Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj maminky, jsem skoro pět měsíců po porodu a menstruace nikde! Ne že by mi chyběla, ael říkám si, zda je všechno vpořádku. Kojím teda nejdéle po čtyřech hodinách (to je nejdelší noční interval, delší byl snad jen někdy když byl malé měsíc). s manželem se při milování chráníme jen kondomem, tak doufám, že to stačí a nedošlo k otěhotnění. Ale to asi ne ![]()
Jak jste to měli s nástupem menstruace vy?
Na kontrole po šestinedělí mi MUDra říkala, že to nemusí přijít ani půl roku, ale ráda bych ještě názory od vás ![]()
Jsem po porodu půl roku a MS taky nemám. U Vojtíška jsem jí neměla tuším tak rok, pak tak jednou po třech čtyřech měsících, no a pak už jsem další nedostala, protože jsem byla zase těhotná. Takže jsem MS (až na ty dvě výjimky) neměla, jestli dobře počítám, asi tak tři a půl roku. Ale vůbec mi teda nechybí.
Ahoj. Zkraje jsem kojila takrka nepretrzite ve dne v noci s maximalnim intervalem 3 hodiny a menstruace s zeleznou pravidelnosti nastoupila tri mesice po porodu. BOHUZEL
Tvuj pripad je naprosto normalni a tise ti zavidim ![]()
MS je u kojení naprosto nepředvídatelná
půl roku nic, pak 1×, pak zase dlouho nic a pak druhé mimi ![]()
Já jsem si myslela, že mi napíšete, že to je normální
Nikdy jsem neměla pravidelný cyklus, tak jsem zvědavá, jak to bude, až to přjde!
Ja kojila devet mesicu, ke konci uz jsem prikrmovala, takze jsem kojila v podstate jen 2× denne a menska nikde a dostavila se az tri mesice po uplnem odstaveni!
A to musim podotknout, ze jsem tedy nemela ani ovulaci behem kojeni.
Ale kdyz se menstruace zase vratila, tak jsem cucela, jake mam krasne pravidelne cykly… Ja na to nikdy nebyla zvykla - pred tehu jsem mela silene nepravidelne, dlouhe a vetsinou anovulacni cykly.
Mno, pak jsem minuly rok otehotnela, potratila a od te doby mam porad problemy s kvasinkama, anovulacnimi cykly atd. ![]()
Tak teda nevím, jestli je co závidět, ale já to po porodu ještě nedostala, naposledy jsem to měla v únoru 2008
![]()
A myslím, že je tak se u mě ta potvora červená neobjeví - snad!!! Nemám doma žádné zásoby ![]()
Synovi je patnáct měsíců a na MS taky stále čekám, snad se dočkám.
Menstruovala jsem naposledy v prosinci 2007, masakr. ![]()
Já jsem MS měla až jsem přestala kojit (po roce a něco) a přestala jsem jen proto, že jsem chtěla další mimi
. Ségra kojila rok a půl a MS měla taky až pak. Užívej si to ![]()
MS jsem dostala až týden poté, co jsme zrušili noční kojení kolem druhé hodiny, to mu bylo 13 měsíců.
takže je to normální. Dr mi teda říkal, ať si sem tam, jednou za 3 měsíce udělám test, kdyby náhodou… My jsme druhé mimi chtěli, tak jsme to až tak moc neřešili…
Jinak doporučuju si to užívat co to jde ![]()
ahoj, u mě se MS nedostavila nikdy během kojení… u druhého jsem odstavovala až po 2 letech a teprve pak se přihlásila MS…a rozhodně mi nechyběla ![]()
Ahoj,
u mě se menstruace dostavila až pro uplném odstavení takže jsem menses neměla, včetně těhu, přes dva roky!To bylo super! Jen ke konci kojeni jsem se bála, jestli náhodou nejsem těhotná jen to nevím ![]()
jj, taky si myslím, že je to spíš výhoda. Já kojila u první rok a třičtvrtě a přestala jen proto, že jsme chtěli druhé. Ale to jsem dostala MS už nějak, když bylo malé 9měsíců /to jsem ale už kojila jen ráno a večer/. Teď má syn 8měsíců, kojím skoro pořád a MS zatím nikde (ani náznak), jsem ráda a ráda budu kojit takhle dál, když červená nepřijde.