Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, chci se zeptat. Mám dceru, která bude
předkolačka. Museli jsme se odstehovat z jedné městské části do jiné, takže jsem nebyla na žádném jiném zápisu a musim s ní dojíždět docela dálku.. tam, kde ted jsem, tak tahle spadova školka (nemá tu zatim trvaly pobyt) je absolutně nevhodné (romská) mam nějaké práva, nebo šance dostat ji do nějaké jiné školky? Asi to neni moc srozumitelné, omluvte mě
a děkuji za menší osvětu
@nestarejtese hele, ja myslela ze školky spadove nejsou?
ze můžeš dítě nahlásit kamkoli v místě bydlište, aspoň u nás to tak je, týká se to cele městské části ![]()
No šanci jsi propásla, když jsi dite nezkusila přihlásit do vhodne školky v době řádných zápisu. Jako budoucí předškolacka by měla jistě slušnou šanci
Můžeš to zkusit dodatečně obvolat, sehnat soukromou školku, dál dojíždět do současné školky.
Taky dost záleží, odkud přesně jsi a jak jsou v dané obci stanovená kritéria zápisu a jak moc je tam ve školkách natrask.
@Helca83 píše:
@nestarejtese hele, ja myslela ze školky spadove nejsou?ze můžeš dítě nahlásit kamkoli v místě bydlište, aspoň u nás to tak je, týká se to cele městské části
To záleží na obci/zřizovatelů, jaká nastaví kritéria. U nás je spádová oblast celé město, jinde třeba čtvrt.
Nahlásit si dítě můžeš třeba přes půl republiky, otázkou je, jestli ti ho vezmou. Protoze spádové děti pak mají prednost.
Aha, tak nevíte prosim jak je to konkrétně z Brnem?
možná me ted diky tomu známé drbny emiminarky poznaji, ale tak ať ![]()
@Svistice Aha, dik za vysvetleni. a nevíš proč to tak je? školky spadove nejsou a školy už jsou?
@Helca83 píše:Školky jsou také spádové. Vždyť to píšu. Jen někde může být spádová oblast pár ulic, jinde celé 100 000 město.
@Svistice Aha, dik za vysvetleni. a nevíš proč to tak je? školky spadove nejsou a školy už jsou?
@Svistice Jo taaak, no tak to jsem Te jednak blbe pochopila a jednak mi to pro nase mesto teda vubec nedava smysl - my mame skolky po cele MC a skoly jednu konkretni, coz je debilni protoze my treba mame x nespadovych blize a lepe na MHD…
@nestarejtese píše:
Aha, tak nevíte prosim jak je to konkrétně z Brnem?možná me ted diky tomu známé drbny emiminarky poznaji, ale tak ať
V Brně je spádové jedna konkrétní školka. Funguje to tak i u škol. Vybrat si samozřejmě můžeš pořád, ale body za spádové dostaneš jen v jedné konkrétní. Já mám stejný problém se spádovou školou, dětem jsem kvůli tomu přehlašovala bydliště, i když je námi vybraná škola ve stejné čtvrti.
@nestarejtese mš v Brně jsou spádové dle konkrétních ulic viz https://zapisdoms.brno.cz/…-obvody-skol tam si najdi svoje TP a dle toho najdeš spádovou školku
V Brně jsou školky spádové podle ulic. I v rámci jedné MČ je více školek a pro každou jsou spádové jen určitě ulice z té MČ. Budoucí předškolačku by ti vzali téměř všude, škoda, tos prosvihla. Teď ti nezbude nic jiného, než školky obvolavat a doufat, že se místo najde. Nebo zůstat tam, kde jste.