Kojení v 9 měsících

570
18.12.09 13:24

Kojení v 9 měsících

Zdravím všechny a potřebovala bych poradit. Jsem nějak zmatená, jak je to s pitím mlíka u kojeného dítěte. Starší kojená nebyla a ještě před cca půl rokem pila ráno 250 ml a večer 250 ml mléka (do toho jí každý den jogurt 175 ml + sýry, kaši nikdy nedostávala).
Mladší je kojený. Po zavedení příkrmů se nám režim ustálil tak, že v cca 9 hod ráno má ovoce, oběd masozeleninový, svačina odpo bílý jogurt 175 ml, večer kaše (50 g + 150 ml vody).
Před spaním jsme měli rituálek kojení, u kterého usínal, to už neplatí, s usínáním a spaním máme potíže, už jsem rezignovala a kdykoli se v noci vzbudí, „kojíme“, ale právě že nevím, jestli vůbec pije, a pokud ano, tak je to jen párkrát a dost. Regulérní „dávku“ kojení má po probuzení, to u prsa vydrží docela dlouho, takže asi sosá.
Ptala jsem se naší dr. a ta to vidí tak, že jsou děti, co se v půl roce odstavěj a nikdo do nich nedostane ani mléko ani cokoli mléčného a pak že jsou naopak děti kojené ještě plně v roce, protože do nich zase nikdo nedostane jakoukoli jinou výživu, takže ať to tak neřeším, když jí jogurty a kaše.
Mé dotazy jsou vlastně dva:
1. Věřím-li že je stále kojený… a že něco vypije, myslíte, že je to dost? Neměla bych mu ráno přece jen začít dávat nějaké UM?
2. K čemu jsou vlastně ta pokračovací mléka pro starší děti? Jestliže jedí jogurty a mléčné výrobky, proč jí mám tedy ještě dávat mléko (v souvislosti se sdělením dr., jinak vím, že mají mít děti cca 500 ml mléka a ml. výrobků denně).
Jak to řešíte vy? Doufám, že jsem to popsala trochu srozumitelně…
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1283
18.12.09 13:45

ahojky,

já mám mladší taky 9 měsíců a máme to tak, že kojíme ráno ( jak píšeš ty, to je asi naše jediné pořádné kojení), dopo ovoce, oběd masozelenina, odpo jogurt po něm teda ještě kojím, ale moc tomu slečna nedá:) večer kaše a před spaním kojení, ale tomu už taky moc nedá. v noci bez kojení (pokud teda není zrovna nemocná jako teď, to jí občas v noci 1× nakojím). myslím, že když kojíš ráno a v noci, tak by to mělo stačit. my máme třeba problém s tekutinami, malá vypije čaje max 80 ml za den, tak jí radši držím ty 3 kojení kvůli hydrataci. jinak na kojeni.net jsem vyčetla, že do roka by měla ty 2-3 kojení za den spolu s kaší a jogurtem tu mléčnou dávku pokrýt. ale mám třeba kamarádku, které malý po zavedení příkrmů nechtěl prso přes den ani vidět. tak ho kojila jen ráno a občas se jí povedlo navečer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
18.12.09 13:46

Ahoj, tak u nás to bylo to samý. Adámek se na 9 měsících odstavil v podstatě sám. Najednou si to prso jen tak podudal a jestli něco vypil jsem taky nevěděla. Doktorka mi řekla to samý jako tobě, pokud jí denně kaši, jogurt a nějakej ten sýr tak je to naprosto v pořádku. No jenže já nelenila a to umělý mlíko mu začala dávat i tak. Jsem měla pocit aby prostě měl toho mlíčka dostatek. Dopado to tak že mladej to mlíko pil jedině v noci, přes den jsem to do něj nedostala ani omylem. A v noci začal to mléko vyžadovat čím dál tím častěji. Takže jsem ho musela odnaučit od nočního pití a pak už prostě nedostával mléko žádné, nechtěl ho…a snažila jsem se do něj nacpat co nejvíc mléčných výrobků. V asi 2 letech se naučil na normální kravské mléko a každé ráno dostává hrníček kakaa nebo samotného mléka. A je to úplně zdravej a pohodovej kluk, který má pohodovou maminku protože se konečně vyspala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
18.12.09 14:17

Ahoj

Adámka jsem kojila 2 roky a 9 měsíců - i v dalším těhotenství a pak tři měsíce zároveň s Emičkou.Když byl kojen,z mléčných výrobků jedl dětské kaše,jogurty a přírodní sýry.UM jsem mu nedávala,nechtěla jsem a myslím si,že je to zbytečné.
Od dvou let jsem mu občas dala polotučné mléko balené v tetrapaku,běžně z obchodu.Občas jsem mu koupila ochucené mléko Kravík,to mu moc chutnalo.Někdy jsem koupila výživu Sunar pro děti 2 - 6 let,moc mu to nejelo :-?

Emička bude mít 13 měsíců,stále jí kojím,UM nedávám a nedám,není to potřeba.Mléčné kaše nejí,nechutnají jí.Ale má moc ráda bílé jogurty typu Activia,sní jeden denně,čerstvý sýr žervé a cottage.Tavené sýry jí v žádném případě nedávám.

Myslím,že by jí UM nechutnalo.Byla jsem nemocná a brala ATB vhodná v kojení.Samozdřejmě i tak to přechází do mléka,malá měla bolení.Chtěla jsem mí přechodně UM dát - pije z hrnečku,nechtěla to.

K doplnění tekutin pije Emička dětský čaj.

Můj názor je ten,pokud jsi ochotná dále kojit a dítě chce pít,máš mléko,dítě je spokojené,není další mléčná výživa potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
18.12.09 19:14

No, jenže já si moc nejsem jistá, jestli něco vypije.,.. Jestli tam ještě něco vlastně je… Každopádně s pitím my právě problém nemáme, teď je nějakej žíznivej a od rána vypil 3× 270 ml lahve - jednu vodu s ovocnou šťávou a dva čaje (proti nachlazení a proti kašli). Ráno mu ségra podala lahev se včerejším čajem a přisál se k ní takovým způsobem, že jsem začala pochybovat, jestli ode mně něco vůbec vypil… Uvidíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
18.12.09 20:16

Marti,to Emička za den stáhne 120 ml čaje.Víc ani omylem,spíš méně.Adámek,když byl kojený,taky tak podobně jako Emička.

To je těžký.Já vím,že mléko mám.I když už prsa nalitá jako kdysi nemám.Prostě vím,že pije.

Pokud máš pocit,že nemáš mléko a vrtá Ti v hlavě červík,podat mléko umělé,zkus to.Nic tím nezkazíš.Buď bude chtít nebo ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.1.10 15:24

ahojky.1.pokud mu je 9mesicu,neni co resit,klidne mu dej UM 2.UM se davaji az treba do tri let z toho duvodu ze maji mocka vitaminu,obranyschopnych latek,posilnuji imunitu a vseho co je potrebne pro takove dite.v jogurtech tohle nemas(taky neni jogurt jako jogurt,v nekterych je uplny prd)nevidim nic spatneho i na tom kdyz to diteti chutna,podavam UM az treba do ctyr let.akorat je to dobre protoze ty mlicka jsou opravdu zdrava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová