Abnormálně vzteklé dítě v DS

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
194
21.6.21 15:38
:oops:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
21.6.21 15:45
@Anonymní píše:
Dítě tu fakt nikdo nesprchuje studenou vodou ani mu neplaca na zadek. Jeho matka nam dovolila mu jednu seknout nebo v těch jeho zachvatech ho spláchnout studenou vodou, což nikdo nedělá
Ale situace je zoufalá, v kolektivu děti to není ideální, co si budeme nalhávat, maminka to neřeší, tatínek si pro kluka nechodí. Odvahu na to pozvat do školky psychologa nemám, nevím jak by na to reagovala ředitelka, sama to řešit nechce, což je také hrozný přístup, ale ona sama tu nebývá, takže si to neumí asi představit, nehledě na to, že je to hlavně pro dobro dítěte. Spíš jestli někoho nenapadne nějaká rada, když má záchvat, nebo nápad čím ho ještě motivovat aby se s ním dalo pracovat. Já vím asi se rádi těžko, když nikdo vlastně nevíme žádnou diagnózu :nevim:

Tohle nevyřešíte, když neznáte příčinu problému. Ředitelce jde asi jen o prachy, když jste DS? Rodiče ostatních dětí si nestěžují? Nebojí se ředitelka, že přijde o klientelu? V takovéhle DS má určitě mnohem volnější ruce, než třeba státní školka, „zbavit“ se problémového dítěte s nespolupracujícími rodiči.
Já mít děcko někde v nějaké soukromé školce, platit za to nemalý peníz, a být tam dítě, které je totálně mimo, ubližuje, vyžaduje veškerou pozornost personálu, nějaké řešení a zlepšení situace v nedohlednu, tak tedy hledám jinde. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
21.6.21 15:45

Mně diskuze od zakladatelky přijde divná. Zdravé dítko nemá už v 3,5 letech mít plenu nebo mít takové projevy chování.
V klasické školce nebo dětské skupině by paní ředitelka rodiče upozornila, že s jejich dítětem není něco v pořádku. Děti by také doma řekly, že je ve školce dítko, které se bije, nebo se chová odlišně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
21.6.21 15:57
@Anonymní píše:
Dítě tu fakt nikdo nesprchuje studenou vodou ani mu neplaca na zadek. Jeho matka nam dovolila mu jednu seknout nebo v těch jeho zachvatech ho spláchnout studenou vodou, což nikdo nedělá
Ale situace je zoufalá, v kolektivu děti to není ideální, co si budeme nalhávat, maminka to neřeší, tatínek si pro kluka nechodí. Odvahu na to pozvat do školky psychologa nemám, nevím jak by na to reagovala ředitelka, sama to řešit nechce, což je také hrozný přístup, ale ona sama tu nebývá, takže si to neumí asi představit, nehledě na to, že je to hlavně pro dobro dítěte. Spíš jestli někoho nenapadne nějaká rada, když má záchvat, nebo nápad čím ho ještě motivovat aby se s ním dalo pracovat. Já vím asi se rádi těžko, když nikdo vlastně nevíme žádnou diagnózu :nevim:

A to je tedy soukromá dětská skupina? Chtěla bych znát důvody proč ředitelka problémy řešit nechce. A informovala bych rodiče ostatních dětí co se ve školce děje. Tohle není normální a mít dítě někde, kde mu ubližuje druhé, zřejmě nediagnostikovane, kvůli laksnosti ředitele a nezájmu řidičů, tak bych byla tedy hodně drsná. Ono, aby se to v konečném důsledku neobrátilo proti uctilelkam, že jste třeba včas nereagovaly apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
21.6.21 16:26

A nešlo by dítě z DS vyloučit s tím, že by potřeboval spíše jiný tip školky. A mně taky přijde ve 3,5 letech u „zdravého“ dítěte plenka divná a ano, je to vizitka rodičů. Do normal školky by ho nevzali. Pokud je chlapec zanedbaný, rodina nespolupracuje, obrátila bych se možná na příslušný orgán. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3878
21.6.21 20:37

Mluvila bych s maminkou, asi to bude chtít nějaká vyšetření, asistenta atd. Jestli maminka nemá zájem se angažovat, vyloučila bych ho, pokud bych měla tu moc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
22.6.21 06:15

@Mgree hele a co je u tebe v tomto směru zdravé dítě a jak ho poznáš? :think: To má každé děcko nosit triko s popisem svých diagnóz, aby nějaká agilní šmudla ihned neposuzovala péči rodičů?

• Citovat
  • Upravit
1421
22.6.21 09:00

Jste dětská skupina, kde jde hlavně o peníze, pracují tam nekvalifikovaní lidé a je to vidět, bohužel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.6.21 09:42

@Klara178 vzdělání tu mají všichni ale jinak jste to trefila je to bohužel pračka na peníze a byznys na dětech, máte pravdu

• Citovat
  • Upravit
180
22.6.21 11:03
@Mgree píše:
A nešlo by dítě z DS vyloučit s tím, že by potřeboval spíše jiný tip školky. A mně taky přijde ve 3,5 letech u „zdravého“ dítěte plenka divná a ano, je to vizitka rodičů. Do normal školky by ho nevzali. Pokud je chlapec zanedbaný, rodina nespolupracuje, obrátila bych se možná na příslušný orgán. 8o

Mě tedy přijde dítě v 3,5 letech s plenkou normální, některé chce prostě čas, obzvlášť kluci. Už jsem to tady někde psala, ale můj syn taky měl v tom věku plínu a když jsem se na to ptala neurologa, tak mi řekl, že jestli s tím mám problém, ať si dojdu k psychiatrovi. Syn vystudoval a dělá informatika, takže vše bylo OK, jen příliš agilní matka, která dala na řeči kolem typu "to moje dítě už v roce…, to musíš dělat to a to…, to je vizitka rodičů… a podobné blbiny. Na nočníku se určitě to, jestli je dítě v pořádku nepozná. Samozřejmě když na něm bude sedět ještě v sedmi letech, už to bude divné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1650
22.6.21 11:10

Jak dlouho už tam takhle bojujete? A fungujete i o prázdninách, nebo se jedná o těch pár dní? Jestli nemluví, může být tak agresivní právě proto. Nedokáže vám říct, co potřebuje, a proto útočí. Nebo vám třeba ani nerozumí. Nefungovaly by na něj komunikační kartičky? Obrázek by třeba pochopil líp než sáhodlouhé vysvětlování, ale to je na delší dobu. Společné aktivity ho třeba nejen že nebaví, ale vůbec nechápe jejich smysl, kdyby byl někde stranou, na nikoho by třeba neútočil, ale to by chtělo tu asistentku. Jestli nesnáší fyzický kontakt, je pro něj objímání jen dalším důvodem k obranné reakci. Místo hlazení by třeba ocenil nějaký bunkr, kam by se mohl sám schovat a uklidnit se. Ale to všechno se asi nedá moc praktikovat s hromadou dalších dětí, takže prvořadé by bylo vysvětlit to paní ředitelce, rodičům a vyřešit nějaká podpůrná opatření, pokud se jedná o další rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2558
22.6.21 11:15

Doporučila bych rodině vyšetření odborníkem a osobní asistentku,…jsou nevychovaný děti, ale tohle zavání spíš nějakou poruchou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
22.6.21 12:36
@Anonymní píše:
@Klara178 vzdělání tu mají všichni ale jinak jste to trefila je to bohužel pračka na peníze a byznys na dětech, máte pravdu

pedagogické? to je právě problém těchto skupin, to jsou soukromé skupiny, nemají rámcový vzdělávací program jako státní školky, vlastně slouží k hlídání dětí. Asistentku na takové dítě určitě nedostanete, když jste dětská skupina…
Ale určitě by se to řešit mělo. Jak kvůli chlapečkovi, tak ostatním. Pokud paní ředitelce nebo vám není osud dětí i chlapečka lhostejný, tak by měla s rodiči o potížích mluvit a navrhnout návštěvu klinického psychologa. Hlavně tedy ředitelka by to měla řešit samozřejmě…tohle opravdu není v pořádku a chlapeček má evidetně nějaký zdravotní problém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí