Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, mám docela problém. Udělal se mi absces v tříslech, Dr. nasadila antibiotika a mažu višňovou mastí. Po třech dnech mi vytekl hnis s krví, ale šíleně to na jedné straně napuchlo a dělají se kolem další malé puchýřky. Chodím tak, že kulhám…měla jste to některá tak? Hojí se to nebo šupat do nemocnice? Děkuji za každou odpověď.
Já jsem toto měla bohužel několikrát, u mě se jednalo o ucpání potních žláz a vždy to museli rozříznout a vyčistit na chirurgii. Poprvé to také dr. léčila nějakou mastičkou ale za měsíc to bylo zpátky.
A sakriš, mám z toho děs, šílím bolestí a nevím, co by mi tam řezal, když to mám jen napuchlé, ono to prasklo samo, jen mě děsí ty další malé puchýřky ![]()
@kaja7 měla jsem to několikrát. Dělají se mě na prsách když jsem po porodu. Někdy se vyhojil, někdy zapouzdřil, s posledním jsem byla mezi svatkama na chirurgii kde mé ho rezali. Antibiotikova mast ani černá mé nepomohli, ani babský rady. Uvnitř byla zanícená mazová žláza. Tu doktor vystřihnul pryč, tak snad budu mít klid.
@MARKETAB81 tak to jsme měli stejný problém. Další už se ti teď netvoří? Mě doktor říkal, že je potřeba čekat až rok po porodu, než se ustálí hormony, který to způsobují.
@kaja7 ne, napuchá to když se to horší. Mě se t třeba během 10 hodin zvětšilo z velikosti třešně do velikost velké švestky. Uvidíš ráno jak to bude vypadat. Najdi si starý diskuze na téma furunkl, jsou tam rady co s tím-nahřát teplou vodou se sodou.
Měla jsem to dvakrát, pokaždé mi to museli vyříznout. Na hojení mi tehdy super zabral Wobenzym.
@kaja7 do špitálu, jestliže se to šíří.. a mmchdm, ono to bolí teď, jak to říznou, hodně se Ti uleví. jinak při hojení to nemá napuchnout, je tam nějaký problém, jinak by to neudělalo..
Ale mě už ta bulka splaskla, všechno je venku, tak tomu moc nerozumím:-( Puchýřky tam nejsou, jsem se spletla
už vidím i to, co není ![]()
Manžel to měl cca 2 roky zpátky, šel akutně do nemocnice, za 3 dny i se zákrokem byl doma, potom na neschopence měsíc (ale to díky tomu, že má fyzicky náročnější povolání). Určitě bych to neřešila mastičkama a tak, ale rovnou do nemocnice, ať máš rovnou pokoj, když ti to doktor pořádně vyčistí. ![]()
Mě rto řezali celkem už třikrát a dělá se mi to hlavně po větší záteži, třeba na kole. Mě to vždy dělají lokálně, při jednou zákroku jsem se musela odvést i sama domů autem z nemocnice, nečekala jsem že mi to budou řezat no a když to přišlo cestou zpět k sobě tak tedy nic moc. No a když se mi to opakuje tak většinou na jiném místě. Ted jsem měla cca 2 roky klid a mám pocit že se zase něco tvoří, tak uvidíme.