ABKM - hleny, ekzém

Anonymní
6.3.24 13:17

ABKM - hleny, ekzém

Zdravím,
jedná se prakticky vždy o ABKM při hlenu ve stolici a ekzému?

Budu to samozřejmě řešit s doktorkou, ale lamu si s tím docela hlavu, protože na internetu se taky kolikrát píše pokaždé něco jiného.

Dcera má 2 měsíce. Od narození cca první měsíc vše v pořádku. Pak se občas objevil hlen ve stolici, ale bez nějakých problémů. Stolice byla i řidší. Pak to zase ustálo, pak onemocněla RS viry, takže byla hodně zahlenena. A hleny ve stolici zase měla. Teď zase cca 2 dny nic a dnes opět.. Stravuju se prakticky stále stejně, mléčné výrobky jím.

Udělala se ji i seborea - ve vlasech, u obočí, nosu, uši. A asi i na tváři. Měla na nich do žluta sušší místa. Jenže teď mě to přijde spíš jako ekzem. Na obličeji ma zdrsnenou kůži, cervenou. Po tele prakticky nic, akorát jsem si všimla 2 míst na stehnech.

Je tedy možné, že začalo ABKM? Nebo existují i případy, že ekzem a hlen ve stolici s tímto nesouvisí? Nebo dokonce s žádnou alergii?

Moc děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Linda99999
6.3.24 14:48

Synovi se projevovala ABKM úplně stejně. Jako miminko měl seboreu, ta se rozšířila po celém obličeji, měl úplné krusty. Když mu byly 3 měsíce, změnilo se to v ekzem. Měl však alergie na většinu potravin, to jsem zjistila až déle. Doporučuji tedy vyřadit komplet mléčné výrobky včetně hovězího masa, pokud nezabere, dále bych vyřazovala potraviny jako vejce ( včetně kuřecího masa), kořenová zelenina, pšenice ( obecně lepek ), citrusy, ořechy, rajčata, papriky, jahody. Až přestane mít dítě problém, opatrně zavádět postupně potraviny vždy po 3 dnech, pokud nedojde ke zhoršení ekzemu a stolice, potravina je v pořádku. U syna se vše srovnalo až v 18 ti měsících. Do té doby mohl jíst pouze králíla, vepřové, cuketu, batát, okurku, banán, kokosový jogurt a později toleroval i ovesné vločky. Pokud se ekzem nebude zlepšovat, doporučuji se podívat na stránky Věry Zíkové. Držím palce.

• Citovat
  • Upravit
24223
6.3.24 14:58

U nás ABKM, alergie na hovězí, sóju. A k tomu i vejce, drůbež. Při nemoci samozřejmě hlen ve stolici je - to je normální z rýmy. I se mu při nemoci udělá trochu ekzém. Pak to přejde. Je třeba to prostě vyzkoušet. Dietu je nutné držet aspoň tři týdny bez dietní chyby.

Seborea může s alergií taky souviset.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.24 15:18

Moc vám děkuji. I když jste me nepotěšily 😁 máme uz jednu dceru a tam nikdy problém nebyl, tak je to pro mě novinka.

A s UM někdo zkušenost máte? Jestli případně stačí HA mléko?

• Citovat
  • Upravit
24223
6.3.24 15:22
@Anonymní píše:
Moc vám děkuji. I když jste me nepotěšily 😁 máme uz jednu dceru a tam nikdy problém nebyl, tak je to pro mě novinka.A s UM někdo zkušenost máte? Jestli případně stačí HA mléko?

Nestačí. Musí ti napsat lékař recept na mléko přímo pro děti s alergií na bílkovinu kravského mléka. Prvně píšou jen mléko s hodně štěpenou bílkovinou kravského mléka. To některým dětem stačí. Pak jsou pro těžší alergiky mléka aminokyselinová. Chce to vyzkoušet co bude sedět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Linda99999
6.3.24 15:52

@anavi13 přesně, syn musel mít Neocate, po roce akceptoval Nutrilon allergy care. Až to pomohlo, pak opatrně s příkrmy, byl to celkem boj, ale většina alergií vymizí. Synovi zůstala alergie pouze na psa, vejce a arašídy. S tím se dá žít.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.3.24 16:01

V pátek se poradím s doktorkou 😊
Moc všem děkuji. Ono to není tak, že bych nechtěla kojit. Ale ono při těch xxx omezení nevím, jestli bych to dala..

A příkrmy je věc druhá. Bojim se právě, aby pak neměla alergie na plno věcí. Ale vím, že se říká, že plno alergii časem vymizí.. Tak holt uvidíme.

• Citovat
  • Upravit
24223
6.3.24 16:02

@Linda99999 prostředí také. Teď ve třech letech pije rostlinné mléko. Po kravském má průjem. Ale celkově nechce moc mléčné produkty. Vajíčko již toletuje. Třetí je kojený, takže držím dietu já ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24223
6.3.24 16:04
@Anonymní píše:
V pátek se poradím s doktorkou 😊
Moc všem děkuji. Ono to není tak, že bych nechtěla kojit. Ale ono při těch xxx omezení nevím, jestli bych to dala..A příkrmy je věc druhá. Bojim se právě, aby pak neměla alergie na plno věcí. Ale vím, že se říká, že plno alergii časem vymizí.. Tak holt uvidíme.

Jde to kojit a držet dietu. Je to o zvyku. Já jsem na ní osm měsíců. Vyřadila jsem to co vadilo druhému synovi. U druhého jsem kojení ukončila, pač jsme se prostě nemohli dobrat tomu co přesně vadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí