Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše: Více
Pokud to je horší, tak běžte znovu k lékaři.
Nepíšeš, jak je dítě staré. Zkusila bych dát prášek nebo sirup či kapky na alergii. Současně veškeré oblečení při praní důkladně máchat, nepoužívat aviváž ani žádné parfémy na prádlo. Vysadit potraviny, které mohou způsobit alergii. A šla bych i znova k lékaři, aby předepsal něco jiného, ať se vyrážka nerozšiřuje. Klidně krátkodobě něco s malým obsahem kortikoidů, ať se může kůže zahojit. Souběžně je potřeba hledat spouštěč. Klidně to může být i pylová alergie.
@nozu píše: Více
Synovi jsou dva roky. Ale kdyby to byla alergie na prášek, tak to má po celém těle ne?
Vše má jen na zádech… reagoval mi podobně na jahody, ale ty už hodně dlouho neměl.
Klidně to mohou být jen záda. Začala bych prostě vylučovací metodou. Evidentně se mu alergická reakce projevuje vyrážkou na zádech, viz ty jahody.
Já měla alergií (reakci) na sprchový gel balea…měla jsem suché kola, takové vyřážky a jen na rukách. Nikde jinde. Vyřadila jsem jej a jak jsem ho po delší době použila, zase jen na rukách po lokty.
@KKK85 píše: Více
Dávám jen bílé jogurty. Ale možná rajčata, ale ty má zase jen teď krátce protože k nim přišel na chuť, měl to už před rajčaty..
Nebo mě napadlo, že mu mažu na chodidla Ravintsara samozřejmě ředěný, ale to by asi neudělalo.
Pak koupu v Linola oleji
Zkus mu přestat mazat ty nohy. Ravintsara může způsobit alergickou reakci. Pro malé děti se ani nedoporučuje.
LINOLA FETT ÖLBAD přísada do koupele 1X400ML
toto?
tak to všechno na 14 dní vysaď, Ravintsaru, Linolu i rajčata a sleduj, zda to bude lepší - to všechno můžou být velmi silné alergeny
Linola… Viz foto. Toto fakt není vhodné pro dítě. INCI beauty aplikace super na složení kosmetiky. Jedeme hodně alverde, složení super. Ale dvouleté stačí voda. Složení třeba předražené Biodermy je děs.
To jsi ty s tím dítětem, které jedlo ve velkém jahody (teď v únoru) a hrozně se osypalo?
@KKK85 píše: Více
Ano to nám doporučila doktorka..
Kupovala jsem mu i nějaký spešl balzám drahý a nic.
Ravintsara mě tedy mrzí, protože mu dobře “funguje” ale nejsem si jistá, jestli měl vyrážku už před ravintsarou
Ahojky, vypadá to dost děsivě. Syn to má suché jak hroší kůži, pupínky červené a mapy.
Mažu mu to šlehaným máslem od Anely, zkoušela jsem i domácí konopnou mast.. nic nezabírá. Doktorka nám psala Ondřejovu mast, taky nic. Má to čím dál horší, začalo to světlými mapkami.. ale nevím zda ho to svědí, nevypadá to. Má to jen na zádech