Absolutní LENOCH v bříšku

1124
9.10.05 19:24

Absolutní LENOCH v bříšku

Ahoj holky,
možná hlavně maminky,

Po tomto víkendu jsem usoudila že mám problém :lol: :wink: :roll: a potřebuju vědět jestli jsem si ho vytvořila jen v hlavě nebo jestli ho fakt mám :wink:
Jsem ve 25tt a moje miminko je - podle všeho a podle posledních 4 dnů tuplem- absolutní lenoch , ale čeho je moc, toho je moc. (Teda spíš čeho je málo -kopanců). Těhulky v tomto stadiu pozorují boulení na břiše, píší o dvouhodinovém řádění malých fotbalistů v bříšku, zejména ve večerních hodinách, někoho kopance dokonce budí ze spaní, něčí miminko údajně není v klidu ani pár minut denně.
Naše překvápko ovšem asi spí 24h denně ve dne v noci, před jídlem stejně jako po jídle, že by ho na zádech měla tlačit moje páteř je mu putna, ani nečutne, dloubání ignoruje, svícení baterkou ignoruje, změny poloh mu nevadí, ani utlačování ve skrčené poloze, řádění nenastává ani po přísunu teplého či sladkého jak píše chytrá kniha, prostě útlum. :! Sem tam teda někam čutne ( nejvíc v době kdy už jsem zralá na psychinu nebo oblečená vyjet na gyn.ambulanci hystrečit :wink: ). Když kopne, je to max. 5 ťuknutí za sebou a to žádné herdy. Pak je zas několik hodin klid. :! :?:
Pohyby jsou něco, na co jsem se hrozně těšila a zatím jsem trochu rozčarovaná. :? O nějakém boulení přes břicho nemůže být ani řeč, to vidím já tak 2× do týdne při max. soustředění, kdy se mi 2× zvedne kůže asi o cenťák.
Brzy přijde doba, kdy by podle rad doktorů měla žena napočítat aspoň 10-12 pohybových epizod za den. Tak to my máme tak na víkend i s pátkem…
Takže moje otázky a prosba o pomoc, radu, zkušenost: :arrow: Měly jste to některá také tak, pokud ano, jak dlouho nebo změní se to ještě v pozdějším stadiu??? :arrow: Jaké pak bylo miminko po narození?? Taky kliďas a lenoch?? :arrow: Tušíte někdo, na co by to mohlo ukazovat v případě , že by to byl opravdu problém??? Genetický UTZ i AFP testy byly v pohodě, ale ne vše se odhalí… Co by se mohlo projevovat takto - tj. Že by mimi v bříšku kopalo minimálně???

Děkuju předem každé za jakoukoliv radu, klidně i za ujištění, že je to normal a jen hysterčím.

Claudie a Skipísek 25tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
238
9.10.05 19:35

Claudie,
jestli je to tvoje první mimi, tak já jsem u prvního v 25tt teprve začínala cítit nějaké pohyby a to opravdu jenom někdy. Myslím, pokud je na UTZ vše v pohodě, tak se zatím nenervuj. Později ti to vynyhradí. Moje první mimi bylo pak hodně v bříšku kopací a ve skutečnosti je to opravdu divoška. Zato u druhého jsem cítila pohyby už od 17tt, ale až do porodu se jen pomalu převaloval a já jsem ho nazvala ruským bohatýrem, protože byl opravdu líný. A po narození je to zatím opravdu líný, hodný a spinkací chlapeček.
Eva + 2,5r +3 týdny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dia
34
9.10.05 19:37

Ahojky Claudie, tak nejdřív Ti napíšu, že si myslím, že boulení určitě zažiješ a bude čím dál znatelnější, jak bude mimčo větší a bude mít míň místa. Mě ke konci těhu ujíždělo celé břicho do stran. Nejsem doktor, takže netuším, jestli to může značit nějaký problém, ale podle mě tam prostě má mrňousek zatím dost místa, takže kope do vody a ty to skoro necítíš. Moje mamča když čekala mého bráchu, tak říkala, že téměř nezažila pohyby. On byl prostě tak strašnej lenoch, že se prý hýbal tak 1× denně a to ještě aby se neřeklo. A vydrželo mu to dodnes (je mu 22 :lol: ). Po narození ten první rok mu prý mamča chodila na hrudníček poslouchat, jestli mu vůbec bije srdce. Prostě furt chrněl.
Takže být tebou, tak se nestresuju ale na druhou stranu pro klid v duši bych klidně skočila k doktorce se o tom pobavit. Moje dr. je perfektní, takže bych se vůbec nebála, že na mě bude koukat jak na blázna.
Někdy bych si docela přála mít spáče ..... O tom našem piňďovi se to rozhodně říct nedá :lol: :lol: :lol:
Přeju zdravé a HODNÉ miminko :lol:
Pa D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
9.10.05 19:39

Nevim, jestli ti pomuzu, ale me to takhle dcera delala pravidelne. Vzdycky treba dva dny v brisku jakoze nikdo nebydlel, az jsem se zacinala bat. Potom to zase bylo OK a treba po dvou tydnech zase nastal klidov klidovy rezim. Po peti dnech bych asi strach mela, ale jak pises neni to jako u nas, ze by se mimisek ani nehnul, takze tam je…a asi zdravoucky.
Myslim si, ze cinnost v brisku nema vliv na temperament po porodu. Mala byla docela klidas a po narozeni nevydrzi chvilku v klidu.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17718
9.10.05 19:44

ahoj,

já mého syna v břichu necítila hodně dlouho. Až snad v sedmém či osmém měsíci se uráčil trošku kopnout či udělat nějakou tu bouli na mém břichu. Takže se vůbec neboj. Když jsme v devátém měsíci museli chodit na „záznam“, museli jsme švindlovat,jakože se hýbe :-). ( u některých zařízení jsme totiž museli zmáčknout tlačítko při pohybu).

A po narození ? Je to ten největší čipera a živel co známe. Od 3 týdnů držel hlavičku při pasení, od 7m měsíců chodí po čtyřech a sám sedí atd atd. Asi si to v břišku užil a nabíral energii :-)

Irias + Štěpán ( skoro 8m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
9.10.05 19:47

Ahojky,

tak je pravda, že já mám taky docela líné mimi a opravdu pořádně se boulí a kope jen chvílemi a ne zrovna často. Jsem 40tt. Ale nepsala jsi jestli si to říkala na gyndě. Určitě bys to měla probrat s lékařem, může to být špatnou placentou či pupečníkem. NECHCI TĚ STRAŠIT. :? Ale určitě se dá domluvit s lékařem a když tam zavoláš tak ti řeknou jestli přijít hned nebo počkat až do termínu návštěvy. Je normální že se bojíš a měli by to chápat. :wink:
Třeba je všechno v pohodě, při UTZ tohle kontrolují ale jistota je jistota. :wink:
Doufám že je všechno v poho a krásný zbytek těhu přeje IVA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7463
9.10.05 20:04

ahoj Claudie :D

tak delfinek byl lench v brisku,zadne vykopy jen obcas milostive hodil bouli,abych vedela,ze se ma :D . A po narozeni to byl desny klidas,spinkal,proste pohodicka.

ted uz je to tedy hysterka mala,ale to sem nepatri :D

pozdravujem skipiska :D

market a delfinek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missorka
9.10.05 20:09

Caludieeeee,

neblbajs! :-) Skipísek je v pohodě, užívej si klidu, ono to přejde ;-).

K tvým otázkám:

1. Ano, Val byla taková, ke konci se to nezměnilo příliš, významnější pohyb si pamatuju jen když se točila hlavou dolů, to jsem ovšem měla pocit, že v tom 32.tt už toho má dost a prostě odchází. :-)

2. Ne, ne a ne. Val je živé, uplakané a strašně zvědavé miminko. :-)

3. Domnívám se, že to problém opravdu NENÍ ! Znepokojovalo by mě, kdybych pohyby necítila třeba celý den, ale pokud jsou, byť minimální, byla bych v klidu.

Tvůj i můj oblíbený dr. Koucký o tom hezky píše, ale jak tě znám, už si to četla. Navíc pohyby zesilují až kolem 30.tt, máte ještě čas. Taky chodíš do práce a makáš - to je rozdíl oproti těhulkám co si užívají doma a mají čas se pozorovat.

Jo, a napiš Ed ke Štěstíčkům, Skipísek a Pětníček jsou si koukám velmi podobní (můj tip jsou oba chlapečci :-))

Je jasný, že máš obavy, ale počkej, jak ještě budeš nostalgicky vzpomínat, jak nekopalo a nemělo audioprojevy. ;-) Já teda aspoň vzpomínám, a teď odcházím s tím „bříškokliďasem“ skákat na míč.

Peta a spol.

• Citovat
  • Upravit
125
9.10.05 20:47

Já taky souhlasím s holkama - klííííídek!!!!! Každé dítě je jiné a jeden náš známý bylinář tvrdí, že tyhle děti, které jakoby příliš nekopou tím dávají pouze najevo, jak moc jsou u maminky spokojené!!! Pokud v poradně u doktora nemáš žádný patologický nález, vůbec se nestresuj, uvidíš, že pak budeš po porodu ráda vzpomínat, jak bylo mimi v bříšku klidné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1124
9.10.05 21:21

Holky díky všem za dosavadní odpovědi !!! Kdo se ptal, tak ano, je to moje první těhotenství (teda první, které dospělo do stadia kopanců, ale to sem nepatří). Tak že bych dnes spala klidně, né jako poslední dvě noci číhající na každý pohyb??? :wink:
Missorko - o Pětníčkovi jsem četla, jenže dřív ED psala jak hezky řádí (po cole) atd. (v důsledku toho už jsem Skipískovi poslala i tu extrémně nezdravou Colu - a prd !) … (mimochodem taky obě mimča blbnou se špatně nastlanou placentou - že by fakt podoba??)

Jinak k Dr. jdu až asi za 16 dní a naposledy jsem byla před dvěma týdny. To jsem mu nic neříkala, protože to mi přišlo ještě fakt brzy, na hystrečení teprve a říkala jsem si, že se to ještě rozjede a že by mi řekl, že jsem v týdnu, kdy ještě může mít miminko „útlum“ i mnoho hodin.
Kdyby to pokračovalo, asi tam zavolám, ale po posledním jeho sdělení: „vy máte tak ukázkové těhotenství“ mi to přišlo, že by to vypadalo, že si fakt vyrábím problém za každou cenu.

Claudie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
9.10.05 22:40

Ahoj Claudie,

jsem na tom stejně, Mám necelý měsíc do porodu a pohyby nic moc. I když teď ke konci už občas nějakou tu bouli mám, ale ještě tak před měsícem jsem necítila vůbec žádný pohyb i několik dní a pěkně jsem plašila a měla jsem strach, ale doktor mě uklidnil, že je to úplně normální, takže buď v klidu.

měj se a přeju ti hodně zdravíčka

Verča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
10.10.05 07:38

Ahoj Claudie a „lenochu“,

moje mimčo bylo přesně takové jak popisuješ Skipíska - tzn. žádné boulení, žádné buzení v noci, žádné tlaky na žebra ani jinde, vůbec mě nerušilo, a tak to bylo až do porodu.
Taky jsem vyšilovala a neustále vyvolávala manželovi do práce - „Ještě se od rána nepohnulo, fňuk“ a za půl hodiny „Lásko, tak klid, už se pohnulo…“ . :roll:
Jednou jsem dokonce šla do porodnice pro jistotu na monitor (od rána do odpoledne se pohnulo jemňoučce tak 2× a to už jsem byla ve 34.tt), samozřejmě bylo všechno v pořádku.
Později jsem se dozvěděla, že to mohlo být tím, že
a) placentu jsem měla na přední stěně, tudíž tlumila pohyby (je to jen teorie, kterou mi někdo nadnesl, nejsem Dr., nevím, jestli to opravdu může tak tlumit),
b) miminko bylo výrazně dole, tzn. hlavičku velice nízko, takže žádný tlaky na žebra a přilehlé orgány se nekonaly,
c) malá měla při narození jen 2600 g, takže žádný obřík.
Prý je nutné cítit miminko min. 1× za 12 hodin, ale jinak malá fakt vůůůbec neřádila tak, jak popisovaly ostatní maminy. Zato teď … od narození je beruška neklidná, nespavá, pohyblivá až moc, řekla bych až hyperaktivní …

Hlavně, ať jsme všichni zdraví … Hodně štěstí, bude to v pořádku!

Timeaa+Áda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
10.10.05 08:58

Ahoj Claudie,
zrovna minulý týden jsem se na podobnou věc ptala své dr. a uklidnila mě, že pokud cítíš přes den aspoň sem tam nějaký (třeba mličký) pohyb, je to v pořádku. Problém by byl, kdybys je necítila vůbec. Ptala jsem se na to, protože náš mrňousek střídá taková období, kdy je relativně dost aktivní (ale že by sebou mrskal v kuse třeba 2 hodiny, to teda taky ne), a pak je několik dní taky hrozný lenoch a opravdu cítím jenom sem tam takové šťouchnutí. Prý je to normální, opravdu ta miminka často spí, navíc záleží, jak je natočené - když má nožičky a ručičky dovnitř do tvého břicha, tak tam ty kopanečky necítíš. Navíc se mi běžně stávalo ještě před pár týdny, že když jsem třeba chodila nebo se jinak aktivněji hýbala, nebo se naopak třeba v práci hodně soustředila na práci, tak jsem žádné pohyby necítila třeba půl dne. Teď jsem ve 29tt a už chvíli cítím pohyby i když se hýbu já sama, ale dřív jsem je opravdu cítila hlavně, když jsem já sama byla v klidu (a nejlíp vleže). Jo, a ze spaní mě teda pohyby rozhodně nebudí, a na žebra mi mrňous zatím jednoznačně nedosáhne. Nejvíc pohybů cítím kolem pupíku (max. do úrobně pasu - teda tam co kdysi býval :wink: ) nebo pod ním a pak po stranách, ale ne výš, než je pupík - takže bych řekla, že je mimís relativně dole (i podle tvaru břicha), nebo možná většinu času stráví napříč - nevím.
Tak držím palečky, ať pěkně rostete, a neboj, ty pohyby určitě časem naberou na síle.

Ahoj Bubinka a svištík 28+2tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
10.10.05 09:27

Ahoj Claudi,

můj Adámek se choval v bříšku přesně jako tvoje mimi. Jednou jsem to dokonce nevydržela a na gynekologii jsem opravdu jela. Když jsem čekala na autobus tak se malý „ozval“, ale už jsem tam prostě jela. Udělali mi utz a vše bylo o.k. Malý prý hodně spal. A to už jsem byla po 30t.t. Taky jsem se ho všemožněla snažila přemluvit k aktivitě, ale nic moc.
Myslela jsem si, že to bude kliďas, ale pořádně jsem se spletla:-( Je dost ubrečený, neklidný a nevydrží sám. Miluje společnost. Je ale pravda, že se mu nechce moc hýbat. Je mu 5 měsíců a zatím se nepřetáčí prostě pohybově nic moc. Ale krásně se směje a moc rád papá:-) a taky se spánkem je to dost špatné, ale každé mimi je jiné.

Tak hodně zdravíčka vám oběma a papa v Zebřičkovém deníčku:-)

Andrea a Adámek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
10.10.05 10:57

Milá Claudie,
jsem ve 32. tt a měla jsem před pár týdny stejně negativní pocity, co se děje s mimískem. Na jedné straně jsem si myslela, že mám moc hodné miminko, ale když ty pohyby byly tam vzácné… Dnes je všechno jinak. Od asi 29.-30. tt sebou miminko pěkně mele. Na bříšku se mi zrovna nedělají boule, to bych musela sedět doma a stále se sledovat. Ale jelikož chodím ještě do práce, tak to nejde. A k pohlaví mimíska. Bude to s velkou pravděpodobností chlapeček. Že by si chlapečkové šetřili energii na příchod na svět :wink:
Tak si z těchto vzácných pohybů nedělej starosti. Určitě bude všechno v pořádku.
Opatruj se a přeji Ti hlavně hodně pozitivních prožitků v těhotenství
Krásný den
 Bára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original