ABKM u 5měsíčního mimča

3.3.26 21:33

ABKM u 5měsičniho mimča

Ahoj, chci se zeptat když moje malá má mít udajně ABKM a od 4 měsice davame příkrmy a neměla ekzém nějak zhoršený nic, žádný změny v plence, spokojená. Teď má malá 5 měsíců a má více červených flíčků po těle, rostou ji zoubky nahoře i dole najednou a má i červenou bradičku. Myslíte že ekzém se mohl zhoršit po Očkovani Hexou? nebo zoubky? Protože když zkouším jídlo, přijde mi jako by alergii neměla. Testy nam budou dělat v 6. měsicich, zatim se lékař jen domnívá.
Děkuju za typy. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24.4.26 13:34

Ahoj,
tohle je hrozně častá situace 🤍

Zhoršení ekzému při růstu zoubků i po očkování je úplně běžné. U zoubků je to navíc těžké vypozorovat, protože se to často projeví dřív, než se vůbec proříznou… a vlastně rostou skoro pořád až do cca 2 let.

Co se týče testů na alergologii, ty u takhle malých dětí často nejsou úplně vypovídající. Může se stát, že vyjdou nepřesně a pak je zbytečně vyřazených víc potravin, než je potřeba.

Za mě dává největší smysl jít systematicky cestou eliminačně expoziční diety, tedy ne jen vyřazovat, ale i postupně zkoušet, co opravdu vadí.

A co je důležité, ty alergeny se pak zase vrací zpět, aby si na ně tělo mohlo postupně zvyknout.

My jsme si tím prošli taky a moje skoro 3letá už dnes zvládá běžně vejce i mléko, i když na ně měla dřív velké reakce.

Já jsem si to tehdy hodně zapisovala, abych se v tom neztratila, teď mám na to i jednoduchou appku na ABKM, kdybys chtěla, klidně napiš 🤍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek