Čaj z maliníku

14
5.10.05 08:29

Čaj z maliníku

Byl vám některé doporučen pít čaj z maliníku pro lepší porod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
986
5.10.05 09:03

Tenhle čaj uvolňuje hladké svaly dělohy, prý. Ale je děsně hnusnej :x teď dopíjím hrneček asi hodinu a je bléééééééééééééé bléééé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
5.10.05 20:33

čaj jsem pila od 35týdne-poctivě!.přenášela jsem…má uvolnit svalstvo dělohy a usnadnit otevření…vůbec jsem se neotvírala tak mi po 14 hodinách udělali císaře.. :(
už bych se stím čajem neotravovala je to na nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2793
5.10.05 20:39

Já jsem maliník popíjela,hnusnej mi teda nepřipadal,chuť byla nevýrazná,ale šlo to.
Nevím,zda pomohl maliník nebo homeopatika,nebo příznivá konstelace,ale porod jsem měla doslova překotný.Oteřřela jsem se ze 3 cm na 10 za půl hodiny a šlo se rodit.
První porod trval cca 11 hodin,žádný z uvedených prostředků jsem neužívala.
Ale četla jsem v poradně Dr.Kouckého na www.porodnice.cz,že kdyby měl maliník takovou zázračnou moc,určitě by ho lékaři využili,spíš je to babská rada.
Ale rozhodně tím nic nezkazíš,že?

Pa Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
5.10.05 20:57

Já maliník taky pila - chutnal mi víc, než teď čaje pro kojící matky (taková skutečně nepříliš výrazná bylinná chuť). Sám o sobě jistě není zázračný, ale v kombinaci s další přípravou určitě své odvede. Navíc z těhu si pamatuji, že byl problém, co pít (kolik jen čajů se vyloženě nedoporučuje) - takže jsem v posledních 5-6 týdnech byla za maliník i z tohoto důvodu vděčná. Johanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
5.10.05 21:00

Ja jsem malinik pila, chutnal mi :) tak nevim mozna jsem nenarocna, nicmene jsem rodila 13 hodin, takze fakt nemuzu rict, ze by mne to pomohlo. Nicmene priste ho urcite budu pit zase, kdo vi…:) Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
5.10.05 21:40

Ahoj, já souhlasím s Johankou, taky jsem za něj byla vděčná, když na váběr toho moc není…Ale on má mít také funkci tu, že snižuje krvácení po porodu, což u mě zafungovalo…nejlepší je ovšem čersvtvý, ne sušený…Můžeš ho říznout s jahodou. Po porodu se doporučuje čaj z kontryhele na dobré zavinutí dělohy. Navíc kontryhel je prý dobrá bylinka na všechny ženské problémy, premens. syndrom atd. Jo a ten maliník je třeba dobré i kombinovat se lněným semínkem, to má taky uvolnit hladké svalstvo. Já měla porod dobrý a pamatuju si, že po vypití toho čaje jsem šla hned na WC na velkou, asi to něco do sebe má…Každopádně tím nic nezkazíš..:-)Krista

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
6.10.05 00:38

Tak ja jsem malinik taky pila a chutnal mi moc a navic jsem pila jeste malinovy dzus. Otevirala jsem se postupne hezky takze v den kdyz zacal porod jsem byla uz na 4 cm otevrena…coz vlastne je uz skoro pulka porodu pak jsem se otevrela asi za hodku na 6 cm a ten zbytek se zastavil asi na 4 hodiny protoze jsem si nechala pichnout epidural. ALe po tom co mi praskly vodu to slo hladce a Jenik byl za hodku na svete. Ale ja fakt nevim jestli za to muze ten malinik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
6.10.05 09:19

Tak já taky přenáším, a maliník mi nechutná, takže s pitím končím :wink: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
6.10.05 13:06

Já ho pila asi měsíc před termínem a možná mi pomohl. Od první kontrakce do narození Matýska nám to trval 7 hodin.

L. + Matýsek 9 m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
6.10.05 13:11

Ahojky,
já jsem ho taky pila poměrně poctivě ke konci těhotenství.Problém s chutí jsem neměla, mám ráda bylinkové čaje (ani urologický mi nevadí :lol: ,kdyžtak jsem ho sladila medem.Ale jestli mi pomohl…No,asi ne. Rodila jsem 22hodin a to mi píchali vodu, některé hodiny si ani nepamatuju,ležela jsem v bolestech.Měla jsem 23stehů, nástřih byl automatický a to podotýkám, že jsem před těhotenstvím kondičně celkem pravidelně cvičila a v těhotenství chodila na ta těhotenská cvičení…Tak nevím, někde byla „chyba“,ale kde, to se asi nedozvím :? Bezproblémový porod vypadá jinak :D Takže maliník pij,pokud Ti chutná, nic tím nezkazíš,ale zda pomáhá,se asi jednoznačně říct nedá…
Maxik+19měs.Péťa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
1.12.06 14:40

Kde se dá ten čaj koupit? V lekarne na netu neni. Dekuji

• Citovat
  • Upravit
36
2.12.06 14:37

Já jsem taky pila čaj z maliníku - přenášela jsem 14 dní. Jestli za to ale mohl právě maliník to nevím, přijde mi to spíš jako osud, nádhoda. Každopádně mi chuťově špatný nepřišel, spíš takový nevýrazný. Určitě ti neublíží, ale možná taky vůbec nepomůže. Jak se tady už psalo, je to spíš taková babská rada.
Koupit se dá v jakékoliv lepší lékárně, já jsem ho například kupovala ve speciálním obchodě, kde dělají čaje, takže jsem ho neměla sáčkovaný, ale jen sušený a louhovala jsem si ho sama.
Přeji ať ti chutná a „pomůže“. :)
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
2.12.06 21:44

Čaj z malinovníku se smí pít až od 34tt. To upozorňuju!!Právě kvůli tomu, že uvolňuje hladké svlastvo. Já jsem ho od toho 34tt pila poctivě každej den konev. Přenášela jsem 7dní a porodní bolesti jsem měla od pátku od rána a rodila jsem až v sobotu večer. Ale nemohu říct, že bych se otevírala pomalu, spíš ty opravdový bolesti začali až v so ráno a potom, co mi píchli vodu jsem měla za 2hodiny odrodíno. Na záchod jsem šla taky bez problémů, s krvácením jsem taky problémy neměla, ale to nevím, jestli s tím souvisí. Každopádně čaj mi ze začátku moc nešmakoval, ale pak jsem si na něj dost zvykla, že mi po porodu jeho pití i chybělo.
Kupovala jsem ho v obchodě se zdravou výživou, protože v lékárně ani obchodě s čaji jsem ho nesehnala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vazka79
7.11.09 20:39

Maliník

Ahoj, já jsem v 39. týdnu, čaj piju od 36 týdne, poslíčky mám skoro každý den. Dám vědět, jaký byl porod, jestli maliník za něco může. :-P

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky