Čaj z maliníku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12505
9.1.13 14:17

Ahoj čaj určitě pij nejdřív od 36tt, já ho pila od 38tt a to denně a stejně sem 10dní přenášela..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
9.1.13 16:02

Podle toho, co je moc. Může způsobit poslíčky :think: pila jsem 1,5 litru denně měsíc před porodem a porodila jsem skoro na termín

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
9.1.13 16:32

@Nainuva Podle mě by jsi takto porodila i bez maliníku.
Doktor mi sám řekl, že ten maliník jen „přispívá“ psychice těhotné ženy ve stylu, že „něco pro sebe dělá“. Že to ale žádný vliv na porod absolutně nemá, i kdyby se prolévala žena několika litry maliníku denně. Jen je to prý velká výhoda v tom, že aspoň ke konci dodržují množství tekutin za den.
Prý že kdyby to byl tak dokonalý čaj, tak by se už ordinoval předem v těhotenství každé ženě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
9.1.13 19:32

@Maculinka jojo, to byla jen reakce na to, že se tázající obávala předčasného porodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
16.6.13 11:15

Zdravím nastávající maminky :-)
Chci se podělit o své zkušenosti s maliníkem. Taky jsem tomu nevěřila na 100%, ale i gynekolog mi potvrdil, že pomáhá uvolňovat svaly pánevního dna a může (nemusí) částečně ovlivnit průběh porodu, každopádně za pokus to stojí, i kdyby to působilo jen jako placebo.
První porod před 17ti lety byla hrůza!!! Čtyři dny mi píchali provokačky, pak 18hod děs běs, nastřižená jsem byla až ke konečníku, mimi zboulovaný a přidušený :?
Většinou jsem na tyhle věci lajdák, ale vidina „hladkého porodu“ mě vybičovala na maximum :lol: Pila jsem 2 šálky denně od 36tt. Tentokrát byl porod doslova krásnej zážitek, 12hod od prvních bolestí do konce, ale bolesti minimální, jak silnější menses, naprostá pohoda, většinu doby jsem strávila doma v klídku, vyprala dvě pračky, umyla si vlasy, nasnídala, naobědvala a stačila vypít ještě dva hrnky maliníku :mrgreen: Bez nástřihu byla malá venku na tři zatlačení.
Takže, ať si říká kdo chce co chce, já tomu prostě věřim a doporučuju zkusit :lol:
Přeju všem nastávajicím maminkám hodně štěstí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sliva
16.6.13 19:56

Ja teda taky myslim taky, ze funguje. Muj porod 3tiho ditete trval 4h. Ty prvni 2 porody tak 8…

• Citovat
  • Upravit
611
12.9.13 15:50

Holky, kde jste ho sehnaly? Já už jsem byla ve 2 lékárnách a neměly ho :x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
13.9.13 12:01

Já jej určitě vyzkouším také, ale ještě je brzy. Myslím, že i když to nebude fungovat na 100 procent, za pokus to stojí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1533
13.9.13 12:31

@hanitscha ja koupila v lekarne a da se asi sehnat na netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
611
13.9.13 14:15

@vonbrizon jj, na netu se dá sehnat určitě, ale to poštovné je vyšší než balíček čaje :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
14.9.13 21:35

Mají ho v prodejnách zdravé výživy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.9.13 22:16

Ahoj holky. já mám za sebou dva porody a vždy jsem pila čaj z maliníku ten poslední měsíc. mě tedy i chutnal. zda pomohol čaj nemůžu dokázat, ale oba porody byly docela v pohodě. celkově tak 2-3 hodinky to neintenzivnější a jinak max. hoďka tlačení. takže za pokus to holky stojí. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.9.14 22:23

Ahoj, nevite nekdo jaka maximalni davka maliniku se muze za den vypit? Nemuzu se s nim nejak predavkovat? kdyz si dam napr. 4× denne salek se dvema lzickami caje, nemuze to nijak ublizit?

• Citovat
  • Upravit
182
27.9.14 22:27

Ja bych to zase moc neprehanela. Doporucuje se 2× denne ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
27.9.14 22:30

Na dvou šálcích jsem začínala, od 38.tt jsem pak dělala tři, pak celou konvici, jediný výsledek byl pro mě rychlý bezproblémový porod ;)

Někdy se uvádí, že maliník zvyšuje pravděpodobnost poporodních krvácivých stavů, ale nic takového jsem nezažila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí