, ve čtvrtek sme teprve dostali pokyn začít s mrkvičkou, takže nás čeká velká lžičková mrkvičková premiéra
Většinou se doporučuje nekrmit z láhve, ale normálně lžičkou…
Myslím, že je to lepší, když si začne postupně zvykat na lžičku.
Doporučovala bych nezavádět současně s kaší něco jiného nového aspoň týden.
(taky mám doma alergika)
my z láhve krmíme standardně, malej je na UM, takže ztráta zájmu o prso nehrozí. říkala sem si, že bych mezi kaší a zahájením mrkvičky udělala tak 5 dní pauzu
Prosím vás, pokud budete dávat kaši z lahve, tak se stane akorát velký prd. Mládě si to vysosne a v klidu do hajan a že se nenaučí na lžičku, to jest kravina kravin, tak furt nešilte.
Pokud máš poblíž DM drogérii, tak tam prodávají savičky na kaše pro úzké i široké lahve cca za 15,– až 30,– kč.
ja jsem delala kasi jen pres lzicku,do lahve jsem ji nedavala.kdyz to ditko ji pres lzicku tak ho to i vice zasyti protoze je ta kase hutnejsi nez pres flasku,to se musi udelat ridsi.taky se priklanim k nazoru krmit pres lzicku at se dite brzy nauci.(viz muj pr,mely jsme problemy,u dcery trvalo dlouho nez se naucila jist lzickou)piti z flasky mlicko je stejne porad castejsi tak at si zvyka